Spiritueel Ondernemers Netwerk

Ik netwerk nu een paar jaar in het SON mee en constateer tot mijn spijt dat het spirituele gehalte van de interactie niet stijgt. Ik bedoel, ik heb in de loop der tijd niet zoiets boven zien komen als een gedachte die de som van de individuele ideeën en meningen overstijgt. Daarom overweeg ik uit dit netwerk te stappen. Met spijt, want mijn verwachtingen gingen wel in die richting. Wat weerhoudt 'ons' om boven het ego uit te stijgen?

 

Weergaven: 543

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Johannes,

Het ego is blijkbaar heel krachtig. Dat zie ik ook aan de discussies en heeft mij vooral in het begin wel vaak verbaasd. Wat men spiritueel noemt is het mijns inziens in vele gevallen niet, maar een vermomming van het ego met een mooi sausje. Omdat dit ook leerzaam kan zijn laat ik prikkelende discussies die het gevolg hiervan zijn vrijwel altijd staan. Ook leert het me hoe iedereen een ander pad loopt en zijn eigen waarheid creëert. Ik krijg regelmatig reacties van mensen dat het ze helpt in hun inzichten en ontwikkeling, dus het netwerk heeft zeker zijn waarde. Het netwerk groeit nog steeds en voor de netwerkbijenkomst vorige week was een grote belangstelling, dus blijkbaar is er een grote behoefte om op deze manier met elkaar te verbinden.

Misschien dat juist door de omvang van het netwerk de diepgang minder wordt. Dat het op een gegeven moment onvoldoende toevoegt aan je eigen ontwikkeling kan ik in ieder geval alles bij voorstellen.

Wat is volgens jou een gedachte die uitstijgt boven alle individuele ideeen?

 

 

Beste Theo,

een gedachte die uitstijgt boven alle individuele ideeën zou kunnen zijn dat ons leven misschien niet draait om OOGSTEN maar om ZAAIEN. 

Bijlagen:

Ja Johannes, mooi gezegd,

of, in andere woorden: wat je geeft (zaait) zul je in veelvoud ontvangen (oogsten)

en, overvloed is de bron van ons bestaan

 

en, wat ik in discussie mezelf altijd voorhoud: Jouw ervaring is een energetische reflectie van je eigen staat van zijn. Het zegt dus iets over wie jij bent.


Het kan waardevol zijn om mensen in (ego) discussies eens over deze gedachten te laten reflecteren

Bij deze roep ik dan iedereen op zich in deze discussie te mengen. Kom naar voren en laat je horen!

Hoi Johannes,

Misschien is het een idee om naast de discussiemogelijkheid een dialoog te starten onder de leden. Een digitale dialoog over hoe SOL de S vertegenwoordigt en wat mensen beweegt om juist op een spirituele groep lid te willen worden. wat verstaat een ieder onder dat spirituele? Hoe dragen we dat uit en beleven we dat?

Ik zou het jammer vinden als je er uit stapt omdat de groep juist mensen zoals jij nodig zal hebben om de S gezamenlijk vorm te geven.

Misschien ook een idee om op een volgende bijeenkomst juist het spirituele expliciet aandacht geven, of de oprichters laten delen met de leden, wat de intentie was om een SOL op te zetten?

Ik denk graag mee, beste groet, Joop Boukes

Goeie suggesties. De S na een aantal jaren SOL weer eens centraal zetten als inspiratiebron is misschien ook wel nodig om te beseffen dat spiritualiteit en tijdgeest een symbiose vormen.

Hoi Joop,

Mooie suggestie. Iedereen geeft overigens bij aanmelden al op wat spiritualiteit voor hem/haar betekent?

Ter inspiratie heb ik alle (3200!) antwoorden samengevoegd in bijgaand bestand.

Succes en warme groet,

Theo


Bijlagen:
Beste Josien
Een wedervraag: waarom neem je aan dat iets mij weerhoudt? Ik stel een vraag en constateer dat er heel weinig animo is om erop in te gaan. Dat geeft te denken.

Bedankt Josien,

voor je uitvoerige antwoord. Ter voortzetting van deze 'ego-orientatie' stuur ik je graag mijn boekje Lopen over water. Inleiding in de kunst van het metiseren, uit 2002. Metiseren is een goede methodiek gebleken om het ego los te laten en creatieve intuïtie/intuïtieve creativiteit te luxeren.

 

Het ego verwacht iets, wil ergens iets van vinden.

Het ego oordeelt, is het goed of is het niet goed.

Het ego vergelijkt met zichzelf en wat het kent. En wat het ego niet (her)kent, wordt veroordeeld.

 

 


Beste Johannes, ook ik heb mijn ego losgelaten en dit gebeurde op 20 jarige leeftijd. 10 jaar heb ik gevangen gezeten in de labeling van de psychiatrie die mij labelde met een bipolaire stoornis. Ikzelf wist diep vanbinnen dat dit niet waar was, maar ja wat doe je als zo n arts je ouders vertelt dat je zoon ernstig ziek is... Je ouders geloven het want ze vertrouwen in de psychiatrie. Ik niet en heb me de afgelopen 10 jaar verdiept in wereldreligies, heb intensief gereisd over de hele wereld in een commerciële baan en heb uiteindelijk via dianetics (Ron hubbard) en deepak Chopra de waarheid (weer) gevonden. 10 jaar geleden wilde ik iedereen overtuigen van mijn waarheid omdat hij zo mooi is en ik hem zo graag met de wereld wilde delen.
Het feit dat we Geconditioneerd zijn en gevangen zitten in emoties en angst en onwetendheid leidt tot onbegrip van je geliefden die je niet begrijpen. De bijbel schrijft over Jezus een passage dat uw geliefde uw vijanden worden... Omdat ze je niet begrijpen wordt je verraden.. Dat is de les die ik geleerd heb en ik heb momenteel maar een angst en dat is de angst om verraden te worden en terug in de gevangenis van de zielenknijpers te belanden. Kun jij me helpen met tips om mijn naasten op een zo goed mogelijke manier naar het licht te leiden? Dit is namelijk mijn eerste prioriteit, de rest van de wereld komt later wel... Bij alles wat ik doe stuit ik namelijk op Weerstand vanwege mijn verleden en ik begrijp het ook van mijn naasten, maar ik weet niet hoe ik hier nu het beste mee om kan gaan. Tips van andere zielen zijn overigens ook welkom.
Dankjewel, warme groet, sander
Beste Sander
Je vraagt om tips van anderen om je naasten naar het licht te leiden. Dat heb ik ook lang gedaan in een poging om oud verraad te verwerken en nieuw verraad te voorkomen. Uiteindelijk drong het tot me door dat wat ik zocht niet zou komen door te wachten op iets of iemand anders maar al in mij zat. Van het ene op het andere moment besefte ik dat mezelf accepteren 'lichter' viel dan anderen proberen te verlichten. Het zoeken hield op toen ik mezelf opgaf. Angst om weer verraden te worden (ballast uit het verleden) maakte plaats voor vrijheid (acceptatie van het nu) om te zijn wie ik ben. De behoefte om mijn waarheid met de wereld te delen bleek een truc van mijn ego te zijn om mij van mezelf weg te houden. De wens door anderen 'gevonden' te worden is een illusie. Ik weet dat veel anderen mij nu 'anders' vinden en dat zij zo. Ik geef mijn licht aan iedereen en voel dat het mijne daardoor helderder gaat branden. Daar gaat het bij jou ook om: jouw licht in de wereld, stralende van binnenuit. Wie het ziet verwondere of ergere zich. Je hoeft je niet te verklaren noch schuldig te voelen. Zelfs niet als anderen zich door jou verraden voelen.

Antwoorden op discussie

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden