Spiritueel Ondernemers Netwerk

drs. Lianda van der Knaap
 • Vrouw
 • Zuid-Holland & Bourgogne (Frankrijk)
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen (1)
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

Groepen van drs. Lianda van der Knaap

 

De pagina van drs. Lianda van der Knaap

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Als arbeids- en organisatiesocioloog heb ik al jaren lang een diepe belangstelling voor mensen en organisaties.
Vanuit een brede visie op mens en organisatie begeleid ik mensen en (management)teams in het (her)ontdekken van de essentiele bestemming die men heeft. Hiervoor is nodig dat de ratio, emotie, het fysieke lichaam en het Zijnsbewustzijn allemaal iets te zeggen hebben. Dialoog, confrontaties, geduld, aandacht en stilte bied ik met de benodigde variatie aan om verder te komen in het ontwikkelingsproces van mens en organisatie. Echt weten wat je als individu of organisatie hier komt doen is een belangrijke intern kompas.
Van daaruit onderzoeken we samen wat men op dit moment aan het doen is en in welke mate het bijdraagt aan het bereiken van de bestemming. Vervolgens werken we aan inzichten en benoemen acties die ervoor zorgen dat de bestemming gerealiseerd kan worden. Mensen en organisaties die werken aan hun bestemming vinden altijd die plek waar ze dit ook daadwerkelijk kunnen doen.
Met ons bureau Organamic bieden we diverse begeleidingsvormen voor individuele, team- en organisatieontwikkeling. Onze website geeft meer inzicht in onze aanpak en begeleidinsvormen.
Vanaf september 2010 kunnen individuen en teams ook op ons prachtige landgoed in de Bourgogne worden ontvangen.
Wat is je website?
http://www.organamic.nl
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Spiritualiteit betekent voor mij zelfkennis en jezelf worden in verbondenheid met het grotere geheel. Dus weten wat je hier komt doen en wat je daarvoor in huis hebt (en wat niet). Het is dan vervolgens je taak om met de voeten in de modder en met je bestemming helder voor ogen datgene te realiseren wat je graag bereiken wilt. Dus gewoon aan het werk en met regelmatig momenten van stilte, bezinning en beweging, zodat je goed voor jezelf en je de ruimte neemt om te kijken of datgene wat je nu doet ook daadwerkelijk was wat/wie je werkelijk wilde zijn. Als jij goed bent voor het grotere geheel en integriteit en oprechtheid de dingen doet, dan helpt het groter geheel ook jou. Dat is een deel van de kosmische orde.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Wie mensen zijn en wat hun in het diepste bezig houdt heeft al van kinds af aan mijn aandacht en interesse.
Op mijn 20e leerde ik van de Japanner Michio Kushi de orde van het Universum. Het heeft mij kijk op leven voor altijd verandert en nog steeds put ik uit die bron.
Na het begeleiden van mensen met emotionele en psychische problemen en diverse managementfuncties leer je langzaam jezelf beter kennen. Ik heb ervaren dat mijn begeleiding ertoe doet. Mensen ontwikkelen een nieuw levenspad of kunnen zich beter verenigen met het levenspad wat eerder gekozen was. Het gaat beter met hun gezondheid en relaties. Organisaties komen uit problemen die in de onderstroom sluimeren omdat mensen onder begeleiding wel kunnen zeggen wat ze te zeggen hebben. Door het contact op een dieper niveau voor elkaar te krijgen kunnen oude zaken alsnog opgelost worden en hebben nieuwe teams een snel een stevige binding.
Zo weet je: dit is wat ik te doen heb, mensen begeleiden en adviseren zodat ze meer mens kunnen zijn. Voor organisaties geldt dat ik ga voor het terugbrengen van de menselijke maat, zodat mensen zinvol samenwerken en organisaties iets wezenlijks toevoegen aan de wereld.
Inzichten krijg ik uit mijn praktijk, maar zeker ook uit boeken en van cursussen die ik regelmatig volg op het gebied van psychologie, management en businessspiritualiteit. Ik ben onder de indruk van Ken Wilber, werk veel met het gedachtengoed van het Dialogical Self, Spiral Dynamics, Precence en Theory U.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Als je nog even kijkt naar wat spiritualiteit voor mij betekent, dan begrijp je dat ik kan zeggen: alles!
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Wees je bewust van de activiteiten die je onderneemt en vraag je met regelmaat af of die activiteiten je daadwerkelijk geholpen hebben om bij jouw bestemming te komen.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden