Spiritueel Ondernemers Netwerk

Wonieka A. Meuter
 • Vrouw
 • Geesbrug, Drenthe
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Wonieka A. Meuter

 • Miracle coaching
 • Samantha
 • Sylvia Schenderling
 • Workshops in Frankrijk
 • Leonoor Netten
 • corrie vonk
 • Jurjen Schuur

Discussies van Wonieka A. Meuter

Is het wel intuïtie?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wonieka A. Meuter 26 Okt 2009. 2 Antwoorden

Verbinden of afscheiden?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wonieka A. Meuter 19 Sept 2009. 10 Antwoorden

 

De pagina van Wonieka A. Meuter

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Mijn inzichten en ervaringen deel ik met veel plezier in mijn blogs. Op de weblog Ont-wikkelen naar heel-zijn kun je meer lezen over de ervaringen die ik in mijn leven opgedaan heb, wat mij op dit moment bezig houdt en wat ik mee maak.
extra website
http://ontwikkelennaarheelzijn.wordpress.com
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Spiritualiteit betekent voor mij "leven in het nu" en omgaan met de vierde dimensie, d.w.z. dat wat niet tastbaar is, maar wel voelbaar en waar iedereen mee te maken heeft, terwijl we in de derde dimensie, hier op aarde, leven. Het betekent voor mij leven zonder afscheidingen tussen binnen/buiten, boven/beneden, tussen mij en de ander.
Het betekent ook voor mij, me volledig bewust zijn van wie ik ben en wie ik ben helemaal en in alle vrijheid tot uitdrukking brengen in mijn persoonlijkheid. Ik houd van het leven in al haar uitingsvormen.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Op 16-jarige leeftijd bracht ik onder woorden naar mijn moeder dat ik wist dat ik veel in huis had, maar alleen niet wist hoe ik daar bij kon komen. Daar is mijn zoektocht terug naar mezelf begonnen. Allereerst door mijn intellectuele en mentale vermogens te ontwikkelen via een universitaire studie. Tijdens die studie kwam ik in aanraking met de Brahma Kumaris, waar ik heb leren mediteren en acht jaar raja yoga heb gestudeerd en onderwezen. Mijn helderheid en mijn verlangen naar innerlijke vrijheid noodzaakten mij tot het loslaten van deze organisatie en de levenswijze die daarbij hoorde. Vele andere richtingen en methodes heb ik daarna onderzocht.
Allerlei verwarringen over mezelf, mijn kindertijd en hoe ik het leven, andere mensen en de wereld om mij heen ervaarde, werden opgehelderd en begrepen tijdens de cursus Intuïtief Ontwikkelen, de opleiding Intuitief begeleiden en Avé Tara die ik gevolgd heb. Daarna volgden er periodes van stilte en meditatie die mij volledig bewust gemaakt hebben van wie ik ben en waartoe ik hier op aarde ben. Met mijn manier van leven laat ik zien hoe je hemel en aarde, het aardse en het spirituele kunt integreren, zodat je wie je bent in elk aspect hier op aarde kunt leven terwijl je in verbinding blijft met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen. Ik geniet ervan om anderen deelgenoot te maken van de vreugde, stilte en rijkdom die ik leef.
Inmiddels ga ik blootsvoets door het leven wat een intense verdieping geeft aan mijn beleving van de natuur, de seizoenen. Hierdoor voel ik mij thuis waar ik ook mijn voeten neer zet.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Het leven ten volle leven.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Als je jouw uniek-zijn (h)erkent, kun je elk moment ten volle beleven en valt de afscheiding tussen jou en de ander weg

Logo van Amala Insight

De foto's van Wonieka A. Meuter

 • Foto's toevoegen
 • Alles weergeven

De blog van Wonieka A. Meuter

Ego?

Geplaatst op 4 Oktober 2013 om 17.05 1 Opmerking

Ik zie veel mensen het woord ego gebruiken op een manier waarbij het voor mij lijkt alsof het iets is dat weg moet, overwonnen moet worden, op de een of andere manier niet ok is. Veelal wordt het gekoppeld aan het denken, aan in je hoofd zitten. Daarbij blijft het meestal vrij abstract, tenminste, ik voel er weinig bij.

Volgens mij betekent ego niet meer en niet minder dan ik. Zolang je in een lichaam zit is er een ik die dat lichaam bewoont. Hoe vrij kun je worden of zijn als je niet…

Doorgaan

Godin van de liefde

Geplaatst op 3 Oktober 2013 om 12.00 0 Opmerkingen

Deze zomer is de godin van de liefde in mij ontwaakt. Jarenlange ontwikkeling en bewustwording op velerlei gebieden brachten haar tot leven tijdens een onverwachts intens en vreugdevol samenzijn. Onverwachts, omdat ik mij erbij neergelegd had dat ik ooit nog de liefde lichamelijk zou kunnen ervaren met een man, steeds in verbinding met mezelf en de ander, in een vloeiende stroom van geven en ontvangen.Er was in dit samenzijn alleen een wens om liefde te willen leven, zonder… Doorgaan

Belang-rijk

Geplaatst op 3 Juli 2013 om 18.30 1 Opmerking

Ik wilde spiritueel zijn en had begrepen dat je dan je leven ten dienste stelt van het grotere geheel. Ik dacht dat mijn persoon er niet toe deed. Daarbij wilde ik dat mijn liefde onvoorwaardelijk was. Het maakte mij tot niets en niemand. Anderen waren belangrijker dan wat ik wilde. Mijn aandacht was voornamelijk naar buiten gericht ondanks dagelijkse meditaties. Met wat ik nou eigenlijk echt wilde daar had ik weinig contact mee en ergens behoefte aan hebben leek haast taboe.

Toen mij…

Doorgaan

Eigen wil?

Geplaatst op 3 Juli 2013 om 18.30 0 Opmerkingen

Zeggen dat je eigen wil niet bestaat en dat je net als een boom niets hoeft te doen, zie ik als een spirituele denkraam waardoor je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen over je eigen doen en laten.

We zijn geen planten die op 1 plek blijven staan. Wij zijn mensen met dezelfde instincten als dieren, maar met het vermogen bewust waar te nemen van waaruit je reageert en op basis daarvan bewuste keuzes te maken over je handelen. Je kunt kiezen of je angst wil leven of…

Doorgaan

Van verdicht naar Verlicht

Geplaatst op 3 Maart 2013 om 15.54 0 Opmerkingen

Eigenlijk heeft iedereen ermee van doen, met dimensies. Of je hier nu bewust van bent of niet. Het meest concreet zijn de eerste drie dimensie die over het leven hier op aarde gaan. Maar ook met de vierde dimensie heeft iedereen van doen, want wie je ook bent en wat ook je werkzaamheden zijn, je waarnemingen gaan verder dan je zintuigen. De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt dat je een ruimte binnen liep en dat je dan de sfeer om te snijden vindt, terwijl er aan de gezichten…

Doorgaan

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden