Spiritueel Ondernemers Netwerk

Ik maakte vandaag een wandeling langs de Linge en vond twee klavertjes vier.

Even enkele jaren terug. Ik las toen dat één op de zoveel-duizend klavertjes een klavertje vier was. Daarmee was ik er van overtuigd dat ik er een zou vinden als ik maar vaak genoeg keek. Tijdens een vakantie ging ik er in het gazon van ons vakantiehuisje eens voor zitten en met een vaste overtuiging dat ik er een zou vinden ging ik zoeken.... en vond tien (!) klavertjes vier en zelfs een klavertje vijf en een klavertje zes (!). Het was voor mij altijd een mooi voorbeeld hoe onze overtuigingen onze ervaringen beïnvloeden.
Daarna dacht ik wel eens "Ik kijk even en vind er weer één", maar diep van binnen geloofde ik niet dat het zo makkelijk was en ik vond nooit meer iets. Tot vandaag.

Ik zag een bed met klavertjes en keek er in. Nu dacht ik "OK, ik hoef ze niet meteen te vinden, maar als ik telkens even rondkijk, dan ga ik er ooit weer één vinden" Ik was er van overtuigd dat dat zou gebeuren. Sterker nog, het voelde als een zeker weten.
En... een minuut later zag ik er één! Hier zie je hoe ik hem pluk: http://www.youtube.com/watch?v=5ibnBLSy2_Q
En direct daarna vond ik een tweede :-)

Verder wandelend kwam bij mij de vraag: Vond ik hem nu omdat ik er van overtuigd was dat ik er een zou vinden of was mijn zeker weten een voorgevoel van wat komen ging? Of allebei?

Wat is jullie ervaring hiermee?

(ook op LinkedIn geplaatst: http://lnkd.in/YXh2pc)

Weergaven: 2458

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

leuke eenvoudige kip en ei kwestie. En ook heel herkenbaar. Mijn "ervaringsdeskundigheid" vertelt mij echter dat het een vorm van voorgevoel was, eerder dan het zelf creeren. en eigenlijk klopt dat van het voorgevoel ook niet helemaal. Volgens mij hebben jou ogen (die in wezen alles, maar dan ook echt alles registreren, net als op een foto) al lang die klavertjes gezien. Maar jou bewustzijn nog niet. Want je bewustzijn werkt selectief. Anders zou je alleen maar gek worden van alle prikkels die je op een dag binnen krijgt. Maar nu je je aandacht zet op het zien van de klavertjes vier laat je bewustzijn het zien van dat klavertje vier toe. M.a.w. je ziet wat je wil zien.
Vertaald naar iets meer gecompliceerde zaken in het leven zou het dus zomaar kunnen dat er overal kansen en mogelijkheden liggen en als we ons daar open voor opstellen, we ze ook zien. Maar als we ons negatief opstellen zullen we ze niet zien omdat we ze niet in ons bewustzijn toelaten. Maar het is m.i. niet zo dat we met onze gedachten onze wereld creeeren. Wél wat we erin toelaten.

Goedendag, ik ben nieuw hier en voel me zo vrij om mijn gedachten te delen wat deze interessante vraag aan gaat. Het zijn die dingen en situaties waar ik zelf ook eindeloos over kan filosoferen... :)
Mijns inziens creëren onze gedachten de wereld en situaties om ons heen. Vanuit die gedachten vinden we dátgene waar onze aandacht naar uit gaat. 
Daarnaast 'doet' het Leven ons (ongeacht de theorie/oorzaak die daaraan voorafgaat). Des te meer wij bij onze kern komen, voorbij de mind, voorbij de persoonlijkheid en het gedrag, des te meer komen we in contact met het Leven en wat er voor ons bedoeld is.
Kortom, iemand die erg onbewust leeft en zijn eigen gedachten als waarheid aanneemt, zou het klavertje4 gevonden kunnen hebben doordat het een manifestatie van de gedachte was, die door de mind gecreëerd is.
Wanneer iemand bewust in het leven staat en vandaar uit een open verbinding met het onderbewuste heeft, kan de gedachte gecreëerd zijn door het Leven (Superbewustzijn? God? het Goddelijke? Het Al? De kosmos?) om dat specifieke klavertje4 te vinden. In dat geval kan het klavertje een mooie boodschap zijn.
Vriendelijke groet,

Joke

Hallo Theo,

Leuk om te lezen. Als kind vond ik honderden klavertjes 4. Ik deelde ze ruim uit, de overige droogde ik onder andere in het dikke (eerste) postcodeboek. Later, toen ik 'groot' was en een mooie digitale camera had, besloot ik ze niet meer te plukken, alleen nog te fotograferen. Het aantal vondsten nam af, een hele periode zag ik er zelfs geen. Voor mijn gevoel omdat ik er niet mee bezig was, en achteraf, omdat ik niet meer 'aangesloten' was, niet aangesloten op mezelf en niet op het grote lichtnetwerk.

Voor mij heeft het zien van een klavertje 4 te maken met het besluit er een te zien. Als ik het te graag wil, lukt het niet. Overigens zie ik, sinds ik mezelf terug heb gevonden, klavertjes 4 in één flits, zelfs op de fiets in het gras; afstappen, zoveel stappen teruglopen en voila!

Hartelijke groet, Josie

Josie, wat een mooie reactie.
Fijn dat je nu wel weer aangesloten bent op jezelf. Ik denkt inderdaad dat dat wezenlijk is.
En als je het wilt, lukt het inderdaad niet. Als je iets wil, dan krijg je ook dat je iets wil, dus niet hebt. Mooi.
Dank je wel.
Hartgroet,
Theo

Mijns inziens is vertrouwen inderdaad een belangrijk ingredient. Overgave, vertrouwen en met een gevoel van dankbaarheid ontvangen.

Het zeker weten als een innerlijk weten gaat naar mijn ervaring vooraf aan de overtuiging dat het je die dag ging lukken een Klavertje vier te vinden. De stem van je hogere zelf fluisterde het je in, je innerlijk weten werd voelbaar en je brein kon er richting aan geven en er later een gevonden feit van maken. Hoop dat je een moment van geluk vond! en de herinnering je steeds terug voert naar het eigen weten.

Als kind van 6/7 jaar wist ik tijdens een vakantie dat het mijn geluksdag was om geld te winnen bij zo'n grote aanlokkende gokautomaat. Ik stopte er een paar keer een kwartje in en Ja, toen begon het te rinkelen. Het voelde niet als willen maar als weten. Weten dat je een deur open kan krijgen ook al zit deze dicht. Het is een hoge mate van concentratie die dit mogelijk maakt. Een afgestemd zijn zoals eerder genoemd. Weten dat ik in één keer mijn rijbewijs bv zou halen. Samenvallen met het weten! Door me terug te trekken uit het leven bv bij somber voelen, aanpassen etc. ga ik verder weg bij mezelf, verder weg van het leven en kan ik veel minder gebruik maken van de kracht van eenheid (geest, ziel en lichaam)

Lieve groet, Mariska van Psychologenpraktijk Klavertje Vier

Mariska, Dank voor je waardevolle reactie en inzichten. En dat kan natuurlijk niet anders met een praktijk met die naam. :-)

Lieve Theo,

Ik denk, vanuit mijn gelijkaardige ervaringen, dat dit soort ervaringen inderdaad gebaseerd zijn op een soort principe van gelijktijdig oversteken.

Waarmee ik bedoel dat ik het althans vaak zo ervaar dat ik vooraf gebriefd en/of geïnformeerd word dat er iets staat te gebeuren (zoals het vinden van een klavertje vier) maar dat mijn intuïtieve geloofsovertuiging en/of mijn onvoorwaardelijk vertrouwen in eender welk transformatieproces een even cruciale rol speelt in functie van het effectief laten plaatsvinden en/of daadwerkelijk ervaren van de virtuele preview.

Indien mijn geloofsovertuiging omtrent de haalbaarheid van eender welk fenomeen verstoord wordt door ongeloof, wantrouwen of twijfel dan komt er vertraging op de effectief waarneembare realisatie-lijn en komt hetgeen ik hoopte/verwachte waar te nemen niet tot daadwerkelijk waarneembare uiting.

Maar als ik de kwestie dan los laat en ik breng mezelf terug in een mentale positie van allesomvattende, liefdevolle verbondenheid dan manifesteren gedachten en 5-zintuiglijk waarneembare manifestaties zich weer heel erg synchroon.

Een heerlijk gevoel geeft dat en dat wens ik echt iedereen toe want het geeft moed, kracht en vleugels ;-)

Dus inderdaad ik zie het zo dat...

als jij niet gelooft in de herhaling van een bepaalde succesformule (zoals het vinden van nog meer klavertjes 4) dan zoom je niet langer in op het mogelijk maken van de 5-zintuiglijke manifestatie ervan en het resultaat heb je zelf ervaren.

Ik heb gemerkt dat mijn wensen of previews sneller en effectiever tot leven komen wanneer ik zorgeloos, vreugdevol, liefdevol en vol vertrouwen aan het leven deelneem.

Het is pas wanneer ik ga twijfelen (aan eender wat of wie) dat er vertragingen en/of storingen op mijn wens-realisatie- en/of gedachte-realisatie-lijn komen.

Ik ben er op een gegeven moment (na vele bewuste testen op diverse levensvlakken) van uit gegaan dat dit bij iedereen volgens een zelfde logisch meer richtings-stramien werkt omdat dit voor mij een heel logisch oorzaak-gevolg principe lijkt.

Of dit ook daadwerkelijk zo is kan ik enkel ontdekken door er openlijk met anderen over te communiceren.

Bedankt om dit boeiend onderwerp aan te kaarten!

Bedankt ook dat we mogen reageren op jouw artikel want dit soort informatie publiekelijk delen en er ook publiekelijk reacties over uitwisselen is, naar mijn gevoel en in mijn geval, onontbeerlijk om innerlijk te groeien naar de meest bevredigende vorm van hetgeen ik als mezelf ervaar.

Mogen jouw ervaringen steeds vaker jouw stoutste verwachtingen overtreffen zodat ook jij vol passie en levensvreugde aan "Het Leven" kan blijven deelnemen.

Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

in 2012 verhuisde ik na een zeer moelijke tijd. Een gedwongen verhuizng, maar het huis voelde goed. Ik had er een tuintje bij en daar stond zowaar een klavertje 4! Ik wist toen dat hier het geluk mij zou toekomen. Langzaam krabbelde ik weer op en werd mijn leven steeds beter en bloeide ik weer op,
In 2016 ontmoette ik de liefde van mijn leven, mijn tweelingziel. Wat een prachtig thuiskomen en hereniging!
Dus ja, ik geloof erin. Echter, april dit jaar startte ik mijn bedrijf Publicura en vroeg het Universum om mij een klavertje 4 te sturen als bewijs dat ik succesvol zou worden. Hoewel het bedrijf erg goed gaat heb ik tot op heden nog geen klavertje 4 meer gevonden en ik kijk overal :-) Dus laat ik het nu maar los. Ik wil teveel. Ik moet juist meer geloven.

Antwoorden op discussie

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden