Spiritueel Ondernemers Netwerk

Studiedag van de Jung vereniging Nederland op zaterdag 29 mei 2010 in Antropia, Driebergen. Zeer de moeite waard en met een hoog Coachgehalte dit keer. Warm aanbevolen, zie additionele gegevens.

Gegevens evenement

Studiedag van de Jung vereniging Nederland op zaterdag 29 mei 2010 in Antropia, Driebergen. Zeer de moeite waard en met een hoog Coachgehalte dit keer. Warm aanbevolen, zie additionele gegevens.

Tijd: Mei 29 2010 vanaf 10.00 to 17.00
Locatie: Antropia Driebergen
Website of map: http://<http://www.antropi…
Soort evenement: studiedag
Georganiseerd door: Jung vereniging Nederland
Meest recente activiteit: 9 Mei 2010

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Studiemiddag
Geld, Crisis en Archetype
Dr. Hans van den Hooff, Prof. Dr. Arjo Klamer

zaterdag 29 mei 2010

Plaats: Antropia - Driebergen

De voortdurende financieel-economische crisis van 2008-2009 en de onttakeling van grote banken kan niet los worden gezien van de psychologische behoeften en drijfveren van de bestuurders van deze banken, de toezichthouders en de markt. Op deze studiedag zal deze problematiek worden bekeken vanuit een analytisch psychologisch en een systemisch perspectief.
Dagvoorzitter is Wim de Vrij.

Inschrijfformulier
Routebeschrijving

Kosten: leden € 35,-, niet-leden € 45,-

Programma

10.00 uur
Inschrijving en koffie/thee

10.20 uur
Extra ledenvergadering: verkiezing Pety de vries-Ek tot lid van het bestuur

10.30 uur
Dr. Hans van den Hooff
Vallende banken en bankiers: archetypische motieven

11.30 uur
Pauze thee/koffie

11.45 uur
Vallende banken en bankiers: archetypische motieven (vervolg)

12.30 uur
Lunch

14.00 uur
Prof. dr. Arjo Klamer
Geld: het stinkt en het blinkt – een onderzoekend gesprek

15.00 uur
Pauze thee/koffie

15.15 uur
Geld: het stinkt en het blinkt – een onderzoekend gesprek (vervolg)

circa 16.00 – 16.30 uur
Afronding o.l.v. Wim de Vri


Dr. Hans van den Hooff

Vallende banken en bankiers: archetypische motieven De steeds groter wordende verantwoordelijkheid die bankiers en bestuurders zich in de loop van hun carrière op de schouders nemen gaat niet noodzakelijkerwijs hand in hand met psychologische volwassenheid. Deze discrepantie kan uitlopen op een persoonlijk drama voor de bankiers en een zakelijk drama voor de bank en de samenleving. Op de achtergrond spelen archetypische krachten die de bestuurders in hun greep lijken te hebben. Aan de hand van de mythe van Phaethon, een aantal gevalsbeschrijvingen uit zijn praktijk en Jung’s theorie over de objectieve psyche en complexformatie zal deze problematiek worden verkend. Op de achtergrond spelen niet alleen mythische motieven maar ook factoren uit de vroege ontwikkeling van de bankiers een rol.

Dr. Hans van den Hooff is organisatieadviseur, executive coach en psychoanalyticus i.o. (IGAP, NAAP). Hij heeft een privé praktijk in Amsterdam en Londen en is voorzitter van de C.G. Jung Vereniging Nederland – IVAP.

Prof.dr. Arjo Klamer

Geld: het stinkt en het blinkt – een onderzoekend gesprek Geld is
een universeel symbool. Is er een grote leegte in de samenleving die door geld wordt opgevuld? Waarom willen zoveel afgestudeerde economen bij Goldman Sachs werken? Welke schuldgevoelens projecteert de samenleving op de bankiers? Hoe vertellen wij elkaar “het verhaal”? Is de huidige crisis al de echte crisis of moet deze nog komen? Zien we de overheid niet teveel als vader en moeder? Welk archetype projecteren we als we het hebben over “gezonde marktwerking? Over deze en soortgelijke vragen zal Arjo Klamer in wat hij een “onderzoekend gesprek” noemt, leiding geven aan een gestructureerde gedachtewisseling waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen. In dit “onderzoekende gesprek” zullen we samen proberen van ieders inzichten te leren en mogelijk zelfs oplossingsrichtingen te verkennen.

Prof. dr. Arjo Klamer is hoogleraar in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn onderzoek gaat over de waarden van cultuur , waarbij cultuur zowel verwijst naar de kunsten als naar de waarden in een samenleving of organisatie. Een belangrijk resultaat is het belang van de derde sector, de informele sfeer waarin sociale en culturele waarden veelal het best tot hun recht komen. Een centraal begrip in zijn werk is de conversatie .

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Studiedag van de Jung vereniging Nederland op zaterdag 29 mei 2010 in Antropia, Driebergen. Zeer de moeite waard en met een hoog Coachgehalte dit keer. Warm aanbevolen, zie additionele gegevens. om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden