Spiritueel Ondernemers Netwerk

KennismakingsWorkshop loopbaanopstelling

Gegevens evenement

KennismakingsWorkshop loopbaanopstelling

Tijd: Augustus 24 2011 hele dag
Locatie: Zeist
Plaats: Zeist
Website of map: http://www.paisho.eu
Telefoon: 06-51434740
Soort evenement: loopbaanopstelling, (familie-organisatieopstelling)
Georganiseerd door: Karin Uiling
Meest recente activiteit: 15 Aug 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Loopbaanopstellingen:

Als je al enige tijd met een dringende vraag rondloopt over werk of loopbaan en je hebt het antwoord nog niet gevonden, dan kan het doen van een loopbaanopstelling meer licht werpen en een nieuw perspectief zichtbaar maken.

De volgende vragen kunnen een goede aanleiding zijn om een opstelling te doen:

‘Na een paar jaar word ik onrustig in mijn baan en krijg ik het gevoel, dat ik weg moet. Wat is dat toch?’ ‘Ons team heeft de derde leidinggevende in twee jaar tijd en steeds gaat het niet goed. Wat speelt er in het team of de organisatie?’ ‘Ik ben voor de tweede keer overspannen geraakt in vijf jaar tijd. Ik wil weg uit het bedrijf en toch ga ik niet. Wat houdt mij tegen?’ ‘Er speelt iets in het team waar ik leiding aan geef en ik krijg er de vinger niet achter?’ ‘Ik ben niet succesvol in mijn werk en ik weet niet wat dat is?’

Uiteraard zijn ook andere vragen over werk en loopbaan mogelijk, waar je niet uitkomt, die een goed uitgangspunt zijn voor een opstelling.

Het opstellen bied je nieuwe inzichten door te kijken naar de plek die je inneemt binnen jouw organisatie- of familiesysteem. Bert Hellinger, de grondlegger van deze manier van werken, ontdekte steeds terugkerende patronen die sterker en groter zijn dan de persoonlijke wil. Wat een opstelling eigenlijk is, lees je hieronder.

Een opstelling vindt plaats in een groep of een op een. Er staat steeds één vraag van een deelnemer centraal. De begeleider verheldert met de deelnemer de vraag. Vervolgens stelt de deelnemer plaatsvervangers uit de groep deelnemers op in de ruimte voor zichzelf en andere mensen, bijvoorbeeld de leidinggevende of een collega.

Het bijzondere is, dat de opgestelde plaatsvervangers op de plek waar zij opgesteld zijn, toegang krijgen tot soortgelijke gevoelens, krachten en verhoudingen als degene die zij representeren. Daarmee worden vaak verborgen dynamieken zichtbaar. De begeleider zoekt door het vragen naar de ervaringen van de plaatsvervangers en het veranderen van positie naar een beeld waarin meer balans en rust is. Dit levert de deelnemer een nieuw inzicht op, waardoor de ene keer zich een nieuw perspectief ontvouwt en een andere keer aanvaarding ontstaat. Werk is een plek waar meerdere niveaus tegelijk spelen. Aan de ene kant de context van de organisatie of het bedrijf met een eigen structuur en cultuur die door mensen vanuit verschillende rollen ingevuld wordt. Aan de andere kant breng je, je eigen persoonlijkheid mee. In de opstelling zal gekeken worden naar het niveau van de organisatie en vaak zal ook het niveau van de familie (het familiesysteem) daarbij betrokken worden. Vanwege dit kijken naar de werking van systemen wordt het opstellen ook systemisch werken genoemd

Tijdens deze dag, krijg jezelf ook de gelegenheid een opstellingsvraag in te brengen, waar wij aan gaan werken.

 

Kosten voor deze kennismakingworkshop betaal je maar 35 euro.

Op zaterdag 27 augustus zal deze workshop ook gegeven worden

Graag opgeven voor 18 augustus

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor KennismakingsWorkshop loopbaanopstelling om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

Woont eventueel bij (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden