Spiritueel Ondernemers Netwerk

Marius Gosschalk
 • Man
 • Amersfoort
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De vrienden van Marius Gosschalk

 • Henk Hofman
 • Manfred J.L. Albersen
 

De pagina van Marius Gosschalk

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Mijn talent om verhalen te vertellen heb ik in de afgelopen vijf jaar kunnen inzetten bij zeer verschillende gelegenheden. Op bijzondere symposia van Rrood; voor managers in training, voor mensen die 50 werden en hun spiritualiteit wilden delen met hun vrienden en een "tolk" zochten om het voor hen onzegbare over te brengen; voor kerkgangers die zinninge zondagen vormgeven en voor een groeiend nieuwsgierig publiek. Steeds weer hebben de toeschouwers zich laten raken en hebben de verhalen hen inzichten gegeven over zichzelf. Dat is een groot voorrecht en dat is dan ook waar ik anderen mee van dienst kan en wil zijn. Het mooie is dat ik steeds meer tot het besef kom dat niet ik de verhalen breng op al die verschillende plaatsen, maar de verhalen mij op al die plekken brengen en ik daar zelf steeds weer meer kan leren over de verhalen die ik vertel. De reacties van het publiek zijjn vaak als kleine wonderen en vingerwijzingen op mijn eigen weg.
Wat is je website?
http://www.gtct.nl
extra website
http://www.odinintitute.com
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
In toenemende mate is spiritualiteit de leiddraad geworden in mijn leven. Dat is een groot goed, vooral als ik me soms met grote vaart afkeer van van deze weg. Het bijzondere is dat ik me steeds meer realiseer dat er geen weg terug is. De grote valkuil is pseudo spiritualiteit. Voor mij krijgt spiritualiteit pas echt waarde al het in het gewone dagelijkse leven tot uiting komt. Juist als het moeilijk wordt. Dat dwingt me om mijn ideeën over mijn spiritualiteit steeds weer te relativeren. Ik kan mij vinden in het gezegde dat we groter zijn dan we durven dromen en kleiner dan we onder ogen durven zien. Met Jung geloof ik dat de weg naar ons licht door de duisternis gaat, door onze schaduw te onderzoeken en te verwelkomen.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Mijn inzicht over spiritualiteit is gaan groeien toen ik in 1983 ging studeren bij Henri van Praag. Hij heeft mij in contact gebracht met mijn Joodse wortels. Daarnaast liet hij niet af te benadrukken hoe belangrijk het is dat de wijsheid uit alle culturen bijdragen aan het vormen van een nieuwe mens en een wereld. De inzichten, die op vele manieren gegeven zijn in en vanaf die tijd, zijn nog altijd in mijn leven van betekenis. Ik ben daarna nog een aantal bijzondere leraren tegen gekomen. Dat heeft mijn leven sterk gevormd. In deze tijd wordt ik steeds meer uitgedaagd om mijn inzichten uit te dragen en er anderen mee te inspireren.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
In mijn werk is spiritualiteit steeds aanwezig in de coachings die ik doe en natuurlijk als verhalenverteller. Dat zit overal in verweven. Soms door kennis toe te passen soms door intuïtie, of door hulp te vragen en te ontvangen bij de trainingen en voorstellingen. Het komt allemaal bij elkaar door in toenemende mate innerlijke leiding te aanvaarden en als persoonlijk leiderschap in de wereld te brengen om bij te dragen aan het voortdurende vernieuwingsproces van mens en wereld. Dit is in de kern waar het in mijn taak in dit leven om gaat.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Het advies dat je voor anderen hebt is doorgaans voor jezelf bestemd. De leraar, dat ben jij.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden