Spiritueel Ondernemers Netwerk

“Anders zijn, “ADHD”, “Autisme”, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid: Probleem of Gave?”

Gegevens evenement

“Anders zijn, “ADHD”, “Autisme”, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid: Probleem of Gave?”

Tijd: Juni 27 2010 vanaf 14.00 to 17.30
Locatie: Wijkcentrum de Neng
Straat: Engweg 7
Plaats: 3828 CJ Hoogland
Telefoon: 030 – 244 4303/06 – 1147 0220
Soort evenement: lezing, met, diverse, sprekers
Georganiseerd door: Gio Vogelaar
Meest recente activiteit: 20 Jun 2010

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Sprekers:

Gio Vogelaar, van Jeugdzorgvuldig, heeft in een Internaat voor ‘probleemjongeren gewerkt’. Hij merkte dat die jongeren spiegels waren van onze maatschappij en dat begrip en een luisterend oor veel beter helpt dat strenge regels. Gio werd wakker, maar het systeem verwachtte dat hij op de oude manier bleef werken. Dat kon hij niet meer. Toen is hij als zelfstandig jeugdzorgwerker gestart met www.jeugdzorgvuldig.nl.

Henk (Oprichter Positieve Nood), zelf jarenlang gewerkt als begeleider in de gehandicaptenzorg, vertelt over zijn jeugd die gedomineerd werd door deskundigen die hem labelden en aan de ‘medicatie’ hielpen. en een stigmatiserende opvoeding die daarop volgde Zowel de psychiatrische middelen als zijn opvoeding hebben zijn leven grotendeels verwoest:
’’Ik heb mijzelf altijd de schuld gegeven van alles. Er is tegen mij altijd gezegd dat ik anders ben, en dat ik ziek ben. Ik heb bijna vanaf me 13e het gevoel gehad dat ik in een soort coma zat waar ik alles zag en voelde hoe er met mij werd om gegaan, maar ik kon er niet op terug reageren want ik lag in coma. Dat is een gevoel wat je innerlijke sloopt’’.
Meer informatie vindt u op: www.positievenood.nl.

Tamara, zelf jarenlang gewerkt in de thuiszorg is opgenomen geweest met depressieve kenmerken na de diagnose van haar dochter. Henk en Tamara hebben elkaar ontmoet in een psychiatrische instelling. Zij vonden begrip bij elkaar dat ze niet bij de hulpverleners vonden. Samen met Iwanjka richtten ze Positieve Nood op.

Tamara en Henk (stiefvader) hebben een dochter die gediagnosticeerd is met AD(H)D aan de hand van 2 vragenlijsten: Zij is een vrolijk kind, maar op last van school, werd zij onderzocht door een kinderarts. Ze kreeg de diagnose en meteen een recept voor pillen. Hun dochter veranderde van een vrolijk kind, in een dood vogeltje. Op de laagste dosis Concerta. Ze had nergens meer zin in, verloor haar eetlust, maar de juf was enthousiast; haar leerlinge bleef rustig zitten! Dit dappere kind vertelt ook kort hoe zij zich voelde toen ze aan de pillen zat.

Sarah http://www.positievenood.nl/Sarah_Morton/ vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd is met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door de mening van deskundigen.
Zij heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen: www.dus-sarah-morton.nl/
Positieve Nood voelt voor haar als thuiskomen.

Als de omgeving moeite heeft met een persoon, is het de normaalste zaak van de wereld om het gedrag in een ziektebeeld te vangen. Hoe eerder je erbij bent hoe beter, toch? Deze lezing laat de andere kant van de medaille zien, maar biedt ook ander perspectief.

Reserveren: Het lijkt er op dat er redelijk veel animo voor deze zondagmiddag is, het is daarom raadzaam een plek te reserveren zodat je zeker weet dat je binnenkomt. Als het kan, reserveer dan via positievenood@gmail.com of info@jeugdzorgvuldig.nl. Per mail ontvangt u een bevestiging met alle informatie. Bellen Henk Fokker (06 – 21676175) of Gio Vogelaar (030 – 244 4303/06 – 1147 0220) kan ook.

Tot slot: Wij kennen een hoop mensen maar kunnen lang niet iedereen bereiken dus als je ons wilt helpen deze uitnodiging door te sturen, op te hangen etc. graag!

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor “Anders zijn, “ADHD”, “Autisme”, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid: Probleem of Gave?” om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden