Spiritueel Ondernemers Netwerk

Manou Burghout
 • Vrouw
 • Amsterdam, Noord Holland
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Manou Burghout

 • Mark van de Leur
 • Liesbeth Koot
 • Sabine Mooijweer
 • Choicez
 • Petra Hubbeling
 • Geert Kimpen
 • Irene Mudde
 • Workshops in Frankrijk
 • Lucy Schaaphok
 • Jan Smit
 • Karin Vrielink
 • Mirelle van den Anker
 • Gitta
 • Petra van Vliet
 • Caroline Franssen
 

De pagina van Manou Burghout

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Hallo, ik ben Manou Burghout, drijvende kracht achter In Sense: zelfstandig ondernemer, coach & counsellor voor particulieren en bij bedrijven, initiatiefneemster van de KLIK en freelance HR adviseur.

Ik ben opgeleid en gecertificeerd door de Academie voor Counselling en Coaching en heeft Personeel & Arbeid gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Mijn absolute meerwaarde voor bedrijven is dat ik van nature op het niveau van business spiritualiteit werkt. Met mijn achtergrond in de HR heb ik vele bedrijven begeleid en ondersteund in veranderingsprocessen.

En ik doe nog meer…Zo ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen en coachen van bonus ouders. Samengestelde gezinnen, daar ligt ook mijn passie!

Mijn interesses reiken verder en liggen ook bij natuur, mens en ziel. Door deze zakelijke en spirituele combinatie, weet ik tegenstellingen te verbinden en spirituele (menselijke) zaken nuchter te verwoorden.
Wat is je website?
http://www.in-sense.nl
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
De term “voelen” lees je te pas en onpas in bladen. Vanuit het hoofd naar de buik is een veelgebruikte term. Dat is mooi gezegd maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe breng je de stemmen in je hoofd tot stilte die je vertellen wat je moet doen, maar vooral wat je niet moet doen. Ik zeg: “je bent je eigen grootste criticus, niet je omgeving: vrienden, relatie, ouders, collega’s”. Het moment dat je je daar bewust van bent, is het moment waarop je kunt gaan beseffen dat je verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes en dat je kunt gaan vertrouwen op je gevoel.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Levenservaring mooi maar soms ook pijnlijk. Ik speelde daarin zelf de grootste rol met hulp van lieve vrienden en vriendinnen, familie en mijn partner.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Ik werk met de gebruikelijke coachmethodieken maar ook met creatieve en visualisatie opdrachten. Juist omdat mensen geneigd zijn vanuit hun hoofd te werken, en daarbij vastlopen, geven deze methoden vaak een verfrissend beeld. Ik stimuleer en help mensen ontdekken dat er talloze mogelijkheden zijn om werkelijk te veranderen. Ik motiveer, begeleid keuzeprocessen, help beperkende overtuigingen te veranderen en confronteer op respectvolle wijze. Ik ga er van uit dat iedereen de oplossing van zijn vraagstuk al in zich heeft, maar er even niet bij kan of zich er niet van bewust is.

Met enthousiasme, nuchterheid, betrokkenheid en humor, creëer ik een sfeer voor een veilige weg naar bewustwording.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
"Wat je voelt mag écht zijn"

De blog van Manou Burghout

Een droom

Geplaatst op 28 Juni 2011 om 20.44 0 Opmerkingen

Een van mijn dromen is werkelijkheid geworden :-)

 

Begin juni heb ik mijn allereerste evenement georganiseerd. Spannend vond ik het maar zat ook vol vertrouwen. Voor het eerst op deze manier naar buiten getreden met al mijn organisatie ervaring vanuit het verleden voor een werkgever. Nu mocht ik naar buiten treden en dat heb ik samen gedaan met een prachtige groep mensen. Vol trots kijk ik terug en zie ik mooie verbindingen ontstaan tussen mensen. Daarmee is mijn doel…

Doorgaan

Waar kom je vandaan, waar ga je naartoe

Geplaatst op 11 April 2011 om 8.39 0 Opmerkingen

Als coach, vrouw, en mens vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Iedere levensfase, iedere belangrijke verandering maar ook ontmoetingen roepen reacties op. Reacties die iets teweeg brengen waardoor mijn innerlijk proces op de proef wordt gesteld. Zeker in mijn rol als coach vind ik het belangrijk om me hiervan bewust te zijn en indien nodig schakel ik hulp in van collega coaches.

Jaren…

Doorgaan

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Op 5 Augustus 2008 om 21.48 zei Bert-Jan van der Mieden...
Beste Manou,

Bedankt voor deze hartverwarmende enthousiaste reactie.
Geweldig. Hartelijke groeten,

Bert-Jan.
Op 2 Augustus 2008 om 12.10 zei Bert-Jan van der Mieden...
Beste Manou,

Graag stel ik me op deze manier aan je voor en maak ik je attent op mijn persoonlijke weblog, waarmee ik sinds eind mei gestart ben: http://www.bertjanvandermieden.nl Inmiddels ruim zeventig artikelen, tientallen reacties en ruim 1700 bezoekers. Of dat laatste veel of weinig is weet ik niet, maar ik ben er blij mee. Ik meld het aan deze groep omdat persoonlijke blogs aanvullend en inspirerend kunnen werken op onze contacten via dit netwerk. Als je ook een persoonlijke weblog hebt, laat het me dan s.v.p. weten. De uitwisseling daarvan werkt stimulerend is mijn ervaring.

Ik hoop dat je dagelijks geniet van een weblichtje en ik zie je feedback en reacties graag tegemoet.

Met hartelijke en vriend(?)-elijke groeten,

Bert-Jan van der Mieden.
Op 13 Juli 2008 om 21.11 zei Theo Buijsrogge...
Hallo Manou,
Mooi dat je mensen helpt om beter met hun gevoel om te gaan. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is. Ik was altijd heel analytisch en rationeel en niet bewust van mijn gevoelens. Ik kan me nu bijna niet meer voorstellen dat ik nooit iets met m'n gevoel deed, want dat is je belangrijkste richtinggever.
Welkom en groeten,
Theo
Op 13 Juli 2008 om 13.42 zei Len Stange...
Hey Manou, ca va? Volgens mij ben jij héél goed bezig! Leuk om je weer te zien en aan je te denken. Toeval bestaat niet. Ik ben toevallig heel druk bezig om www.spirituelevacaturebank.nl op te zetten. Ciao X Len

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden