Klavertje 4 gevonden, overtuiging, zeker weten of voorgevoel?

Ik maakte vandaag een wandeling langs de Linge en vond twee klavertjes vier.

Even enkele jaren terug. Ik las toen dat één op de zoveel-duizend klavertjes een klavertje vier was. Daarmee was ik er van overtuigd dat ik er een zou vinden als ik maar vaak genoeg keek. Tijdens een vakantie ging ik er in het gazon van ons vakantiehuisje eens voor zitten en met een vaste overtuiging dat ik er een zou vinden ging ik zoeken.... en vond tien (!) klavertjes vier en zelfs een klavertje vijf en een klavertje zes (!). Het was voor mij altijd een mooi voorbeeld hoe onze overtuigingen onze ervaringen beïnvloeden.
Daarna dacht ik wel eens "Ik kijk even en vind er weer één", maar diep van binnen geloofde ik niet dat het zo makkelijk was en ik vond nooit meer iets. Tot vandaag.

Ik zag een bed met klavertjes en keek er in. Nu dacht ik "OK, ik hoef ze niet meteen te vinden, maar als ik telkens even rondkijk, dan ga ik er ooit weer één vinden" Ik was er van overtuigd dat dat zou gebeuren. Sterker nog, het voelde als een zeker weten.
En... een minuut later zag ik er één! Hier zie je hoe ik hem pluk: http://www.youtube.com/watch?v=5ibnBLSy2_Q
En direct daarna vond ik een tweede :-)

Verder wandelend kwam bij mij de vraag: Vond ik hem nu omdat ik er van overtuigd was dat ik er een zou vinden of was mijn zeker weten een voorgevoel van wat komen ging? Of allebei?

Wat is jullie ervaring hiermee?

(ook op LinkedIn geplaatst: http://lnkd.in/YXh2pc)

Load Previous Replies
 • omhoog

  Theo Buijsrogge

  Mariska, Dank voor je waardevolle reactie en inzichten. En dat kan natuurlijk niet anders met een praktijk met die naam. :-)

 • omhoog

  Gerda Maria Hendrickx

  Lieve Theo,

  Ik denk, vanuit mijn gelijkaardige ervaringen, dat dit soort ervaringen inderdaad gebaseerd zijn op een soort principe van gelijktijdig oversteken.

  Waarmee ik bedoel dat ik het althans vaak zo ervaar dat ik vooraf gebriefd en/of geïnformeerd word dat er iets staat te gebeuren (zoals het vinden van een klavertje vier) maar dat mijn intuïtieve geloofsovertuiging en/of mijn onvoorwaardelijk vertrouwen in eender welk transformatieproces een even cruciale rol speelt in functie van het effectief laten plaatsvinden en/of daadwerkelijk ervaren van de virtuele preview.

  Indien mijn geloofsovertuiging omtrent de haalbaarheid van eender welk fenomeen verstoord wordt door ongeloof, wantrouwen of twijfel dan komt er vertraging op de effectief waarneembare realisatie-lijn en komt hetgeen ik hoopte/verwachte waar te nemen niet tot daadwerkelijk waarneembare uiting.

  Maar als ik de kwestie dan los laat en ik breng mezelf terug in een mentale positie van allesomvattende, liefdevolle verbondenheid dan manifesteren gedachten en 5-zintuiglijk waarneembare manifestaties zich weer heel erg synchroon.

  Een heerlijk gevoel geeft dat en dat wens ik echt iedereen toe want het geeft moed, kracht en vleugels ;-)

  Dus inderdaad ik zie het zo dat...

  als jij niet gelooft in de herhaling van een bepaalde succesformule (zoals het vinden van nog meer klavertjes 4) dan zoom je niet langer in op het mogelijk maken van de 5-zintuiglijke manifestatie ervan en het resultaat heb je zelf ervaren.

  Ik heb gemerkt dat mijn wensen of previews sneller en effectiever tot leven komen wanneer ik zorgeloos, vreugdevol, liefdevol en vol vertrouwen aan het leven deelneem.

  Het is pas wanneer ik ga twijfelen (aan eender wat of wie) dat er vertragingen en/of storingen op mijn wens-realisatie- en/of gedachte-realisatie-lijn komen.

  Ik ben er op een gegeven moment (na vele bewuste testen op diverse levensvlakken) van uit gegaan dat dit bij iedereen volgens een zelfde logisch meer richtings-stramien werkt omdat dit voor mij een heel logisch oorzaak-gevolg principe lijkt.

  Of dit ook daadwerkelijk zo is kan ik enkel ontdekken door er openlijk met anderen over te communiceren.

  Bedankt om dit boeiend onderwerp aan te kaarten!

  Bedankt ook dat we mogen reageren op jouw artikel want dit soort informatie publiekelijk delen en er ook publiekelijk reacties over uitwisselen is, naar mijn gevoel en in mijn geval, onontbeerlijk om innerlijk te groeien naar de meest bevredigende vorm van hetgeen ik als mezelf ervaar.

  Mogen jouw ervaringen steeds vaker jouw stoutste verwachtingen overtreffen zodat ook jij vol passie en levensvreugde aan "Het Leven" kan blijven deelnemen.

  Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

 • omhoog

  Ilonka van den Ancker

  in 2012 verhuisde ik na een zeer moelijke tijd. Een gedwongen verhuizng, maar het huis voelde goed. Ik had er een tuintje bij en daar stond zowaar een klavertje 4! Ik wist toen dat hier het geluk mij zou toekomen. Langzaam krabbelde ik weer op en werd mijn leven steeds beter en bloeide ik weer op,
  In 2016 ontmoette ik de liefde van mijn leven, mijn tweelingziel. Wat een prachtig thuiskomen en hereniging!
  Dus ja, ik geloof erin. Echter, april dit jaar startte ik mijn bedrijf Publicura en vroeg het Universum om mij een klavertje 4 te sturen als bewijs dat ik succesvol zou worden. Hoewel het bedrijf erg goed gaat heb ik tot op heden nog geen klavertje 4 meer gevonden en ik kijk overal :-) Dus laat ik het nu maar los. Ik wil teveel. Ik moet juist meer geloven.