Spiritueel Ondernemers Netwerk

Piet Van Cauwenbergh
  • Man
  • Brugge
  • België
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Piet Van Cauwenbergh

  • Gerda Maria Hendrickx
 

De pagina van Piet Van Cauwenbergh

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Lijden, pijn en zorgen zijn een gevolg van mentale weerstand - het is de geest die vergelijkt tussen dat-wat-is en dat-wat-zou-moeten-zijn. Niet de 'uiterlijke' wereld is dualistisch maar wel onze huidige staat van bewustzijn. De uiterlijke wereld is in die zin slechts de reflectie van de innerlijke wereld. Als we onze indrukken, ervaringen en percepties - de 'uiterlijke' wereld - kunnen in kaart brengen, dan weten we precies wat we bij onszelf moeten veranderen.

Als iconoclast wil ik mensen helpen inzichten te verwerven in de dualistische werking van de geest. Niet de wereld moet veranderen, maar wel de waarnemer zelf. De wereld is slechts een afspiegeling van onze diepste angsten, verlangens, hoop en verwachtingen.
Wat is je website?
http://pietvancauwenbergh.eu
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Niets. Spiritualiteit is slechts een begrip, een woord, een concept. Woorden vereisen tijd en ruimte, en zijn net als gedachten rigide en onveranderlijk. Voorbij het geruis van woorden ligt de werkelijkheid - dat-wat-is.

Wat overblijft wanneer woorden zijn gestopt, is enkel de ervaring, de inhoud van het bewustzijn. Buiten het bewustzijn van de waarnemer is er niets en niemand. Al doende en gaande leert de mens eenvoudig om bij elke ervaring enkele sluiers op te lichten. In die zin praat ik louter in termen van bewustzijnsverruiming. Niets meer, niets minder.

Spiritualiteit is een hol begrip en verreist een streven naar. Bewustzijnstransformatie, daarentegen, is een gradueel proces en impliceert een ont-streven, een ont-sluiering.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
De natuur openbaart haar geheimen voor al wie openstaat en ontvankelijk is voor de waarheid. Enkel een open en frisse geest is in staat om het onbekende te omhelzen.

Als non-conformist en vrijdenker probeer ik niet te dwepen met het mondaine: grote denkers, spirituele goeroe's - klinkende namen en vlotte volksmenners. In een illusoire wereld ga ik ervan uit dat ik zélf mijn grootste kracht ben. Deze boude uitspraak getuigt echter niet van arrogantie of hoogmoed, maar is veeleer geënt op mijn persoonlijke ervaring dat de mens de schepper is van zijn eigen realiteit. Ik ben dat ik ben...

Precies dit gegeven is de basispremisse van mijn coaching en workshops.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
De 'uiterlijke' wereld is voor mij een barometer voor de innerlijke wereld. Hoe iemand naar de wereld kijkt, is dientengevolge een betrouwbare bron van informatie, welke mij als iconoclast toelaat de innerlijke wereld van mijn 'klanten' (excusez le mot) in kaart te brengen. Vandaar dat ik de Spiegeltest heb ontwikkeld: de uiterlijke wereld als spiegel voor het zelf.

Voor meer uitleg omtrent de Spiegeltest, mezelf en mijn werkwijze, verwijs ik graag door naar mijn website. www.pietvancauwenbergh.eu
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Wanneer de geest gestopt is met vergelijken, dan is vrijheid en creativiteit het residu.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

  • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden