Spiritueel Ondernemers Netwerk

Tekst- en schilderijenexpositie"De Deugden - Op naar een nieuwe hoffelijkheid"

Gegevens evenement

Tekst- en schilderijenexpositie"De Deugden - Op naar een nieuwe hoffelijkheid"

Tijd: April 3 2013 van 8.00 tot Mei 10 2013 bij 18.00
Locatie: Amsterdamse Gemeentehuis (Blauwe expositiewand)
Straat: Amstel 1, 1011 PN
Plaats: Amsterdam
Telefoon: 0206944572
Soort evenement: expositie
Georganiseerd door: Robert Jan Kelder
Meest recente activiteit: 21 Feb 2013

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

In de Amsterdamse Stopera zullen voor 6 weken de 12 maandmeditaties uit het boek "De Deugden – Jaargetijden van de ziel" van de wijlen Duitse filosoof/antroposoof Herbert Witzenmann (in het Nederlands en Engels) samen met de 12 bijbehorende verluchtingen en die van de titelpagina (zie afbeelding) van de Nederlandse kunstschilder Jan de Kok tentoongesteld worden.

Deze expositie is een initiatief van de in 2005 opgerichte Amsterdamse Willehalm Stichting die genoemd is naar de middeleeuwse stichter van het oorspronkelijke Oranjehuis in Zuid-Frankrijk. Deze eerste, Frankische Willem van Oranje was een van de laatste beschermheren van het Keltische- of Graalchristendom en werd in de 11de eeuw tot beschermheilige van de ridders benoemd vanwege zijn voorbeeldige belichaming van de ridderlijke deugden van rechtvaardigheid, moed en trouw. In De Deugden worden deze karaktereigenschappen op een zodanige wijze met de drie geloftes van de monniken, te weten gehoorzaam, kuisheid en armoede, verenigd dat ze als grondslag kunnen dienen voor een nieuw, modern ridderschap (m/v) van het woord.  

In het kader van de expositie zal een nieuwe hard-cover editie van De Deugden worden uitgegeven en zal getracht worden een aantal lezingen over dit thema te organiseren.  Personen of instellingen die hieraan willen meewerken, of mogelijk een volgende halte voor deze reizende tentoonstelling willen helpen bereidstellen, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de beheerder van de stichting Robert Jan Kelder. Er zijn reeds gesprekken gaande om De Deugden naar Texel, volgens sommigen het eiland van teksten, uit te nodigen. De Deugden zijn ook te raadplegen in het Engels alsmede (binnenkort) in het oorspronkelijke Duits en kunnen dus in principe ook in die taalgebieden op verzoek neerstrijken.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Tekst- en schilderijenexpositie"De Deugden - Op naar een nieuwe hoffelijkheid" om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden