Spiritueel Ondernemers Netwerk

Ingrid Toet
 • 48, Vrouw
 • Heelsum, gelderland
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's
 

De pagina van Ingrid Toet

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
* luisteren / coachen
* harmonie creeren
* mensen helpen zelf inzichten vergaren
* verpleegkundige vaardigheden en ervaringen
* ervaring binnen gehele gezondheidszorg
* bedrijfskundige vaardigheden om iets tot een concreet werkbaar geheel te kunnen maken
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Spiritualiteit betekent voor mij de weg om tot zelfinzicht en uiteindelijk zelfliefde te komen. Je te realiseren dat zelfliefde de basis is om uiteindelijk voor anderen en een groter geheel iets te kunnen betekenen en bij te dragen door gewoon te "zijn". Het leven is een mooi geschenk dat we moeten gebruiken; de ups en zeker de downs. dat zijn de ake up calls om weer die stap extra te maken op weg naar nog meer zelfliefde. Als je deze boodschp niet predikt maar uitdraagt door gewoon te "zijn" kun je als voorbeeld dienen het anderen ook mee te geven. Opdringen heeft geen zin: goed voorbeeld doet goed volgen. Ik zou het geweldig vinden dit principe op een aardse manier vorm te geven in organisaties. Uiteindelijk zijn organisaties de mensen en daar ligt de kern. Bedrijfskundig ligt daar een uitdaging, omdat veel fundamenten van bedrijven niet meer kloppen: namelijk geld en macht. De manier waarop dat wordt uitgedragen in het bedrijf kloppen dan niet met als gevolg dat de zaken niet lopen en iedereen doodongelukkig wordt en de resultaten niet gehaald worden. je kunt pas een eenheid zijn als ieder indivdu een eiegn eenheid op zichzelf is. Pas dan kan er harmonie ontstaan. Daar zie ik de uitdaging in.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Dat inzicht begon al jong, op een speelse manier. Naief wordt dat wel genoemd. Waarom doen mensen elkaar zoveel pijn ten koste van zichzelf en de ander in naam van de liefde? dat kan toch niet waar zijn? Wat is houden van? Hoe geef je dat vorm? wat is geluk? Allemaal vragen die mijn leven hebben vorm gegeven. Ik heb een turbulent leven achter de rug wat getekend werd door veel levenslef en levensles. Ik ben er sinds een jaar achter dat het fundament van veel belangrijke keuzen verdriet en pijn was: niet de allerbeste drijfveer, maar ondanks dat was ik mijn optiek wel oprecht in mijn keuzen alleen had ik een tunnelvisie. Nu ben ik wakker (tenminste dat denk ik nu! niets is zeker in het leven). Ik voel me wakkerder en weet dat je continu op zoek moet naar je juiste oprechte drijfveren. Dierbaren zijn daar een essentiele belangrijke basis zin. Door hun "zijn" helpen ze jou te speiegelen en tot zelfnzicht te komen, waarbij ik me steeds meer realiseer dat wat men jou truggeeft ze vaak zichzelf teruggeeft: en vice versa. wat je tegen een ander zegt; zeg je dus eigenlijk het hardst tegen je zelf.... Als je je dat realiseert en daarmee aan de slag gaat dor vervolgens te gaan filteren wat van jou is en wat van de ander dan kom je tot grote inzichten die je leven verrijken.
De stilte, de natuur, het paardrijden, meditatie, wandelen met de honden, maar ook het samenzijn met vrienden zijn voor mij daarin de broodnodige manieren om dat zo goed mogelijk te doen.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Ik probeer door zelf zo eerlijk mogelijk te "zijn" te leven en te praten een voorbeeld te zijn voor anderen. waarbij ik mij continu realiseer dat ik de waarheid niet in pacht heb en zeer opnsta voor wat de ander bij mij oproept. Dat geeft stof tot nadenken en verandering die ik op een menselijke manier deel met mijn collega's.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Just be, meer is niet voor een gelukkig leven. Om gewoon te zijn is echter veel hard werk en zelfverkenning nodig.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden