Spiritueel Ondernemers Netwerk

Verslag netwerkbijeenkomst 31 mei 2016: Het ritme van verbinding

Verslag van Agnes van Bemmelen:

Theo had weer een bijzondere netwerkbijeenkomst van het Spiritueel Ondernemers Netwerk georganiseerd. Ditmaal met thema: HET RITME VAN VERBINDING met behulp van uiteenlopende instrumenten.
Met hoofd, hart en handen leren en ervaren om af te stemmen op het ritme in onszelf en het ritme in de ander.

We waren op deze prachtige middag in totaal met 16 personen, inclusief Henri Surquin die de workshop verzorgde. Hij bleek een ware tovenaar in het bespelen van allerlei instrumenten. Dat waren veel trommels, maar ook de triangel, ratels en eenvoudige blokjes, die onder zijn handen de mooiste melodieën ten gehore brachten.

De kringenergie werd doorgegeven, door de handen van je buren vast te pakken met de duimen links. Dat bleek ook nu weer lastiger, dan het is.

We begonnen eerst met een kennismakings- en welkomst oefening, waarbij een ieder zijn naam noemde en door allen welkom werd geheten.
Daarna werd er daadwerkelijk contact gemaakt in groepjes van 5 met een wervelwind aan handen, die elkaar moesten vinden en vervolgens de boel ontvlechten. Het bleek, dat dat toch niet altijd lukte.
Aansluitend gingen we met tweeën aan elkaar vertellen, wat VERBINDING zoal in kon houden. Dat werd daarna door de toehoorder weer doorverteld aan naderen. Daarbij kwamen er verrassende voorbeelden naar voren. Verbinding kan een sexuele verbinding zijn tussen man en vrouw, in verbinding zijn met jezelf, alle chakra’s verbinden, in verbinding zijn met Moeder Aarde, in verbinding zijn met planten en bomen, enz. Maar uiteraard ook in verbinding zijn met muziek, met het ritme van deze muziek.

Toen was het tijd voor de instrumenten. Een ieder zocht uit, wat bij hem/haar paste.
Henri begon met een ritme, wat vervolgens door degene naast hem werd overgenomen en zo de hele kring rond. Dat werd na de wisseling van instrumenten nog verder uitgebouwd.

De volgende oefening hield in, dat Henri een ritme begon en iedereen vrij door de ruimte ging bewegen, een soort van Bio dancing. Daarbij was er ook aandacht voor de 5 ritme’s.
Hendrik Jan had zijn eigen prachtige Djembé meegenomen en zorgde tijdens diverse oefeningen voor een duidelijk basis ritme.
Dat bewegen was op blote voeten. Als een paar voeten een leuk stel andere voeten tegen kwam, kon daar een verrassende combi uit voortkomen.

De laatste oefening vond in de tuin plaatst. Gemakshalve klommen we een beetje ontdeugend allemaal uit het raam i.p.v. helemaal om te lopen. In een treintje met gesloten ogen liepen we achter moeder de gans aan. Hierbij waren we met elkaar in verbinding middels een hand op de schouder van de voorganger en daarmee ook voelend naar het ritme van die voorganger. Simpelweg om te voorkomen, dat je op elkaar hakken zou trappen. Dat gaf een bijzonder gevoel, dat blindelings volgen in goed vertrouwen. Al was het maar in de hoop om de aanwezige kippendrollen te omzeilen.

Na de afsluiting was er nog voldoende gelegenheid om verder kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Een ieder bleek zeer tevreden over de workshop.
Theo bedankt voor het wederom organiseren van een geslaagde netwerk bijeenkomst.

Lieve groet


Agnes van bemmelen.

Weergaven: 176

Hierop reageren

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden