Spiritueel Ondernemers Netwerk

John van de kamp
  • Man
  • Schiedam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
  • Blogteksten
  • Discussies
  • Evenementen
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's
 

De pagina van John van de kamp

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Als Feng Shui Consultant wil ik andere mensen helpen bij het vinden van hun ware authenticiteit ten tijde van het geboorteenergiemoment. M.a.w. met welke talenten en kwaliteiten is deze persoon geboren. Vanuit de wetenschap dat alles energie is is het dus ook noodzakelijk om onze directe leefomgeving te betrekken in ons dagelijks bestaan. Zodra we ons hiervan bewust-zijn kunnen we pas komen bij onze werkelijke authenticiteit. Onze talenten en kwaliteiten kunnen we dan ten volle benutten.
Wat is je website?
http://www.pakua-adviseurs.nl
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Voor mij betekent het 'De Bron"
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Door persoonlijke ervaringen binnen mijn eigen bouwbedrijf. Het bouwen van een villa wat gevoelsmatig niet klopte ging mij tegenstaan. Na12 jaar verdieping in de Oosterse wetenschap heb ik geleerd om juist dit gevoel en mijn intuitie te kunnen verklaren als een helder weten.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Alles!
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Uiteindelijk uitkomen bij de bron is mooi maar de weg er naar toe is eigenlijk nog veel mooier!

Prikbord (3 commentaren)

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Op 15 Juli 2009 om 19.11 zei Geert...
John,
Ik probeer een beetje voeling te krijgen over jouw insteek, maar dat lukt me op basis van jouw verhaal nog niet zo goed merk ik. Maar, ik ben natuurlijk wel getriggerd en ben daarom even wezen kijken op je website
http://www.pakua-adviseurs.nl/index.asp?ID=9&headerName=Alles%20is%20energie
Maar nu is het me helder !! Een duidelijk verhaal ! Ik raad iedereen aan even op de website te kijken!
Het uitgangspunt spreekt me aan. Ik zal het inbrengen als 'nieuw' ordeningsprincipe bij de opstelling van een verkiezingsprogramma voor de politieke partij voor Mens en Spirit voor de 2e kamerverkiezingen, maart 2011 (www.mensenspirit.nl). Ik ben daar (in de avonduurtjes) bestuurslid van, dus ....
Met vriendelijke groet!
Geert
Op 14 Juli 2009 om 17.43 zei Geert...
Inderdaad John,
Ik zie de medium vooral als een interactief iets, dus beperk de uitdieping van dit thema vooralsnog even via dit medium.

Je contateert terecht dat de basis voor een 'goede' ruimtelijke ordening gelegen kan zijn in een 'overall-visie' (masterplan). En het is natuurlijk de vraag vanuit welke visie die dan wordt vormgegeven.
Jij geeft als suggestie om als uitgangspunt de 'vijf elementen' te nemen.
Even googelen en dan vindt ik:
"Als we naar de natuur kijken zien we een cyclisch proces.
In de lente ontkiemen zaden. Zij groeien in de zomer verder uit. In de nazomer kan geoogst worden. De herfst is een periode van verval: bladeren vallen van de bomen en beginnen te verteren en zullen het voedsel vormen voor de planten in het nieuwe jaar. De winter is de periode waarin alles tot rust komt. Daarna is er weer een sterke kracht aanwezig om in de lente de cyclus van groei en bloei te starten.

Niet alleen de planten, maar alles in het universum is onderworpen aan een cyclisch proces van elkaar opeenvolgende fasen. Ook wij als mensen zijn onderworpen aan het jaarritme (van de seizoenen). Kijken we naar een totaal mensenleven, dan zien we dat er eveneens sprake is van een proces met dezelfde kenmerken: geboorte (lente), enz..
We zien het proces van opeenvolgende fasen en volgens vaste patronen terugkeren: in jaarritmes, levensritmes en ritmen van eeuwen en van fracties van een seconde.

Zien we de ritmen van de opeenvolgende fasen, dan kunnen we deze gebruiken om het leven, de wereld, ziekte en gezondheid te interpreteren. Zowel de Griekse oudheid, als de Chinezen kennen een model van 5 elementen.
De Chinezen kennen de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water: vijf opeenvolgende fasen, waarin we Hout kunnen koppelen aan de lente (het moment van ontspruiten van de takken), tot en met Water (de winter)."

Ik zie nog niet goed hoe deze elementen kunnen worden doorvertaald in een langjarige ruimtelijke visie. Misschien toch nog een poging van jouw kant via dit medium?

Met vriendelijke groet
Geert
Op 31 Mei 2009 om 19.55 zei Geert...
John,
Ik ben naast mijn reguliere werk als projectleider van nieuwbouwprojecten ook verbonden aan een nieuwe politieke partij (partij voor Mens en Spirit, www.mensenspirit.nl) waar duurzaam omgaan met de aarde een belangrijke plaats inneemt.
Ik ben daarom benieuwd naar jouw visie als je aangeeft dat vanuit de oosterse wetenschap het vrij eenvoudig is aan te geven waar het misgaat met onze ruimtelijke ordening. Kan je daarover iets vertellen?
Met vriendelijke groet,
Geert
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden