Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gegevens evenement

Geen tijd voor tijd voor jezelf?

Tijd: Mei 10 2012 vanaf 9.30 to 11.30
Locatie: Amala Insight bewustzijnsontwikkeling
Straat: Kanaalweg 18
Plaats: Geesbrug
Website of map: http://www.amalainsight.nl
Telefoon: 0524-850931
Soort evenement: cursus, mediteren
Georganiseerd door: Wonieka A. Meuter
Meest recente activiteit: 17 Apr 2012

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Meditatiecursus voor (werkende) moeders

Meditatie zou je als een momentje voor jezelf kunnen zien, waarin je even ruimte en tijd maakt voor jezelf en wat er in je omgaat. Zomaar zitten met jezelf kan heel veel onrust opleveren door alle gedachten die er in je omgaan. Door meditatie te beoefenen, kun je een manier ontwikkelen waardoor je leert om te gaan met al die gedachten. Met als gevolg dat je levensvreugde zal toenemen evenals je innerlijke rust. Hoe gemakkelijker je weet om te gaan met wat er in jezelf leeft, hoe gemakkelijker het contact met je kinderen kan worden, ook bij lastig gedrag.

In de meditatiecursus voor moeders ligt het accent op het moederschap en hoe je als moeder al je taken gedaan krijgt en toch je rust en overzicht weet te behouden. Door aandacht te schenken aan jouw eigen binnenwereld ontstaat er ruimte voor je kinderen, waardoor je vaardig wordt om eerst te herkennen wat er bij jezelf en je kind gebeurt voordat je reageert. Hoe jij je voelt heeft invloed op je kinderen, zo ook de rust en stilte die je in jezelf weet te creëren door het beoefenen van meditatie.

In deze meditatiecursus kun je eenvoudige technieken leren die in je dagelijkse leven toepasbaar zijn op elk moment van de dag, waardoor je je meditatie kunt integreren in je leven. Naast een aantal basis technieken, zullen er verschillende vormen en manieren van mediteren aangeboden worden, afhankelijk van de groep en wat er op dat moment leeft en nodig is. Stille (zit)meditaties zullen afgewisseld worden door beweging. Je ervaringen delen en/of vragen stellen over je meditaties, maken deel uit van de cursus. De meditatiecursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur. Na de 10 lessen is het mogelijk om je in te schrijven voor nog 10 lessen of aan losse lessen deel te nemen.

Zie voor data en bijdrage onder nieuws

Begeleiding:

De cursus wordt begeleid door Wonieka in samenwerking met Rebekka Mlinar, moeder van 2 jonge kinderen en ervaren in het integreren van meditatie in haar dagelijkse leven. Wonieka heeft ruim 20 jaar ervaring met verschillende vormen van meditatie, waaronder Raja yoga, Vipassana, Osho-meditaties, geleide meditaties en meditaties die zij zelf ontwikkelt heeft en toepast in haar dagelijkse leven.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Geen tijd voor tijd voor jezelf? om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden