Spiritueel Ondernemers Netwerk

Seminar Inspirerend leiderschap

Gegevens evenement

Seminar Inspirerend leiderschap

Tijd: November 26 2014 vanaf 16.00 to 19.00
Locatie: De Nieuwe Poort, Amsterdam-Zuid
Straat: Claude Debussylaan 2
Plaats: Amsterdam
Website of map: http://www.denieuwepoort.org/…
Soort evenement: seminar, en, boekbespreking
Georganiseerd door: Jeroom Remmers
Meest recente activiteit: 17 Nov 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Op 26 november vindt een seminar/boeklancering plaats getiteld 'Inspirerend leiderschap'. Hierin wordt gezocht naar de vierde P: naast People, Planet, Profit, ook de P van Pneuma, ofwel Spirit! Het blijkt dat spiritualiteit bij veel grote bedrijven de normaalste zaak is. Het boek wordt gepresenteerd in de Nieuwe Poort, vlakbij station Zuid. De middag (16.00 - 19.00) wordt gemodereerd door voormalig Minister president Jan Peter Balkenende (Partner EY).  Hapjes zijn aanwezig. Een aantal inspirerende sprekers zal reflecteren op inspirerend leiderschap, waaronder Manon van Beek (CEO Accenture), Annemieke Roobeek (CEO MeetingMoreMinds), Paul de Blot (Business Spirituality,Universiteit Nijenrode), Marga Hoek (directeur De Groene Zaak) en Giuseppe van der Helm (directeur VBDO). Ook de auteurs, Hugo Hollander, Jeroom Remmers en Don Gerritsen, zullen vertellen over het belang van dit boek. Iedereen is van harte uitgenodigd! 

Info en aanmelding:


http://www.vbku.nl/seminar-leidraad-voor-inspirerend-leiderschap-met-visie/ 

Over het boek “Inspirerend leiderschap”

In het boek komen vijftien topbestuurders en 'spirituele' deskundigen (Tijn Touber, Paul de Blot) aan het woord over leiderschap en duurzaamheid. Vijftien inspirerende persoonlijkheden die hun sporen als CEO, commissaris of deskundige ruimschoots hebben verdiend. Bijvoorbeeld Herman Wijffels, Tex Gunning, Hans Wijers en Peter Blom (Triodos Bank). Tijdens de gesprekken die de auteurs met hen hebben gevoerd, deelden zij openhartig hun inzichten en ervaringen. Ondanks de verschillende achtergronden bleken ze het onafhankelijk van elkaar verrassend vaak eens. Want uit die gesprekken kwamen vijftien terugkerende kernwaarden naar voren, kwaliteiten waarover een hedendaagse leider moet beschikken om succesvol te zijn en de organisatie naar een nieuwe, duurzame toekomst te loodsen. Een leider die deze kernwaarden in zich verenigt, zal anderen inspireren en motiveren. Dit boek biedt voor iedereen een unieke inkijk met praktische tips en is uitermate geschikt voor leidinggevenden die hun leiderschapskwaliteiten willen verbeteren.

In het interview vertelt Tijn Touber bijvoorbeeld hoe bedrijven uit een crisis kunnen komen door stilte, bijv. 1 minuut voor een vergadering, serieus te nemen: "Creativiteit, innovatie, flow en authenticiteit zijn ervaringen die op te roepen zijn. Je kunt een situatie creëren in je bedrijf en in jezelf waarin je maximaal openstaat voor inspiratie, creativiteit en flow". Denk aan stilte- of relaxruimtes. Noem ze een 'goddelijke dropbox, een inspiratiepunt, de fontijn'. 

 

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Seminar Inspirerend leiderschap om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (2)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden