Spiritueel Ondernemers Netwerk

Uitdovend- en opkomend paradigma (en snappen de Belgen dat beter?)

Dit plaatje kwam ik tegen en vangt mijns inziens veel van de essentie van wat er aan het veranderen is.

Zien jullie dat ook zo?

Ik vond het in het blog artikel Snapt Vlaanderen de paradigmashift beter?
Snappen de belgen dat inderdaad beter?

Weergaven: 135

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hi Theo,

ik heb nog een tijdje gezocht naar het model dat Barbara Marx Hubbard laat zien in de film Humanity Ascending, daar deed het me namelijk aan denken. Helaas kan ik het niet vinden. Het model dat Barbara gebruikt is uitgebreider en verduidelijkt wat meer met inbegrip van de voorafgaande geschiedenis, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe.
Boeiend dat wel

Jacqueline
Hallo Ronald,

Je hebt niets verkeerds gezegd. Ik wilde alleen even zorgvuldig reageren, zonder te oordelen, want ik ben het niet helemaal met je eens. Daarom bleef het even liggen.
Om alleen van de beweging van een top-down naar een bottom-up te erkennen als verandering vind ik een verarming. Mijns inzien verandert er heel veel. Waarschijnlijk ervaar je de essentie van al die veranderingen als een beweging van top-down naar een bottom-up. Ik zou dat dan zelf eerder benoemen als van buiten naar binnen, van afscheiding naar verbondenheid/eenheid, of van ego naar essentie.

Overigens heb ik zelf geen moeite met de term 'duurzaamheid'. Integendeel, voor mij voelt het prima en ik ben wel nieuwsgierig waarom het voor jou zo'n negatieve lading heeft.

Dank in ieder geval voor je bijdragen. Mooi te zien hoe dezelfde woorden bij iedereen verschillende ervaringen oproepen.

Theo


Ronald van de Sande zei:
Heb ik soms iets verkeerds gezegd? Dat er niemand op reageert?

Of is dit mijn schaduwkant van bevestiging vragen.
Hallo Jacqueline,
Je maakt me nieuwsgierig. Wellicht dat iemand anders het kent.
Overigens geeft Spiral Dynamics ook een goed inzicht in de ontwikkeling die we doormaken.
Theo

Jacqueline Verduijn zei:
Hi Theo,
ik heb nog een tijdje gezocht naar het model dat Barbara Marx Hubbard laat zien in de film Humanity Ascending, daar deed het me namelijk aan denken. Helaas kan ik het niet vinden. Het model dat Barbara gebruikt is uitgebreider en verduidelijkt wat meer met inbegrip van de voorafgaande geschiedenis, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe. Boeiend dat wel

Jacqueline
Hi Sandra,

de dvd heb ik in huis en ik zit al met smart te wachten op het vervolg genaamd "Visions"
Je mag hem trouwens best een keer van me lenen, ik zie namelijk dat je uit Amersfoort komt en dat is toch op een steenworp afstand van Hoevelaken.

Met Groet,
Jacqueline

Sandra Barth zei:
Hoi, Theo,

Ik herken het plaatje zeker en ik denk niet dat de Belgen de enigen zijn die hier mee bezig zijn. In Nederland zie ik veel signalen die te maken hebben met deze shift. Bijvoorbeeld organisaties die meer bezig zijn met Het Nieuwe Werken, open innovatie, organisatiegrenzen die langzaam vervagen en samenwerking over deze grenzen heen: ketenmanagement. Hierbij is de essentie dat je samen meer bereikt, dan als je voor je eigen winst gaat. Als er namelijk iemand anders in de keten omvalt (dat hebben we gezien met de kredietcrisis) doe je dit ook jezelf aan.
In mijn ogen zijn dit allemaal praktische uitingen van een onderstroom, die al begonnen is in de zestiger jaren. Mensen gingen meer voor zichzelf denken en een aantal jaren later is er steeds meer holistisch gaan denken vanuit een principe dat we allemaal deel uitmaken van hetzelfde: de schepping, God, iedereen heeft er een andere naam voor. Het komt er op neer dat mijn medemens, ik, de aarde, de natuur erop, het milieu etc onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit bewustzijn gaan we op een andere manier samenwerken, kijken naar winst (win-win), meer in netwerken samenwerken in plaats van in hiërarchische verbanden (wat Ronald de overgang van top-down naar bottom-up noemt) en ook aandacht voor duurzaamheid (wat ik zie als iets toevoegen in plaats van uitputten). Uitputten op het gebied van milieu, maar ook uitputten in de zin van organisaties leegzuigen als 'investeerder'.
Ook buiten het bedrijfs/organisatieleven zie ik een tendens waarin mensen met gelijksoortige interesses elkaar virtueel en fysiek ontmoeten, niet langer geinstitutionaliseerd in de vorm van verenigingen of kerken, maar in netwerkverbanden of eenmalige events.
Al met al, ik zie dus in de Nederlandse veel gebeuren en ik deel dat met Theo. Ik voel er zelfs veel energie van uitgaan!
Jacqueline, bedankt voor de tip van de film, ik ga hem opsnorren, ben benieuwd.

Warme groet,
Sandra
Hallo Nino,
Ik denk niet dat Belgen het beter weten dan wie ook (ook niet minder trouwens). Overal zitten mensen met kennis en inzicht, zoals jij ook laat zien in je reactie. Dank daarvoor.

Hallo Ronald,
Met stijgende verbazing lees ik hoeveel het woord 'duurzaamheid' in je los maakt. Het verandert mijn positieve gevoel erover niet. Je bent meer gecharmeerd van 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Dat associeer ik nu juist vooral met het voldoen aan regeltjes zodat je MVO als verkoopargument kunt gebruiken. Window dressing dus.
Wat je gebruikt maakt mijns inziens uiteindelijk niet uit. Je hebt bij beiden in ieder geval de aandacht en je zult altijd moeten laten zien wat het werkelijk voor jou betekent. Pas je het vanuit je hart of vanuit je hoofd toe.

Theo

Antwoorden op discussie

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden