Spiritueel Ondernemers Netwerk

Ik denk er sterk over om -voor een deel- van mijn activeteiten met waardebepaling achteraf te gaan werken. Ik zou graag in contact komen met mensen die hier al mee werken voor pratische tips.
Wie kan me meer vertellen over waardebepaling achteraf in de praktijk?

Weergaven: 116

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Runide,

waardering achteraf achteraf klinkt leuk en werkt als je de mensen kunt vertrouwen. Nadeel van waardering achteraf is het hoge no show percentage en gebrek aan commitment.

Ik heb echter goede ervaringen met wat ik ‘herwaardering achteraf’ noem ('k moet de parel nog schrijven): je vraagt vooraf wel gewoon een instapprijs en uitsluitend mensen die betaald hebben zijn welkom of krijgen het product of de dienst. Na afloop geef je de ander de gelegenheid om een herwaardering te doen: vond je het inderdaad het bedrag waard of vond je het minder of meer waard? In de laatste twee gevallen stuur je respectievelijk een credit- of debetnota (factuur). Iedereen blij, zelfs je boekhouder en de belastingdienst (we kunnen het echt wel leuker maken!).

herwaardering achteraf hebben we met succes en plezier gedaan bij de samenscholing Veelbelovend begin van de Nieuwe Beschaving (zie verslag aldaar).

De eventuele opbrengsten kun je met iedereen die zich heeft ingezet voor de levering van het product of de dienst middels ‘oprechte deelgeving’ verdelen.

Ander zinnig instrument: geldtuimelaar

Succes en plezier,

Martien van Steenbergen.

Antwoorden op discussie

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden