Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gegevens evenement

Leren mediteren

Tijd: Maart 31 2017 vanaf 19.30 to 20.30
Locatie: Siri Satya Yoga
Straat: El Grecostraat 173
Plaats: Almere
Website of map: http://www.sirisatyayoga.nl
Telefoon: 06-12690801
Soort evenement: meditatie
Georganiseerd door: Rawie Sewnath
Meest recente activiteit: 26 Mrt 2017

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Dat meditatie een gunstig effect heeft op lichaam en geest hebben Oosterlingen vele eeuwen geleden ontdekt. Ook in het Westen zijn de positieve effecten op wetenschappelijke basis bewezen verklaard. Meditatie is lang niet meer zweverig of mysterieus.
Een belangrijk aspect van mediteren (dhyana of samadhi) is bewust-zijn. Bewust-zijn van het gegeven dat de (onrustige) mens (het ego) in directe verbinding staat met het hogere Bewustzijn. Een Bewustzijn dat zaligheid (ananda), vrede (shanti) is.
Zolang we meditatie blijven zien als een vorm van ontspanning, zullen we de essentie van dit aspect uit de traditionele yoga-leer niet raken. Ontspanning is een tijdelijke ontsnapping uit de dagelijkse werkelijkheid. Meditatie is één van de vele middelen om een gelukkig en gezond leven te leiden. Een leven waarbij onze continu actieve geest ons niet op sleeptouw neemt.
Mediteren doe je in eerste instantie voor jezelf. Je kweekt empathie voor je zelf. Volgens de westerse psychotherapeut John Welwood bestaat er niets wat in dat opzicht meditatie kan evenaren. Maar ook kweek je meer empathie voor alles in je omgeving. En dat maakt uiteindelijk dat de mens zich bewust wordt van de eenheid die er tussen de mens en zijn omgeving is. Op het moment dat door bewustwording van de eenheid tussen al wat is, ontdekt wordt…… wat valt er dan nog te verliezen, wat valt er dan te vrezen, waar moet je je dan nog druk om maken, wat valt er dan nog los te laten, waar valt dan nog naar te streven, wat maakt je dan nog gelukkig of verdrietig, boos of teleurgesteld en ga zo maar door.
Meditatie is hét middel om die staat van gelukzaligheid te ontdekken. Niet alleen tijdens een meditatiesessie, maar door er je levensstijl op in te richten. En daarmee is meditatie misschien wel met mooiste cadeau dat je jezelf en de wereld kunt geven.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Leren mediteren om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden