Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gegevens evenement

Korte Meditatie Retraite

Tijd: November 23 2013 vanaf 10.00 to 17.00
Locatie: Avanturijn
Straat: Voetiusstraat 3
Plaats: Utrecht
Website of map: http://goo.gl/maps/uGLIy
Telefoon: 030-6704409
Soort evenement: retraite
Georganiseerd door: Ramo de Boer
Meest recente activiteit: 20 Jan 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Meditatie

Meditatie is een oude en beproefde wijze om de natuur van onze geest te herkennen en te realiseren. De essentie van meditatie is het beoefenen van het niet-afgeleid zijn in sensaties, gedachten, verhalen, hoop en angst. Naast gewaarzijn is dit het oefenen van mindfulness, gerichte aandacht.

Mindfulness is een natuurlijk optredend fenomeen in het dagelijks leven - net als mindlessness trouwens - het treedt bij iedereen spontaan op maar vraagt regelmatige beoefening om onderhouden en getraind te worden.

Hoewel we allemaal af en toe wakker zijn voor onze huidige ervaring, vallen we doorgaans snel weer terug in ons normale onsamenhangende denken. Zelfs wanneer we ons bijzonder attent weten, zijn we slechts bij tussenpozen aandachtig (mindful). Continue gewaarzijn vraagt toewijding en hard werken.


De natuur van de geest

Dit thuisbrengen van de geest wordt bereikt door de beoefening van tegenwoordigheid van geest, het 'zijn zonder afleiding'. Door deze gerichte aandacht krijgen we besef van de doorlopende afleidingen - zoals hoop en angst - die ons verhinderen hier en nu te zijn in de ruimte van natuurlijke eenvoud.

Meditatie is de belangrijkste manier voor het zelf herkennen  van de natuurlijke vrede van onze geest - die er altijd al was - en het stabiliseren van gelijkmoedigheid door de onthechting van heftige emoties en cyclische gedachtegangen.


Beoefening en motivatie

Net als het trainen van ons lichaam vergt het trainen van onze geest tijd en inspanning. Mediteren als training van onze geest doen we het best regelmatig en liefst iedere dag op een vast tijdstip. Belangrijk voor ons vermogen deze regelmaat te beginnen en te onderhouden is onze motivatie waarom we beoefenen.

Onze motivatie en obstakels zijn dan ook een terugkerend onderwerp van reflectie op deze dagen. Beoefening is juist ook het overwinnen van onze obstakels voor, en afleidingen van, onze beoefening!


Korte Meditatie Retraites

Deze dagen bieden je structuur en techniek om je meditatiebeoefening te verdiepen en te stabiliseren. Het is een goede ondersteuning of voortzetting van een therapie- of coachingproces, mindfulness- of meditatietraining.

Meer info + inschrijven op baasineigengeest.nu

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Korte Meditatie Retraite om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden