Spiritueel Ondernemers Netwerk

Spiritueel Ondernemers Netwerkbijeenkomst op 17 maart 2011.

Plaats Nyenrode.

 

Beslissen vanuit spirituele zekerheid.

 

We beginnen onze ontmoeting met een stiltemeditatie. Het is heel plezierig om in de stilte al gauw de drukte van de snelweg en de spanning die ik voel vanwege alle nieuwe mensen te kunnen loslaten. Er ontstaat innerlijk een verdieping en ik voel verbondenheid met de mensen hier in de kring.

 

Het bundelen van individuele interesses, bezieling en dromen gaat als een lopend vuurtje. Ik ben benieuwd hoeveel mooie, creatieve bewustzijnscentra er de komende jaren op de aarde komen. Hoe kleur en dans zich gaan verbinden en hoeveel spirituele energie onze organisaties binnenkomt. De creatieve energie stroomt, wat een rijkdom hebben we in huis. Ik kwam hier nieuw binnen, maar voel me nu al vertrouwd en verbonden en ‘iets’ in mij zegt moeiteloos ‘ja’op de vraag wie een verslag van deze ochtend wil maken. En dat terwijl ik dat normaal echt niet zo snel doe, ik heb immers al genoeg te doen? Ik besef me later dat dit precies is waar het thema over gaat, nl over beslissingen nemen vanuit spirituele zekerheid. We verkennen dit thema in vijf groepjes vanuit diverse invalshoeken.

 

Enige bevindingen n.a.v. het thema.

Een paradigmaverschuiving: het denken wegzetten en luisteren naar binnen.

 

Het blijkt dat beslissingen nemen vanuit spirituele zekerheid vooral te maken heeft met overgave, met vertrouwen en met innerlijk leiderschap. Durven we ruimte te maken en ontvankelijk te zijn voor onze innerlijke stem? Als we dat doen geeft dat de ervaring van helderheid in het voelen, zien en/of horen. We kunnen soms direct ervaren dat een beslissing ‘juist’ is. Durven we daar ook concreet gevolg aan geven? In hoeverre drukt de last van de hypotheek of de angst om te falen? In hoeverre luisteren we naar onze innerlijke stem of houden we vast aan ons ego? En hoe weet je of iets ‘waar’is? Wat is de rol van ons lichaam hierbij? Kun je ‘weten’ vanuit het lichaam? Er wordt vertrouwen uitgesproken dat we dat inderdaad kunnen.

 

Het verenigen van tegendelen: Groeipijn en groeivreugde

Duidelijk wordt ook dat beslissingen nemen vanuit spirituele zekerheid alles te maken heeft met je eigen innerlijke proces van bewustwording en van bewustzijn. We staan stil bij de vraag of crisis altijd nodig is voor bewustzijnsontwikkeling. Vanuit de plenaire sessie weet ik het niet maar in onze groep leeft de ervaring dat innerlijke groei en transformatie altijd gepaard is gegaan met crisis. Benoemd wordt dat groei zowel pijn betekent als vreugde en dat het verenigen van tegendelen mogelijk een stap is naar verdere bewustzijnsontwikkeling.

 

Het was een ochtend vol verwondering, fijn om naar elkaar te luisteren en de verbondenheid te voelen. Smaakt naar meer.

Frouwke Ipema

 

Weergaven: 420

Berichten in deze discussie

Wat een heerlijke dag moet het geweest zijn. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ik onderschrijf het artikel volledig en ervaar ook dat bewustzijnsontwikkeling het verenigen van tegendelen in jezelf is. Mooi artikel

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden