Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gegevens evenement

Een nieuwe hoffelijkheid

Tijd: Augustus 12 2011 tot Augustus 14 2011
Locatie: Ruigoord
Plaats: Amsterdam
Website of map: http://www.deniesa.nl
Telefoon: 0206944572
Soort evenement: boekpresentatie, en, tentoonstelling
Georganiseerd door: Robert Jan Kelder
Meest recente activiteit: 5 Aug 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Tijdens de veelkleurige culturele manifestaties van het Festival Landjuweel 2011 van 11 tot 14 augustus op het Amsterdamse Ruigoord, deel van de Culturele Stelling van Amsterdam, zal er  ook een tentoonstelling en boekpresentatie plaatsvinden van de 13 verluchtingen die kunstschilder Jan de Kok vervaardigd heeft voor de door Herbert Witzenmann geschreven 12 maandmeditaties: De Deugden – Jaargetijden van de ziel.

Op de tentoonstelling in een nog nader te bepalen ruimte zullen 12 kleurkopieën van de verluchtingen en de daarbij behorende teksten van De Deugden op 12 panelen van A-2 formaat (420 maal 594 mm) te zien en te lezen zijn. De boekpresentatie zal door de vertaler/uitgever Robert Jan Kelder van het Amsterdamse Willehalm Instituut worden verzorgd met een uit zijn voorwoord geput betoog: “Een nieuwe hoffelijkheid’’.  Tevens zal Kelder deelnemen aan het door Iwanjka Geerdink van DeNieSa/NovaGlobe op 13 augustus georganiseerde symposium en paneldiscussie over het thema ‘’De Nieuwe Samenleving’’. Hij zal daarbij voortborduren op de door het Willehalm Instituut georganiseerde vierdelige boekenpresentatie op 28 mei 2009 in de Amstelkerk in de hoofdstad onder het motto ‘’De Nieuwe Stelling van Amsterdam” en ingaan op de niet op het eerst gezicht duidelijke relatie tussen de laatste, Engelse uitgave van het Instituut, te weten 9/11: The Accusation - Bringing the Guilty to Justice van Slobodan Mitric (Karate Bob) en een eerdere uitgave De rechtvaardige prijs – Wereldeconomie als sociale organica van Herbert Witzenmann. Deze en de overige publicaties van het Willehalm Instituut zullen ter inzage en verkoop op een boekentafel voorliggen. Nadere gegevens over deze eerste volledige uitgave van De Deugden zijn op BoekenRoute te lezen waar het boek reeds te bestellen is (voor besprekingsexemplaren wende men zich aan de uitgever); voor toegangsprijzen tot het festival en het overige programma zie de boven aangegeven website.

Het is overigens de bedoeling dat de eigenlijke lancering van ’De Deugden’ in de aanwezigheid van de schilder en zijn verluchtingen, met meerdere sprekers en muziek op een later stadium tijdens een geheel aan de Deugden gewijd symposium in een passende ruimte, zoals een galerie, kasteel of zelfs paleis zal plaatsvinden en daarna als een reizende tentoonstelling door het land te gaan trekken om zodanig de nieuwe hoffelijkheid luister te verlenen.  Belangstellenden of potentiële medewerkers mogen zich svp. melden. (RJK)

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Een nieuwe hoffelijkheid om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden