Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gegevens evenement

Men and the Quest 2009

Tijd: Augustus 30 2009 van 17.00 tot September 2 2009 bij 18.00
Locatie: Smalhorn
Straat: Oranjekanaal Z.Z. 19
Plaats: 9441 TA Orvelte
Website of map: http://www.smalhoorn.nl/
Telefoon: +31 (0)6 - 41052963 of email: aerietkerk@hotmail.com
Soort evenement: mannen, workshop
Georganiseerd door: Alexander Rietkerk i.s.m. Henk Buitelaar en Edwin Holwerda
Meest recente activiteit: 16 Jul 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Workshop voor en door mannen
Ontdek jezelf tijdens Men and the Quest

Wil je ontdekken wat er voor jou werkelijk toe doet in je leven? Wil je de man in jezelf beter leren kennen? Of wil je je ervaringen als ‘moderne man’ delen met andere mannen? Ga dan eind augustus mee op avontuur tijdens de nieuwe vierdaagse workshop Men and the Quest. Laat je inspireren door het eeuwenoude verhaal van de Keltische held Parcival en zijn zoektocht naar de Heilige Graal.

Men and the Quest - van zondag 31 augustus t/m woensdag 2 september op Smalhoorn in Drenthe – is een workshop voor en door mannen. Centraal staat de zoektocht van de Keltische held Parcival naar de Heilige Graal als symbool voor het zoeken naar zingeving en naar de eigen identiteit. Elke dag wordt een stuk van het verhaal nagespeeld en besproken, waarbij de deelnemers de belevenissen van Parcival vertalen naar hun persoonlijke situatie. Deze bijeenkomsten worden afgewisseld met meditaties, ervaringsgerichte oefeningen en djembé sessies waaraan kan worden deelgenomen.

Bezieling en passie
Men and the Quest sluit aan op de behoefte aan een leven met bezieling en passie. Veel mannen vinden het moeilijk in contact te komen met hun gevoel. Zij hebben geleerd dat een sterke en daadkrachtige man zich niet laat leiden door emoties. De organisatoren van de workshop draaien de zaak om: geen krachtiger man dan een man die vertrouwt op zijn gevoel. Het beleven van een verhaal als dat van Parcival is een avontuurlijke manier om dit te ontdekken.

Het concept voor Men and the Quest is in 2008 ontwikkeld door Michael Boyle en Richard Olivier in nauwe samenwerking met de Amerikaanse psychoanalyticus Robert Moore. Moore, specialist in Jung’s archetypewerk, heeft internationale bekendheid verworven met zijn lezingen en boeken op het gebied van psychologie en spiritualiteit. Zijn boek ‘Koning, Krijger, Magier en Levenslustige’ vormt de theoretische basis voor de Men and the Quest-workshop.

Mythodrama
Het gebruik van oude verhalen, legendes en sprookjes voor persoonlijke ontwikkeling staat ook wel bekend als ‘mythodrama’. Deze krachtige aanpak maakt herinneringen los die normaal gesproken diep in ons brein zijn opgeslagen. Dat geeft deelnemers een nieuwe kijk op zichzelf en brengt hen op nieuwe ideeën voor hoe zij wat van hun leven willen en kunnen maken. De herinneringen diep in het geheugen worden ook wel archetypen, oftewel oerbeelden genoemd. Carl Jung gebruikte ze als onderdeel van zijn analytische psychologie. Archetypen zijn voorbewuste, universele ideeënpatronen die niet alleen in mythen en sprookjes tot uitdrukking komen, maar ook in dromen.

Programma
Men and the Quest begint op zondag 31 augustus om 17.00 uur en eindigt op woensdag 2 september om 16.00 uur. De voertaal is Engels. In het afwisselende programma is er ook veel tijd ingeruimd voor buitenactiviteiten.
Locatie: Smalhoorn aan het Oranjekanaal, vlakbij Orvelte in Drenthe ( www.smalhoorn.nl).
Prijs: €745 (inclusief overnachtingen, maaltijden en dagelijkse consumpties).
Inlichtingen en aanmelden: Henk Buitelaar, telefoon: +31-(0)6-27878703, e-mail: henk@oakbusinesscoaching.nl, of kijk op: www.oakbusinesscoaching.nl.
(I.v.m. vakantie tussen 20 juli en 10 augustus: Alexander Rietkerk, telefoon: +31-(0)6-41052963, e-mail: aerietkerk@hotmail.com)

Organisatie
Men and the Quest wordt georganiseerd en mede-begeleid door Henk Buitelaar (businesscoach, trainer en consultant), Alexander Rietkerk (projectmanager, trainer en bedrijfseconoom) en Edwin Holwerda (psychodynamisch trainer, coach consultant). De leiding van de 4-daagse is in handen van Michael Boyle. Michael is psychotherapeut, ervaringsdeskundige in de mythologie en begeleidt al 15 jaar mannengroepen wereldwijd. Samen met Richard Olivier is hij is dé stem achter dit evenement. Richard is één van ‘s werelds pioniers om lessen vanuit de theaterwereld te integreren in de ontwikkeling van authentieke leiders.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Men and the Quest 2009 om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden