Spiritueel Ondernemers Netwerk

Melissa van Vlimmeren
 • Vrouw
 • Den Haag
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's
 

De pagina van Melissa van Vlimmeren

Recente activiteiten

Melissa van Vlimmeren is nu lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk
14 Jun 2017

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Schrijven, ik houd erg van praten en schrijven over allerlei onderwerpen, zoals vragen die ik mezelf stel, levenservaringen, dromen, een veganistische leefwijze, open staan voor nieuwe theorieën en ervaringen, en nog veel meer. Ik schrijf ook sinds kort een anonieme blog.
Reizen, ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe culturen te ervaren en hierdoor van alles te leren over mezelf en het leven. Ik ben vaker alleen op reis gegaan en zou dit graag combineren met een baan.

Delen van levenservaringen en daarmee hopelijk anderen helpen. Zoals lessen die ik geleerd heb na betrokken te zijn bij huiselijk geweld in een relatie.

Voorlichting geven aan mensen die meer wil leren over dieren, hun welzijn of hun gedrag. Ik geloof dat iedereen van dieren houdt en ik weet dat wanneer ik eerder had gehoord wat er gaande is achter de muren van de industrieën, ik eerder veganist was geworden.
Ik weet overigens wel dat iedereen zijn of haar eigen pad loopt en sommige mensen misschien nooit de connectie kunnen of willen maken tussen dierlijke producten en de geschiedenis daarachter.

Trainen, het trainen van paarden heb ik doorgaans vaker gedaan. Hierbij gaat het om het trainen 'op de grond', dus bijvoorbeeld met paarden die angst hebben voor mensen. Ik rijd geen paarden meer, maar heb dit wel heel lang gedaan en heb er veel ervaring in. Wegens ethische overwegingen wil ik niet meer op de paarden zitten met zadel en hoofdstel.

Vertrouwen geven aan andere dieren is iets wat ik ook graag doe en wel eens bij zeer bange honden heb gedaan. Met heel veel geduld en liefde kan je veel bereiken.
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Voor mij is het niet één woord met één betekenis. Ik denk dat alles wat we doen spiritueel kan zijn. Hoever je hiervoor open staat, is een tweede. Ik sta open voor heel veel verschillende theorieën en denk dat ik altijd wil blijven leren. Ik ervaar zelf ook hoe interessant en nuttig het is om bijvoorbeeld te mediteren. Maar alleen een wandeling in het bos en intens genieten van alles om me heen, mij dankbaar voelen dat ik dat mag ervaren, vind ik al een spiritueel reisje op zich!
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Er zijn dingen gebeurd in mijn leven waarbij ik gedwongen werd kracht in mijzelf te vinden om door te gaan. De belangrijkste er moeilijkste les die ik geleerd heb toen, was dat het altijd op jezelf neerkomt. Dierbaren zeggen veel, maar ik begreep ze pas echt toen ik het ook voelde wat zij zeiden. En dat kon ik alleen bereiken door dicht bij mezelf te komen. Ik ben in die tijd dichter tot mezelf gekomen door bijvoorbeeld meditatie en ik ben toen ook begonnen met het volgen van Body Balance lessen.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Ik probeer in alles dichtbij mezelf te blijven, dus ook in de communicatie tijdens mijn werk. Ik ervaar bijvoorbeeld al heel snel een blokkade in mijn keel (keelchakra) wanneer ik niet eerlijk ben tegen mezelf en/of over mijn eigen grenzen ga. Ik heb geleerd dat ik die dingen uit wil spreken en er dan geen blokkade ontstaat.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Als je het NU niet doet, wanneer dan wel?

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
managementboek.nl

Badge

Bezig met laden...

© 2018   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden