Spiritueel Ondernemers Netwerk

Informatie

Onderwijs

Mensen in deze groep zijn actief in de onderwijssector

Leden: 46
Meest recente activiteit: 16 Mei 2017

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Onderwijs om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Monique Jansen Mind@scapes op 5 December 2013 op 15.27

Ik ben docente beeldende vorming en vooral docente LOB, beroepsorïentatie waarbij ik een curriculum ontworpen heb voor leerlingen om goed te leren kiezen en op weg te gaan de verdere maatschappij in. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? LOB is op de school waar ik werk een vak wat derdeklassers en vierdeklassers een aantal uren in de week op het rooster hebben staan. Nu op weg om te gaan samenwerken met de Flirtcompany de workshops uit te breiden naar docententrainingen, het coachen van docenten en nieuwe wegen in te slaan. Wij zijn op zoek naar scholen die hierin geïnteresseerd zijn.

Reactie van Lizzy Beenhakker op 5 Juni 2013 op 19.16

Als theoloog ben ik ook werkzaam in het onderwijs. Geef o.a. les bij zowel R.K. als protestante en samengestelde scholen in de regio.

Spiritualiteit en onderwijs....je kunt kinderen  niet jong genoeg met spiritualiteit in contact laten komen.

Reactie van machteld teekens op 18 Mei 2011 op 11.13
ja, mooi initiatief, ik doe graag mee de 25ste
Reactie van Jacqueline de Theije op 12 Oktober 2010 op 12.12
Ik heb een eigen praktijk voor Coaching en Sensitherapie, ben organsiatie adviseur, maar steek op het moment mijn meeste tijd (belangeloos) in het op de kaart zetten en houden van het Leonardo Onderwijs. Het is speciaal onderwijs voor hoogbegaafde(HB) kinderen. Van basisonderwijs naar middelbare school en tot op de universiteit! Een andere manier van lesaanbod, een ander manier van mensbenadering. Er vanuitgaande (wat mij betreft) dat kinderen soms verder zijn dan wij volwassenen.
Dus wil je iets weten over HB in het onderwijs bel of mail gerust!
Reactie van machteld teekens op 20 September 2010 op 20.38
Ik werk als 'kunstenaar voor de klas' met een combinatie van schrijven en beeldende vorming. Tekenen is in de methode die ik gebruik een manier om te vertellen, voor jonge kinderen DE manier om te vertellen. Ik studeerde pedagogiek en mijn projecten zijn dan ook gericht op zielsontwikkeling. Als elke deelnemer een totaal eigen verhaal vertelt... dan weet je dat je goed zit. Vaak werk ik met spirituele teksten die literaire hoogstandjes zijn. Zoals de Kleine Prins van de Saint Exupery. Een klassieker.
Ooit schreef ik een alternatieve tekst over ontwikkelingspsychologie, vanuit de basisgedachte van Ken Wilber. Dat leverde een nieuwe visie op zintuiglijkheid op, gebaseerd op analyse van teksten van geëngageerde observatoren. Zoals sommige ouders en onderwijzers zijn. Centraal voor jonge kinderen: de tastzin.
hartelijke groet, Machteld Teekens
Reactie van Vonny Nuijten op 12 April 2010 op 15.10
Op 4, 5 en 6 juni organiseer ik een ontspanningsweekend voor moeders van kinderen met autisme. Voor ASS-kinderen zelf wordt er landelijk veel georganiseerd, voor de moeders die met de zware taak van de opvoeding belast zijn bijna niet. Het weekend staat in het teken van ontspanning en inspiratie. Met deskundige tips en adviezen, met meditaties en lichaamswerk, met een klankschalenconcert en een smartlappenworkshop!
Aanmelding en verblijf

Voor het gehele weekend bedragen de kosten €225 per persoon. Dat is inclusief overnachting, eten en drinken en deelname aan de workshops. Je slaapt in een oorspronkelijke chambrette uit de tijd dat het internaat huisvesting bood aan jonge meisjes uit gegoede gezinnen. De maaltijden worden verzorgd door Koen&Los, twee studenten aan de Vakschool Wageningen.
Tussen de workshops door is er ruimte om te wandelen in de bosrijke omgeving van de Ooijpolder.

Elke deelneemster ontvangt een tasje met persoonlijke verwennerij.
Aankomst: vrijdagavond 4 juni om 19:00 uur.
Vertrek: zondagmiddag 6 juni om 15:00 uur.
Locatie: De Elegast, Rijksstraatweg 37-77, 6574 AC, Ubbergen (nabij Nijmegen)
Kosten en baten: je investering bedraagt € 225 (incl 19% btw) en je winst is dat je verrijkt en geïnspireerd weer verder kunt.
Deelname: Er is slechts plaats voor 18 personen. Dus meld je snel aan! Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.
Reactie van Jolanda Simons op 12 Maart 2010 op 13.40
BreinCode Centrum Almere
Jongeren in Almere hebben de overhand en hebben de Toekomst. Jongeren al zeer jong vertrouwd laten raken met hun eigen BreinCode en ze vandaar leren hun talenten te ontwikkelen, is een nieuwe uitdaging voor het Almeerse Onderwijs. Transformeren van OnderwijsKunde naar OnderwijsKunst. Alle Almeerse scholen worden dan ook opgeroepen deze aansluiting niet te missen

Jolanda Simons, Pedagoge, Opvoedingsfilosoof, Innovatieadviseur, Managing consultant, Docentencoach en Opleider begeleidt scholen van een productieve taakorganisatie naar een creatieve leerorganisatie.

Creascopie® is een nieuwe Pedagogiek. Vanuit de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen is komen vast te staan dat kinderen zich ontwikkelen vanuit een eigen uniek spiritueel DNA, de BreinCode® en deze ontwikkeling plaatsvindt via het Spiraalleren®. Zij vormen samen dan ook een nieuw pedagogisch-didactisch leerconcept voor de 21e eeuw.

Het Centrum voor OnderwijsKunst is speciaal bedoeld voor jonge docenten die aansluiting zoeken bij deze nieuwste ontwikkeling en voor scholen die hun zittende docenten willen leren transformeren van een productieve taakorganisatie naar een creatieve netwerkorganisatie.
Doceren is geen Onderwijskunde meer, maar wordt OnderwijsKunst.
Reactie van Theo Buijsrogge op 6 December 2009 op 23.37
Deze kwam ik tegen op de dagelijksegedachte:
De ziel wordt genezen in het gezelschap van kinderen.
Fjodor Dostojevski (ingestuurd door: Lenie Sanders, Assen NL)
Reactie van Theo Buijsrogge op 14 November 2008 op 10.20
Ik kreeg een mailtje van TSM Business School waar ik ooit een opleiding deed.
Ze hebben zich aangesloten bij de Principles for Responsible Management Education van United Nations
Kennen jullie dat?
Reactie van Theo Buijsrogge op 24 September 2008 op 17.15
Kijk eens naar de volgende video op dit netwerk:

Do schools kill creativity?
 

Leden (45)

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden