Spiritueel Ondernemers Netwerk

In zijn huis in Frankrijk is op 21 maart 2008 de ondernemer en managementgoeroe Eckart Wintzen aan een hartstilstand overleden.

Wintzen was een van Nederlands meest markante, originele en vooruitstrevende ondernemers van de laatste decennia. Hij geldt als de uitvinder van de zogenaamde celfilosofie, die er op neerkomt dat er een splitsing van een vestiging moet plaatsvinden zodra het aantal medewerkers boven een bepaald aantal rijst.

Wintzen richt in 1976 het softwarebedrijf BSO op. Als hij 20 jaar later zijn bedrijf vaarwel zegt na een fusie met Philips C&P, telt BSO Origin zoals het dan heet, meer dan tienduizend werknemers. Het zal in 2000 fuseren en opgaan in Atos Origin.

Na zijn afscheid in 1996 richtte Wintzen het groene venture capital fonds Ex’tent (Eckart’s tent) op. Hij maakte zich grote zorgen over de verandering van het klimaat. Ex’tent investeert hij onder andere in het autodeelbedrijf Greenwheels.

In 2007 publiceerde Wintzen het met Eckart’s Notes (zie rechts), een van de origineelste en amusantste managementboeken die de laatste jaren in Nederland in druk zijn verschenen.

Eckart Joachim Wintzen is 68 jaar geworden.

Eckhart Wintzen was in vele opzichten zijn tijd ver vooruit. In januari 1996 stond in het blad Ode een uitgebreid interview met hem onder de titel: Een duurzame vrije markt.

Weergaven: 31

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden