Spiritueel Ondernemers Netwerk

Gio Vogelaar
 • Man
 • Utrecht
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Gio Vogelaar

 • Marijke Kuipers
 • Wouter van Eldik
 • wim eussen
 • Elleke
 • Rick Bekker
 • Tobias Dijkstra
 • Eelco van der Wal
 • trainings-en adviesbureau er-na
 • Jolanda Simons
 • Lidia van der Klei
 • Nico Schoen
 • Raguel

Groepen van Gio Vogelaar

 

De pagina van Gio Vogelaar

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Sinds 1 juli 2009 ben ik zelfstandig ondernemer onder de handelsnamen:

GIO gezins coach
GIO trainingen
GIO percussie workshops

GIO staat voor Gids Intrinsieke Ouderoplossingen.
GIO staat voor Gelijkwaardigheid In Omgang
GIO staat voor Gezamenlijke Instrumentale Orientatie

De diensten die ik aanbied zijn:

- Het begeleiden van gezinnen rond kinderen met diagnoses als ADHD, ODD, PDD-Nos etc.
Mijn methodiek is erop gercht om de aandachtsfocus binnen het gezin te transformeren van de problemen naar de kwaliteiten en kansen van iedereen binnen het gezin. Op die manier komt het gezin in zijn kracht te staan en kan zelf de oplossingen aandragen.
Mijn methodiek is gebaseerd op het gedachtegoed van onder andere:
Zen, geweldloos communiceren (Marshall Rosenberg), kernkwadranten (Daniel Ofman), Avatar (Harry Palmer), spiegelogie (Willem de Ridder), contextuele hulpverlening (Nagy) en eigen kracht conferentie (Mike Doolan).

- Naast gezinnen, begeleid ik ook ouders en/of kinderen apart volgens dezelfde methode.

- Sinds december 2008 ben ik Avatar Master en geef ik Avatar bewustzijntrainingen. Tijdens de 9 daagse ervaringsgerichte training leert de cursist hoe zijn/haar bewustzijn eigenlijk werkt en krijgt alle middelen in handen, om het leven vorm te geven zoals hij/zij het wil ervaren en te discreeren wat hij/zij niet meer wil ervaren. De 9 daagse training kan ook in delen (3) worden gevolgd.

- samen met een ervaringsdeskundige, Maaike Kruijsen, (die ook op het spiritueelondernemersnetwerk te vinden is!) geef ik voorlichtingsavonden over ADHD, met de titel "Wie heeft er ADHD, onze kinderen, of onze samenleving?"
Tijdens deze lezing belichten we de diverse visies over ADHD, en mijn eigen visie zonder een oordeel te willen uitspreken. We willen wel een ander geluid laten horen!

- Dan geef ik ook workshops percussie aan groepen kinderen, volwassenen of gemengd, waarbij het accent ligt op het afstemmen op elkaar, het plezier van het samen spelen en de verbinding, die helend kan werken, zoals steeds vaker wordt gezien.

- Als laatste ben ik ook beschikbaar voor het werken met jongeren in projecten die gericht zijn op het begeleiden in en op zoek gaan naar de kansen en kwaliteiten van de jongeren.

In het aanbieden van deze diensten ga ik niet concurrerend te werk, maar zoek ik de samenwerking met andere jeugdzorgaanbieders, zowel traditioneel als alternatief.
Ik maak dus graag contact met andere jeugzorgaanbieders!
Wat is je website?
http://www.jeugdzorgvuldig.nl
extra website
http://jeugdhulp.hyves.nl/adres/
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
De groei in bewustwording van wie ik werkelijk ben, los van alle uiterlijk opgebouwde schijn van mijn ego. Niet om mijn ego te bestrijden, maar te aanvaarden als deel van mezelf en toch andere keuzes kunnen maken. Elk moment dat me dat lukt, is er een van bewust zijn, aanwezig in het hier en nu en met liefde vanuit het hart. Het ontwikkelen van deze vaardigheid vind ik erg belangrijk, want ik ben ervan overtuigd, dat wij op weg zijn naar een wereld van eenheid en liefde.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Zo'n 18 jaar geleden ben ik allereerst voorzichtig teruggereisd naar mijn roots om te onderzoeken waarom ik steeds tegen dezelfde muur op liep? Toen ik 9 jaar geleden het verleden en de gevolgen daarvan voor mezelf op een rij had, kwam ik te werken in de jeugdhulpverlening. Ik kwam in een stroomversnelling, want de jongeren waarmee ik werkte, waren spiegels, die me het meest over mezelf hebben geleerd. Vooral hoe ik als "volwassene" op kinderlijke wijze elke keer gelijk moest hebben.
Dan komt er een moment, dat ik "toevallig" net de juiste boeken tegenkom, waarin ik bevestiging vond voor de inzichten die ik gekregen had.
Als laatste wil ik noemen, dat ik m.i.v. juni 2008 door mijn toenmalige werkgever op non actief ben gezet in verband met een visieverschil. Vanaf dat moment ben ik in een spirituele "wervelstorm" terecht gekomen via allerlei workshops, healings, weekenden en tenslotte de Avatar bewustzijnstrainingen, die me alles hebben gegeven wat ik nodig heb om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en waardoor ik me vele malen gelukkiger voel in een totaal nieuw gecreeerde wereld.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
In mijn werk probeer ik de ander te laten zijn wie hij of zij is met volledige aanvaarding van de persoon. Niet ik, maar de ander is degene die zelf de oplossing voor zijn "uitdaging" aandraagt. Elk oordeel over de ander, zit in mij en is een projectie, waar ik weer van kan leren.

De enige manier waarop mijn dienstverlening goed kan werken, is om het als een proces te zien, waarin zowel door mij als de ander(en) wordt geleerd.
Met deze wetenschap ben ik, vanuit dienstbaarheid, in staat de ander te motiveren en inspireren tot het vinden van zijn eigen kracht.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Als je iets wilt veranderen, begin dan bij jezelf.

Prikbord (10 commentaren)

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Op 28 Februari 2013 om 16.59 zei Marijke Kuipers...

Hoi Gio,

Nou veel plezier daar dan!! Binnenkort maar weer eens bellen? Kan ook via skype, groetjes, Marijke

Op 27 Februari 2013 om 16.32 zei Marijke Kuipers...

Hoi Gio, Kom je 20 maart naar de netwerkbijeenkomst? Ik ga daar opstellingen doen! groet, Marijke

Op 3 Juni 2010 om 8.29 zei Marijke Kuipers...
Hoi Gio,

Ja je gaat weer optreden bij Oerol. Leuk!
Hoe is je laatste lezing gegaan?
Tot na Terschelling!
Marijke
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden