Spiritueel Ondernemers Netwerk

In de bijlage is een verslag van de bijeenkomst toegevoegd, die plaatsvond op Nijenrode. Op deze bijeenkomst waren ca 35 geinteresseerden aanwezig.

 

Weergaven: 71

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Weet niet of het anderen ook zo gaat, maar ik kan dat verslag niet openen zonder dat mijn computer stukloopt.

Groet,

RJK

 

Bij mij geen probleem. Voor ieders gemak neem ik het hierin over (met enkele aanvullingen).

Ik vond het een een inspirerende bijeenkomst met weer veel fijne mensen. Ik zie uit naar het vervolg. Wat vonden jullie ervan? Hoe hebben jullie het ervaren. Alle reacties zijn welkom.

De deelnemerslijst voeg ik bij. (Alle leden van dit netwerk zijn daarin voorzien van een link naar hun pagina.)

 

Hier het verslag van Marie Louise:

Verslag van de netwerk bijeenkomst dd 14 december 2010 : Spiritueel Ondernemers Netwerk

 

Lokatie : Nijenrode

Tijd : 13.00 – 15.00 uur

Thema : Spiritualiteit en duurzaamheid

 

Aanwezig waren 38 geïnteresseerden

De initiatoir van het netwerk, Theo Buijsrogge, heet de aanwezigen welkom en attendeert op de aansluitende lezing van Paul de Bot van 15.00 tot 18.00 uur,

Daarnaast een oproep voor het aanleveren van vraagstukken, waar mensen elkaar mee kunnen helpen met het leggen van waardevolle verbindingen.

Gestart wordt met 1 minuut tot jezelf komen en de de verbinding te voelen met jezelf en de groep.

1. Reinier Bosman van Oneness Nederland is op zoek naar mensen die mee willen helpen/ denken voor hetvolgende inititief : Op woensdag 2 maart 2011 wordt er door ieder die (op afstand, met intentie) tussen 9:00 en 10:00 mee wil mediteren ws. via een webcast een meditatief begin van de dag aan het NL bedrijfsleven aangeboden.Na afloop worden de deelnemers gevraagd een evaluatie in te vullen.

Dit gebeurt in het kader van Seven Days of Inspiration, een landelijk initiatief waarin op iedere dag een thema naar een nieuw level/plan wordt gebracht (http://www.7di.nl/).

Wie zich aangesproken voelt om hier aan mee te doen of bij de voorbereiding / PR te helpen nodigen we graag uit om contact met ons op te nemen. Onze webpagina wordt aan gewerkt.

Reinier Bosman: reinier@onenessnederland.nl, 06-2423 5510

Thierry de Wijn: thierry.dewijn@tiscali.nl, 06-4549 0931

2. Klaas Loeve vraagt aandacht voor zijnsleer in de vorm van een facilitating operation in samenwerking met India.

3. Petra Bijl van Talentia vraagt aandacht voor haar initiatief van het Duurzaam Innovatie Platform.

Opzet van het programma is het creeren van een netwerk van leiders van uiteenlopende bedrijven en instellingen, die buiten hun kaders samen willen veranderen en vraagstukken oplossen in een hogere versnelling en andere werkwijze dan gebruikelijk

4. Robert Jan Kelder van Willehalm Institute Press Foundation is op zoek naar co producenten en/ of financiers zodat Slobodan Mitric (Karate Bob) zijn nieuwe boek “9/11 – De Aanklacht” af kan schrijven.

Robert Jan Kelder heeft een eigen webpagina op SON en is oa bekend vanwege de vertaling van het boek : De Deugden.

5. Aandacht wordt gevraagd voor het onderwerp : Luisterend spreken. In het bedrijfleven wordt gesproken vanuit het hoofd en niet vanuit het hart. Door te spreken vanuit het hart, ontstaan andere mogelijkheden. Wil het management zich openstellen voor deze andere manier van communicatie ?

6. Marilou Hermens is internationaal stafdocent van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie en specialist op het gebied van ademhaling. Zij heeft oa de beschikking over een powerpoint presentatie en er komt een DVD over haar effectieve ademhalingstechniek. Zij vraagt hoe dit te promoten ? en hoe het bij de juiste netwerk managers te brengen ?

7. Minke Tromp start met het schrijven van een column voor Mindz.com. Wat zijn interessante colums, onderwerpen voor een column ?

8. Paul Quist (sponsor van de bijeenkomst en uitgever van BSMN) is op zoek naar verhalen van mensen die werken vanuit bezieling in het kader van de ontwikkeling van waardevolle verbintenissen.

9. Algemene oproep tot het uitwisselen van informatie over het medicijnwiel. Wat is het precies ?

10. Oproep om een ieder aan te zetten tot het drinken van water uit de kraan bijv ook in restaurants in plaats van het water dat in flessen wordt aangeboden. De kwaliteit van kraanwater is beter dan het flessenwater en de distributie is veel minder belastend voor het milieu in de vorm van vervoer, verpakking ed.

11. Willem Boller is voor de eerste keer aanwezig, woont in Italie en is aanhanger van slow life; het ontsnappen aan de dagelijkse drukte in het werk en in het prive leven. Graag ideeen uitwisseln om slow life te bevorderen

12. Er vindt op 22 januari 2011 een festival plaats in Amersfoort waarbij aandacht wordt gevraagd voor het realiseren van een nieuwe wereld/ ecologie.

Een Indiase bezoeker genaamd Raja Gee wordt in gelegenheid gesteld zich voor te stellen en het doel van zijn bezoek aan Nederland toe te lichten.

Vervolgens wordt in groepjes uiteengegaan van ca 8 mensen om van gedachten te wisselen over een van de ingebrachte onderwerpen, danwel het thema duurzaamheid en spiritualiteit. De resultaten werden aan het eind in de hele groep teruggekoppeld.

Voor afsluiting wordt nog gevraagd naar suggesties voor volgende bijeenkomsten. Een suggestie is verder praten over “ slow life”  bijvoorbeeld aan de hand van het boek “ Kalme chaos “ van Sandro Vironesi.

 Bijlagen:

Ik las in het verslag dat Paul Kwist op zoek is naar verhalen over mensen die vanuit bezieling werken in het kader van ontwikkelen van waardevolle verbintenissen. Ik ben bezig een project op te zetten voor vrijblijvend en gratis Participatie coaching. Misschien een leuk verhaal voor je Paul. Neem gerust contact met me op hiervoor. Groeten, Jack Peters – jack@centerself.nl
Bijlagen:

RSS

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden