Spiritueel Ondernemers Netwerk

  
Nieuws van Spiritueel Ondernemers Netwerk 2018-2              30 april 2018

Spiritueel Ondernemers Netwerk

Hallo beste mensen,

De vorige nieuwsbrief kreeg de titel 'lente' mee op een moment dat we konden schaatsen en de lente nog moest komen. Nu ik dit schrijf zitten we midden in de lente en hebben zelfs al meerdere zomerse dagen achter de rug. Met de wind en regen van vandaag lijkt het echter wel herfst. Het weer doet wat het wil. Het doet me denken aan die mooie wijsheid: Je kunt de omstandigheden niet veranderen, je kunt alleen veranderen hoe jij erop reageert. Ofwel, laat je innerlijk Zijn en jouw eigen weten je referentiepunt zijn. Eigenlijk is dat altijd waar we in de netwerkbijeenkomsten mee aan de slag gaan. De vorige keer hebben we de potentie gevoeld van dit innerlijk Zijn (verslag). De komende keer gaan we de kracht van creativiteit inzetten om verbinding te maken met wat ons ten dieptste bezielt. Ik heb er al weer zin in.

SON Netwerkbijeenkomst 4 juni 2018: Je unieke bijdrage als ondernemer
Versterk je onderscheidend vermogen!

Waarom zouden klanten voor jou kiezen? Wat maakt jou onweerstaanbaar? Hoe onderscheid je jezelf van al die andere ondernemers? Dat doe je met je unieke bijdrage!

Je unieke bijdrage is datgene wat je vanuit je hart wilt betekenen voor je klanten en waarmee je het verschil maakt. Je geschenk aan de wereld. Dat wat je bijzonder en jezelf maakt als persoon en als ondernemer. Waarmee je je onderscheidt en wat je bovendien ook nog het allerleukste vindt om te doen!

Tijdens de workshop 'Je unieke bijdrage als ondernemer' maken we gebruik van de kracht van creativiteit. Creativiteit is de taal van je ziel. Het vertelt je via symboliek en je persoonlijke interpretatie daarvan wat je op zielsniveau inspireert. Tijdens de workshop word je meegenomen in een ontroerende en bijzondere creatieve oefening, waardoor je 'voorbij je hoofd' inzicht krijgt in wat jou ten diepste bezielt.

Tijdens deze creatieve workshop krijg je op een diepere laag inzicht in datgene wat je hier op aarde te doen hebt. Wat jou diep van binnen inspireert. Je ontdekt hoe je dat intuïtief en praktisch kunt vertalen naar je werk als ondernemer. Zodat je je bijdrage èn jezelf op jouw manier steviger, zichtbaarder en onderscheidend in de wereld kunt zetten. Met bevlogenheid en lef!

Deze workshop wordt verzorgd door Syl Granneman. Syl is Bezielingscounselor en begeleidt ondernemers en professionals in het bedrijfsleven om te leven en te werken vanuit Bezieling. Bezield leven: Vol vertrouwen doen wat je diep van binnen inspireert!

Ervaring met creativiteit is niet nodig. Voor werkmaterialen wordt gezorgd.

Meer informatie en aanmelden...

Weten hoe de vorige bijeenkomsten waren? Lees dan de verslagen nog eens.

Innerlijke en uiterlijke stimulansen voor spirituele- of bewustzijnsontwikkeling

Met spirituele gids Michael, de bron van ons boek Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid hadden we recent het volgende gesprek over dit onderwerp:

Theo: Wat je kunt ervaren als mensen bezig zijn met spirituele- of bewustzijnsontwikkeling is dat ze zich bewust worden om meer naar zichzelf te luisteren en in zichzelf te keren om van binnenuit antwoorden te vinden. Vervolgens vandaaruit te bepalen welke keuzes ze maken. Dat wordt door de omgeving soms wel als egoïstisch gezien. Aan de andere kant krijg je bij zo'n ontwikkeling meer compassie en empathie voor mensen in je omgeving, dus kun je in die zin meer gericht zijn op de mensen om je heen. Dat lijkt een soort van paradox en ik ben benieuwd wat Michael daarover kan zeggen.

Michael: Er zit een volgorde in, waar men zich wat minder bewust van is. Het verlangen om meer met spiritualiteit of bewustzijnsontwikkeling bezig te zijn, daar wordt gehoor aan gegeven. En mensen die niet achter goeroes en andere mensen aan willen lopen keren zich inderdaad in zichzelf om ook te onderzoeken hoe makkelijk het is om het eigen innerlijk weten, hun eigen antwoorden te kunnen horen of voelen of weten. Vanuit het verlangen ontstaat een nieuwsgierigheid naar wat men meer is dan het menselijke: 'Als ik in contact kom met mijn innerlijke wijsheid, dan zal dat zeker ten goede komen aan mijn zelfvertrouwen, waardoor ik minder beïnvloedbaar wordt door de kakafonie van richtingen en verschillende zienswijzen'. Het komt ten goede aan de innerlijke rust, want als je ervaart dat je op jezelf kunt vertrouwen, wordt je minder afhankelijk. Ook de blijheid van het ontdekken dat je veel meer bent dan wat je tot nu toe ervaren hebt, zoals een wandelende boekenkast of iemand die helemaal alleen vanuit het gevoel leeft. De blijheid om te ontdekken dat je veel meer wijsheid en intelligentie in je draagt, heeft het positieve effect dat je daardoor ook trots op jezelf mag zijn. Want dat is ook iets wat in deze tijd eigenlijk minder aan de orde is, namelijk dat mensen blij en trots mogen zijn op hun gezette stappen, op het ingezette pad. Hierdoor kunnen ze zich meer bewust worden dat ze tegelijkertijd een grotere meerwaarde hebben voor de eigen omgeving omdat ze vanuit een grotere bron anderen kunnen begeleiden of anderen kunnen inspireren met de ontdekkingen binnen zichzelf. Doordat men gaat ervaren dat anderen ook zitten te wachten op de raadgevingen of het meedenken, het meevoelen in de processen van mensen in hun omgeving, zowel priv=C3=A9 als in werkcontexten, komt er ook het gevoel 'ik heb een grotere meerwaarde'. En dat nodigt weer uit om zich meer te verbinden met de directe omgeving, m= et de wereld om zich heen. Dan is er al gauw het besef dat we met elkaar zijn verbonden en wij één groot geheel vormen. Dat geeft weer een extra impuls aan het bewustzijn van de grootsheid van zichzelf en de ander. Vandaaruit komt ook een gevoel van mededogen, want men is zich ook bewust dat men zelf tijd nodig heeft gehad om tot een bepaald bewustzijn te komen om uit te kunnen rijken vanuit de eigen wijsheid. Zo kan men ook denken dat het niet meer passend is om zomaar te oordelen of te veroordelen over anderen, want als je terugkijkt naar jezelf, kan je in meerdere gevallen zeggen dat je boter op je eigen hoofd hebt zitten. Dus er is op meerdere lagen tegelijkertijd een bewustzijn. En het realiseren dat niet een persoon alles kan weten bevordert weer de drang om meer met anderen verbonden te zijn en te ervaren hoe prettig het is dat anderen je kunnen uitreiken, wat je zelf niet beheerst, niet weet of niet tot je beschikking hebt. Het, op deze manier, zelf gevoed worden en de ander voeden brengt je vervolgens weer in een diepere laag van waardering en voldoening.

Lees verder over onder andere:het effect van de macht- en beheers-energiën in onze wereld en het ....

Ook op Michaelinzicht.nl:

Warme groet en tot snel ziens,

Theo

 

Weergaven: 46

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden