Spiritueel Ondernemers Netwerk

Zen in de Kunst van het Jongleren

 

Hart, Hoofd en Handen in Balans

Deze ondertitel mocht ik zelf toevoegen aan dit boek dat in zijn originele titel als "Zen of Juggling" geschreven door de Amerikaanse socioloog en antropoloog Dave Finnigan. Het boek was voor mij al vele jaren een gids voor het leven en haalde uit elke bladzijde inspiratie om mijn eigen leven vorm en inhoud te geven.

 

Na contact gezocht te hebben met Dave Finnigan via LinkedIn ontstond er een levendige mailwisseling. Dave heeft met jongleren als middel meer dan een miljoen kinderen zelfvertrouwen meegegeven en ze laten zien op welke manier ze ook kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zelf was ik toen een paar jaar bezig om mensen in de zakelijke markt met jongleren en creativiteit als middel in beweging te krijgen, hun mindset te beinvloeden en inzicht en aanzet geven tot gedragsverandering. De mailwisseling was overigens gestart met mijn verzoek of ik een training bij Dave zou kunnen volgen zoals in het boek Zen of Juggling: jongleurs van over de hele wereld zijn een paar weken bijeen in een oud klooster in Azie olv een oude meester die meer te delen heeft dan jongleren en meditatie. Na dat verzoek ziet Dave zich nog niet als oude meester als in dat boek en nodigt me uit om in Florida over samenwerking te praten. Na dit bezoek kom ik met een heleboel inspiratie en het idee om zijn boek voor de Nederlandse markt te laten vertalen. Via Wanda Sluyter van zen.nl kom ik bij uitgever Asoka terrecht die het boek vertaalt en in 2009 op de markt brengt. Verkrijgbaar bij Managementboek en Bol en de betere boekhandelaren.

 

Mooi kadootje na uitkomen van het boek was de recensie van Prof.Dr. Paul de Blot van leerstoel Business Spiritualtiteit Neijenrode: In het tijdschrijft Business Spiritualtiteit schreef hij dat Zen in de Kunst van het Jongleren een goed boek is voor Persoonlijk Leiderschap. Een mooie waardering van een man die voor mijn spiritualiteit voorleeft en die zich als deelnemer in een workshop van mij zich als een bijzonder creatieve, levendige en zelfs clowneske man  liet zien.

 

Een aanrader om het boek te gebruiken in coaching of als backup voor een meerdaagse workshop.

Weergaven: 75

Berichten in deze discussie

Hoi Rik,

Mooi om de achtergrond ervan te lezen.

Veel succes en warme groet,

Theo

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden