Spiritueel Ondernemers Netwerk

Ondernemen in het tijdperk van de betekeniseconomie

Gegevens evenement

Ondernemen in het tijdperk van de betekeniseconomie

Tijd: November 21 2013 vanaf 15.00 to 17.30
Locatie: Centrum Goud
Straat: Hondevoort 18
Plaats: Eibergen
Website of map: http://www.centrumgoud.nl
Soort evenement: lezing/workshop
Georganiseerd door: Geert Klein Bruinink
Meest recente activiteit: 20 Jan 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

In principe vindt elke 3e donderdag bij Centrum Goud een bijeenkomst van het SON plaats. De inloop is vanaf 15 uur en om 15:15 uur begint het programma. 

Ondernemen in het tijdperk van de betekeniseconomie

Het gaat de goede kant op met de wereld. Dat vind Kaj Morel tenminste. Meer en meer spoelen we de restanten van ons verouderde en inadequate economische model van ons af en komen we fris en gelouterd uit het water. Helemaal zonder pijn en moeite gaat het niet. Maar mede door schade en schande wijs geworden, rekenen we nu definitief af met het verleden. We laten de economie achter ons en verwelkomen de betekeniseconomie. Dit is een economie met betekenis als koopwaar en als drijvende kracht achter het handelen van bedrijven en organisaties. Een economie waarin bedrijven streven naar betekenismaximalisatie in plaats van winstmaximalisatie. Een economie waarin bedrijven begrijpen dat het streven naar winst niet betekenisvol is, maar het streven naar betekenis wel winstgevend. De belangrijkste vraag voor bedrijven in de betekeniseconomie is niet: ‘Hoe kan ik meer producten verkopen?’, maar ‘Hoe kan ik meer betekenen in het leven van mijn klanten, mijn collega’s en de maatschappij?’

Hoe zijn we zover gekomen? Welke fundamentele inzichten liggen aan de basis van onze overgang naar de betekeniseconomie? En wat betekent dit voor ons als ondernemers? Op welke wijze kun je succesvol ondernemen in de betekeniseconomie?

In deze combinatie van lezing en workshop zal hij zijn ideeën uiteenzetten over de wereld van vandaag, de wijze waarop we met elkaar waarde creëren en de wijze waarop we ondernemen. Door middel van oefeningen zal hij jullie meenemen in mijn verhaal en zelf conclusies laten trekken. Ook laat hij jullie kennismaken en oefenen met een werkwijze waarbij je kunt ondernemen vanuit je identiteit.

Wie is Kaj Morel?

Kaj Morel is afgestudeerd in de Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Leiden. Gepromoveerd in 2000 aan de faculteit van het Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft. Hij heeft ruim 10 jaar gewerkt als universitair docent in consumentengedrag, consumentenonderzoek en marketing aan de universiteiten van Delft en Rotterdam waar hij o.a. gepubliceerd heeft in boeken, vakbladen en academische tijdschriften over met name productontwikkeling en consumentenonderzoek. In 2009 heeft hij samen met Gert Disberg en Paul Mersmann De Betekenisfabriek opgericht, een ideologisch gedreven adviesorganisatie die zich toelegt op het bouwen van een samenleving waarin organisaties hun identiteit en betekenis als uitgangspunt nemen voor alles wat ze doen. 

Als lector Identiteitsmarketing bij hogeschool Saxion ontwikkelt hij sinds 2009 samen met collega’s, studenten en bedrijfsleven het nieuwe vakgebied identiteitsmarketing in de praktijk en binnen onderzoek en onderwijs. In 2010 schreef hij het eerste praktijkgerichte boek over identiteitsmarketing: ‘Identiteitsmarketing. Waarom wij bestaan’ (uitgeverij Scriptum). In 2012 verscheen mijn essay ‘Marketing in het tijdperk van de Betekeniseconomie’ in het boek Bloei. Werken aan geluk in organisaties (Asoka).

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Ondernemen in het tijdperk van de betekeniseconomie om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden