Spiritueel Ondernemers Netwerk

nima
 • Man
 • Amsterdam
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De vrienden van Nima

 • Josie Arnoys
 

De pagina van nima

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
cranio sacraal therapie
Bio Dynamische Massage Therapie
Wat is je website?
http://www.cranio.in
extra website
http://www.perzie.net
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
voor me healing en spritualiteit zijn een.
Het woord 'geheel' heeft overeenkomsten met het woord ‘helen’. Helen betekent weer in contact komen met het geheel. Heling komt niet tot stand door jezelf te veranderen of te verbeteren maar juist door de dingen te laten zijn zoals ze zijn. Dit is wat mij betreft ook de essentie van craniosacraal. Craniosacraal nodigt je uit om aanwezig te zijn met de ervaring die er op dat moment is. Als je tenminste naar jezelf wilt kijken. Door ontspanning en stilte schept craniosacraal ideale omstandigheden om dit helingsproces in werking te stellen. Jezelf helen kan een verrassende ervaring zijn.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
In 1997 door een onverwachte ervaring heb ik een nieuwe dimensie van “zijn” ontmoete die sindsdien veel warmte, zachtheid en liefde op mijn leven straalde.In mijn zoektocht naar innerlijk weten en bewust zijn( een ontwikkeling die nooit eindigt) ben ik in contact gekomen met yoga, medicatie, massage, lichaamswerk, boeddhisme en soefisme . Er is inmiddels heel veel in mijn leven gebeurd en ben ik sommige dingen anders gaan zien en ervaren. Ik voel me een stukje verder getransformeerd naar diamant in mezelf.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Cranio-Sacraal therapie is een uiterst subtiele en meditatieve vorm van Lichaams-werk.Die ontspanning teweeg brengt in het craniosacrale systeem en het bindweefsel met behulp van zorgvuldige bijna onmerkbare voornamelijk indirecte manuele technieken.De naam Cranio-sacraal is afgeleid van de latijnse benaming voor schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Deze twee beenderen vormen te samen met de wervelkolom het craniosacrale systeem.

Dit systeem schept condities voor de bescherming, ontwikkeling, groei en functioneren van het gehele zenuwstelsel. Door de relatie die het craniosacrale systeem heeft met de adem-haling, bloedsomloop, zenuwstelsel, skelet en spieren, vindt er een wederzijdse beinvloeding plaats Binnen het craniosacrale systeem en het bindweefsel vindt een beweging plaats die het craniosacrale ritme wordt genoemd. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag en is overal op het lichaam voelbaar.
Spanningen die in het craniosacrale systeem ontstaan leiden tot een verstoring van dit ritme en kunnen de oorzaak zijn van talrijke gezondheids-klachten. Cranio-sacraal therapie maakt het mogelijk de verstoringen op te sporen en het ritme van de beweging te herstellen. Door gebruik te maken van een lichte druk worden beperkingen binnen het craniosacrale systeem behandeld om het functioneren van het centrale zenuwstelsel te verbeteren. Dit helpt op zijn beurt om de negatieve effecten van stress weg te nemen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren en te bevorderen
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
momenten van ZIJN : momenten waar je geen mask en harnas nodig heb.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden