Spiritueel Ondernemers Netwerk

Training MindfulMind 1: De Kracht van Aandacht

Gegevens evenement

Training MindfulMind 1: De Kracht van Aandacht

Tijd: September 21 2013 van 10.00 tot Oktober 19 2013 bij 17.00
Locatie: Avanturijn,
Straat: Voetiusstraat 3
Plaats: Utrecht
Website of map: http://goo.gl/maps/uGLIy
Telefoon: 030-6704409
Soort evenement: training
Georganiseerd door: Ramo de Boer
Meest recente activiteit: 27 Aug 2013

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving evenement

Rust en ruimte


Als je een moment neemt om je geest te observeren dan merk je dat hij constant in beweging is. Je ziet al snel dat je geest meestal in een staat van ongecontroleerde onrust is. Het maakt dat je vaak onrustig en druk in je hoofd bent. We kennen allemaal de ervaring dat we eerder achter de feiten aanlopen dan dat we onze geest in de hand hebben. Dat uit zich in een scala aan verschijselen als stress, onrust, onzekerheid maar soms ook angst en eenzaamheid. Velen van ons verlangen dan ook naar meer innerlijke rust en ruimte.


Trainen van je geest

Voor innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen. De tradities waaruit de technieken van meditatie en mindfulness voortkomen geven aan dat het doel ervan het trainen van onze geest is. Het betekent simpelweg dat we door onze aandacht te (kunnen) richten we niet langer automatisch in allerlei oude gewoonten van denken en doen verzanden. Het zijn uiteindelijk deze oude geconditioneerde patronen die ons de stress, onrust en onzekerheden opleveren, en niet onze omstandigheden.


Bepaal  je houding


Hoe we onze innerlijke en uiterlijke omstandigheden ervaren is afhankelijk van onze geestelijke houding. We krijgen pas eerst zicht op die houding als we ons niet meer verliezen in de voortdurende afleiding in onze geest. We zijn minder afgeleid naarmate we meer gewaar zijn van onze actuele ervaring in het hier-en-nu. We doen dit door onze aandacht te trainen en onze aanwezigheid in het moment te vergroten.


Inzicht en overzicht

De training van de geest vind als eerste plaats door meditatie beoefening en toepassing van gerichte aandacht (mindfulness). Geconcentreerd aanwezig zijn én ontspannen presteren gaan goed samen en leiden tot tevredenheidDoor alerte aanwezigheid krijg je gaandeweg meer inzicht in je beperkende patronen van denken en doen. Zo krijg je meer overzicht over wat er gaande is, op wat je werkelijk nodig hebt en hoe dat te realiseren.


MindfulMind helpt

Deze 3 daagse training leert je een eenvoudige en praktische methode voor het gebruiken van je geest en aandacht voor het realiseren van innerlijke rust en ruimte. Mindful Mind bied je een structuur en technieken om in je dagelijks leven met rust en ruimte te handelen. Voorwaarde is wel dat je een regelmatige beoefening opbouwt. Oefening baart ook hier kunst!

Meer info + inschrijven op baasineigengeest.nu

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Training MindfulMind 1: De Kracht van Aandacht om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Bijwonen (1)

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden