Spiritueel Ondernemers Netwerk

Informatie

Bouw en vastgoed

Mensen werkzaam in bouw, vastgoed, ontwikkeling openbare ruimte. bijvoorbeeld advies-, ingenieurs- en architectenbureau's, aannemingsbedrijven, ontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten, provincie en landelijke overheid.

Leden: 16
Meest recente activiteit: 18 Feb 2018

Discussieforum

Initiatieven

Begonnen door Theo Buijsrogge 18 Mrt 2009. 0 Antwoorden

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Bouw en vastgoed om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Robbert Geelen op 23 Mei 2011 op 11.26
Beste Theo,

Mooi dat er een groep als deze bestaat!

Ik wilde reageren op 'Initiatieven' en zag dit al een oud bericht is en misschien daardoor dat ik er op een ander schaalniveau op kan reageren. Echter ik gebruikte geen één tags... Ik plaats mijn bericht daarom graag op dit prikbord. Ik ben lid van de werkgroep 'Integraliteit' van de BNSP en daardoor betrokken bij een diepgaande discussie over wat stedenbouwkunde nu eigenlijk is. 'Back to basics'. Terug naar waar het allemaal is begonnen, de 'roots'. De architecten gaan deze discussie nu ook aan, hoe moeilijk het ook voor ze is. De planologen staan op de drempel. Allemaal bewegingen die mogelijk zijn geworden door 'de crisis'. Moet je het dan nog een 'crisis' noemen? Nee het is een groeimoment en die wordt op verschillende plekken opgepakt. Ook door jongeren. Zo organiseert de vereniging 'Polis, podium voor stedebouwkunde' de Polis Urbanism Week (laatste week van september) het symposium 'So you are an urbanist!?' Als lid van het commité van aanbeveling breng ik deze daarom ook graag onder jullie aandacht (zie website www.polistudelft.nl).
Reactie van Margriet Verhulst op 11 Mei 2011 op 11.29

Beste allemaal,

Zojuist heb ik me aangesloten bij deze groep. Aangename kennismaking!

Eind vorig jaar ben ik gestart met Interieur Styling volgens de principes van Feng Shui. Sinds die tijd werk ik samen met Interieur Architecten (tevens aanvullend) en Vastgoed Kantoren. Voor een vastgoed makelaar geef ik o.a. kleuradvies aan projectklanten, zodat zij gedurfder keuzes maken. Deze maand heb ik een nieuw concept voor bedrijfsscreening opgezet volgens principes van Feng Shui om de ultieme harmonie te vinden in uiterlijke vormgeving en innerlijke beleving van een pand.

Ik sta altijd open voor nieuwe vormen van samenwerking!

Hartelijke groeten,

Margriet Verhulst / Weelde

Reactie van lindabrig op 5 Mei 2011 op 11.52

Theo en alle anderen,

 

Zoals ik al in mijn mail aan Theo schreef, of er plaats van voor een controller in de bouw en vastgoed groep!

Voor de ontwikkeling van het duurzaam bedrijventerrein Medel (initiatief van twee samenwerkende gemeenten) verzorg ik als controller o.a. de jaarrekening en ben verbonden met de Grondexloitatie. Binnen de overheid worden de risicoanalyses extra onder de loep genomen en met nieuw te ontwikkelen gebieden is er een enorme voorzichtigheid. Persoonlijk zie ik niet dat het hier om stagnatie gaat maar het hele stelsel is aan het veranderen.

 

Al jaren zie ik als controller dat bepaalde zaken anders moeten gaan. Alleen kan je zelf dan wat veranderingen intern realiseren maar nu met dit netwerk kunnen de initiatieven groter aangepakt worden. Via de site van Frank Bruining zag ik dit initiatief en ben daar zeer enthousiast over!

 

Even een reactie naar John, in al mijn reizen naar Midden Amerika en Azië heb ik dit gezien wat jij beschrijft, gelezen en ervaren en vroeg mij al 15 jaar geleden af...waarom is al deze kennis verloren gegaan? Momenteel volg ik een yogadocentenopleiding puur voor bewustzijnontwikkeling, hier studeren wij de oosterse filosofiën en de sanskriet taal. En als je om je heen kijkt zowel in de persoonlijke sfeer als zakelijke sfeer zie & hoor je de behoefte naar deze verandering!

 

 

Reactie van Theo Buijsrogge op 9 Oktober 2010 op 22.38
Hallo Dorien,
wees welkom. Vertel eens iets over jouw verbinding met bouw/vastgoed
Succes en groeten,
Theo
Reactie van Dorien Janssen op 9 Oktober 2010 op 15.21
Ha bouwers, zou ik me mogen aansluiten bij jullie club?
Ik hoor het graag!
Dorien
Reactie van John van de kamp op 22 April 2009 op 11.47
Beste Geert,

Mensen zo als jij zijn juist van harte welkom! In mijn beleving staan wij op dit moment in het voorportaal van het veranderingsproces aangaande de stedelijke ordening. Vanuit de oosterse wetenschap is het namelijk vrij eenvoudig aan te geven waar het hierin misgaat dus ook de alom bekende 40 achterstandswijken zijn vanuit deze wetenschap verklaarbaar. Onze leefomgeving staat onder zeer zware druk en dat heeft verre gaande gevolgen voor ons welzijn. Wij zijn in het westen afgestapt van de stedelijke ordening die het meest aansluit bij het ritme van de natuur. M.a.w. we doen maar wat en hebben geen idee wat voor gevolgen dit heeft voor de synergie van de stad.

Ik hoop o.a. via dit groepje gesprekspartners te vinden die echt willen nadenken over de manier waarop wij de oosterse en de westerse wetenschap kunnen samenvoegen tot een geheel. De aller grootste stap hierin zal zijn dat we moeten accepteren dat er 3 tot 4 duizend jaar geleden een hogere beschaving op aarde geleefd heeft die veel meer kennis bezat over de natuurwetten en hoe die zich ten opzichte van elkaar gedragen. Dit lijkt een hele moeilijke stap maar in feite begint deze stap met het luisteren naar de boodschap die komt vanuit deze BRON.

Ik hoop echt dat het niet blijft bij de inschrijving maar dat we instaat zullen zijn om hiermee aan de slag te gaan!

Een zonnige groet,
John
Reactie van Theo Buijsrogge op 19 April 2009 op 22.02
Hallo Geert,
Welkom, je bent een mooie aanvulling.
Misschien wil je een reactie geven op bovenstaand forumbericht, dan verhogen we de activiteit hier een beetje.
Succes en vriendelijke groeten,
Theo
Reactie van Geert op 19 April 2009 op 21.29
Beste mensen,
Kan ik deelnemer in jullie groep worden? Kijk even in mijn profiel of je vindt dat ik daarbij pas. Hoop 't wel natuurlijk!
Geert
 

Leden (14)

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden