Spiritueel Ondernemers Netwerk

Piet Van Cauwenbergh
  • Man
  • Brugge
  • België
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Piet Van Cauwenbergh

  • Gerda Maria Hendrickx
 

De pagina van Piet Van Cauwenbergh

Recente activiteiten

Piet Van Cauwenbergh heeft gereageerd op groep België van Theo Buijsrogge
"Beste collega's, Met dit berichtje breng ik jullie op de hoogte van mijn activiteiten. Neem gerust eens een kijkje op mijn website: www.pietvancauwenbergh.eu Hartelijke groeten, Piet Van…"
27 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh is lid geworden van de groep van Theo Buijsrogge
Miniatuur

België

Groep mensen uit België en/of gericht op activiteiten in België.
27 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh heeft gereageerd op groep Coaches van Theo Buijsrogge
"Beste collega's, Graag nodig ik jullie uit om even een kijkje te nemen op mijn site www.pietvancauwenbergh.eu. Hartelijke groeten. Piet Van Cauwenbergh www.pietvancauwenbergh.eu"
27 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh is lid geworden van de groep van Theo Buijsrogge
Miniatuur

Coaches

Mensen in deze groep doen aan coaching en/of counselling
27 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh heeft gereageerd op discussie Iconen van de Geest van Piet Van Cauwenbergh in de groep Boeken
"Dag Gerda Maria, Ook jij bedankt voor je interesse en vriendelijke woorden. Misschien tot binnenkort... Hartelijke groeten, Piet"
23 Jan 2014
Gerda Maria Hendrickx heeft gereageerd op discussie Iconen van de Geest van Piet Van Cauwenbergh in de groep Boeken
"Lieve Piet, Bedankt voor de snelle respons met extra info. Ik had na het lezen van jouw aanbeveling op bijgevoegde site gekeken en daar las ik dat het boek nog niet verkrijgbaar was. Ook op jouw website las ik dat het boek nog in opbouw is,…"
23 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh heeft gereageerd op discussie Iconen van de Geest van Piet Van Cauwenbergh in de groep Boeken
"Hoi Gerda, Bedankt voor lieve en inspirerende mail. Het boek Iconen van de Geest is inmiddels verkrijgbaar in iedere webwinkel. Hier zijn alvast twee…"
23 Jan 2014
Gerda Maria Hendrickx heeft gereageerd op discussie Iconen van de Geest van Piet Van Cauwenbergh in de groep Boeken
"Lieve Pieter, Bedankt voor het delen van jouw leerrijke en voor mij uiterst boeiende visie omtrent de transformatieprocessen tussen onzichtbare gedachten en 5-zintuiglijk waarneembare realisaties/realiteit. Op mijn unieke wijze ben ik, net als…"
23 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh heeft een discussie toegevoegd aan de groep Mededelingen van leden
Miniatuur

Iconen van de Geest - leestip

Iconen van de Geest - Over de Stoorzenders van de Vrije Wil is een rationeel onderzoek naar de mogelijkheden van de vrije wil.Kunnen onze gedachten realiteit worden? Of sterker nog, kunnen we met onze gedachten de wereld scheppen die we voor ogen hebben? Op het eerste zicht lijkt dit gegeven wel de premisse voor een of andere sciencefiction-film, maar vanuit wetenschappelijke hoek gaan er vandaag de dag heel andere stemmen op: bewustzijn organiseert stof - dat bewijst de quantum-mechanica. En…See More
22 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh is lid geworden van de groep van Theo Buijsrogge
Miniatuur

Mededelingen van leden

Wordt lid van deze groep als je (commerciële) mededelingen wilt plaatsen, die automatisch ook op de startpagina zichtbaar wordenSee More
22 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh heeft een discussie toegevoegd aan de groep Boeken
Miniatuur

Iconen van de Geest

Iconen van de Geest - Over de Stoorzenders van de Vrije Wil is een rationeel onderzoek naar de mogelijkheden van de vrije wil.Kunnen onze gedachten realiteit worden? Of sterker nog, kunnen we met onze gedachten de wereld scheppen die we voor ogen hebben? Op het eerste zicht lijkt dit gegeven wel de premisse voor een of andere science fiction-film, maar vanuit wetenschappelijke hoek gaan er vandaag de dag heel andere stemmen op: bewustzijn organiseert stof - dat bewijst de quantum-mechanica. En…See More
22 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh is lid geworden van de groep van Theo Buijsrogge
Miniatuur

Boeken

Groep over boeken.Je kunt hier je boek presenteren en ervaring uitwisselenSee More
22 Jan 2014
Piet Van Cauwenbergh is nu lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk
22 Jan 2014

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Lijden, pijn en zorgen zijn een gevolg van mentale weerstand - het is de geest die vergelijkt tussen dat-wat-is en dat-wat-zou-moeten-zijn. Niet de 'uiterlijke' wereld is dualistisch maar wel onze huidige staat van bewustzijn. De uiterlijke wereld is in die zin slechts de reflectie van de innerlijke wereld. Als we onze indrukken, ervaringen en percepties - de 'uiterlijke' wereld - kunnen in kaart brengen, dan weten we precies wat we bij onszelf moeten veranderen.

Als iconoclast wil ik mensen helpen inzichten te verwerven in de dualistische werking van de geest. Niet de wereld moet veranderen, maar wel de waarnemer zelf. De wereld is slechts een afspiegeling van onze diepste angsten, verlangens, hoop en verwachtingen.
Wat is je website?
http://pietvancauwenbergh.eu
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Niets. Spiritualiteit is slechts een begrip, een woord, een concept. Woorden vereisen tijd en ruimte, en zijn net als gedachten rigide en onveranderlijk. Voorbij het geruis van woorden ligt de werkelijkheid - dat-wat-is.

Wat overblijft wanneer woorden zijn gestopt, is enkel de ervaring, de inhoud van het bewustzijn. Buiten het bewustzijn van de waarnemer is er niets en niemand. Al doende en gaande leert de mens eenvoudig om bij elke ervaring enkele sluiers op te lichten. In die zin praat ik louter in termen van bewustzijnsverruiming. Niets meer, niets minder.

Spiritualiteit is een hol begrip en verreist een streven naar. Bewustzijnstransformatie, daarentegen, is een gradueel proces en impliceert een ont-streven, een ont-sluiering.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
De natuur openbaart haar geheimen voor al wie openstaat en ontvankelijk is voor de waarheid. Enkel een open en frisse geest is in staat om het onbekende te omhelzen.

Als non-conformist en vrijdenker probeer ik niet te dwepen met het mondaine: grote denkers, spirituele goeroe's - klinkende namen en vlotte volksmenners. In een illusoire wereld ga ik ervan uit dat ik zélf mijn grootste kracht ben. Deze boude uitspraak getuigt echter niet van arrogantie of hoogmoed, maar is veeleer geënt op mijn persoonlijke ervaring dat de mens de schepper is van zijn eigen realiteit. Ik ben dat ik ben...

Precies dit gegeven is de basispremisse van mijn coaching en workshops.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
De 'uiterlijke' wereld is voor mij een barometer voor de innerlijke wereld. Hoe iemand naar de wereld kijkt, is dientengevolge een betrouwbare bron van informatie, welke mij als iconoclast toelaat de innerlijke wereld van mijn 'klanten' (excusez le mot) in kaart te brengen. Vandaar dat ik de Spiegeltest heb ontwikkeld: de uiterlijke wereld als spiegel voor het zelf.

Voor meer uitleg omtrent de Spiegeltest, mezelf en mijn werkwijze, verwijs ik graag door naar mijn website. www.pietvancauwenbergh.eu
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Wanneer de geest gestopt is met vergelijken, dan is vrijheid en creativiteit het residu.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

  • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2018   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden