Spiritueel Ondernemers Netwerk

Dansen aan Zee Domburg 12-13 juli

Gegevens evenement

Dansen aan Zee Domburg 12-13 juli

Tijd: Juli 12 2014 van 6.00 tot Juli 13 2014 bij 16.00
Locatie: Domburg aan zee
Soort evenement: workshop
Georganiseerd door: Anneke Wittermans
Meest recente activiteit: 12 Mei 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Danen aan zee In de voetsporen van Nehalennia

Met Anneke Wittermans

 

Het strand van Domburg biedt bij uitstek een plek waar de schoonheid en kracht van oud Keltische de godin Nehalennia uit de golven herrijst. Ons eigen cultureel erfgoed wordt opnieuw gewekt in dans. Nehalennia, een vrouwe van Schouwen, zij schouwde over zee……, was zij soms Circe. Anneke Wittermans heeft dansen gemaakt om Nehalennia weer zichtbaar te maken Graag danst zij in Zeeland de dansen van Nehalennia. Momenteel heeft ook het Zeeuws museum Nehalennia weer uit de ‘kast’ gehaald. Nehalennia mag er weer zijn.

 

Ooit zijn de vrouwen in deze Nederlanden wijs en invloedrijk geweest.

Zij begeleidden de zielen, zij zorgden voor wind in de zeilen , zij hulden zich in weten, en kenden de ondoorgrondelijke wegen van het water. Zij werden geëerd en geliefd, hun lichaam was het voertuig voor de geest, zij waren overal en in het hier en nu tegelijk aanwezig. Sindsdien zijn ze ondermijnd, en gezonken in zee en wachten……

 

De dansen voeren ons naar een mijmertijd, waar wellicht vleugjes van kennis ons te binnen kunnen schieten. De dansen  helpen ons herinneren , brengen ons naar al-tijd. Zij zijn voedselrijk voor diepere emoties, die ons doen bewegen.  Hoor en wie weet mag Nehalennia weer op haar troon plaatsnemen en ons begeleiden op het levenspad.

 

De godin Nehalennia wordt gewekt uit Helle, de Keltische naam van de Noordzee. Wij willen haar vragen waar zij haar eeuwige schoonheid aan dankt. Beperkt houdbaar komt zij even boven water. Zij neemt ons mee in de Al-tijd, om ons in te lichten over het mysterie van duurzaam schoon zijn voordat zij zich weer in de wassende Noordzee laat verkwikken. Zij toont ons dat alle leeftijden kunnen bewegen en bewogen worden, kunnen sprankelen in pret en schitteren als parels. Nehalennia draagt haar eigen waarde in haar schoot. Zij is vrouw: vol, rijp en rond

 

Anneke Wittermans is danser en trainer en verwondert waarom de Nederlandse vrouw en man in het midden van haar gewonnen emancipatie kracht, nog zo in de diepte met een grote onzekerheid kampt. Misschien kunnen die Keltische Godinnen ons essentiële waarden over dragen als wij hen erkennen en weer eren.

Zij onderzoekt het Nederlands Keltische verleden, danst op oude heilige plaatsen, heeft besef van erfstukken van de vrouwelijke lijn, vernieuwde kijk over rouwverwerking in het project Vrijgeven, de betekenis borsten en van  borstvoeding, fascineert zich over de Keltische symbolen, die weer zichtbaar zijn in o.a. bijvoorbeeld de strik van Zeeuwse klederdracht sieraden . Deze ingrediënten vormen de basis voor een nieuwe dansen, die ons hoofd weer op de romp plaats en de voeten op de grond.

Anneke Wittermans danst al 32 jaar aan zee, en als u vroege vogel bent en langs de kustlijn loopt bijvoorbeeld in Katwijk of Terschelling, Cadzand of Burghaamstede heeft U haar wel eens zien dansen in weer en wind. Ook bij de opening van Nehalennia tempel op Colijnsplaat danste zij. Zij geeft workshops en trainingen ook deze zomer. Als U mee wilt dansen, kunt U zich aanmelden.

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Dansen aan Zee Domburg 12-13 juli om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden