Spiritueel Ondernemers Netwerk

Het valt mij op dat groepen (i.e. families, organisaties, bedrijven, landen, etc.) veelal hetzelfde gedrag vertonen als individuele mensen. Mensen zijn over het algemeen vrij conservatief en hebben nogal eens moeite met veranderingen. Vrijwel alle problemen die iemand kan ondervinden, komen voort uit een verzet tegen dat-wat-is. Voor organisaties geldt hetzelfde. De kredietcrisis is daar een mooi voorbeeld van.

De kredietcrisis laat heel erg duidelijk zien wat het gevolg is van de geldzucht waar wij momenteel aan lijden. De meest onverantwoorde zaken werden gedaan om maar meer geld in het laatje te brengen. Speculeren is sowieso voor een groot gedeelte geld verdienen zonder er een nuttige bijdrage aan de samenleving tegenover te stellen: geld verdienen met niks doen. Het paniekerige gedrag op de beurzen geeft al aan dat hier niet bepaald met 'visie' gewerkt wordt. Het is een kaartenhuis dat nu op instorten staat. De bedrijven zelf kun je het slechts ten dele kwalijk nemen; de algemene hebzucht van de (westerse) mens is de grondoorzaak er achter.

Ik zal wel een van de weinige mensen zijn die de mogelijke instorting van het monetaire stelsel niet als iets negatiefs beschouwt. Het zal een gigantische impact hebben op ons leven en op de hele wereld. De gevolgen zijn niet te overzien. Maar één ding is mij wel duidelijk: het stelt ons voor een keuze. Gaan we in de spiegel kijken en nu eindelijk eens kijken waar het leven werkelijk om draait of storten we ons nog dieper in de afgrond van de angst. Het is een logische reactie dat we ons aan strohalmen zullen willen vast grijpen, maar als dat niet meer blijkt te werken, kunnen we of volledig in onze Kracht gaan staan en het hele stelsel van schijnveiligheden los laten of verkrampen in de angst en een mega-stap terug doen in onze ontwikkeling als mensheid. Dit zie je bij revoluties ook gebeuren: wordt de nieuwe energie omarmd dan schiet het land naar voren in zijn ontwikkeling, wordt de revolutie neer geslagen dan blijft het land niet in de toestand waarin het verkeerde, maar verstrakt en verkrampt aan alle kanten en keer terug naar vervlogen tijden. 9/11 heeft zo'n verkrampend effect gehad: versterkte veiligheidsmaatregelen, inbreuk op de privacy, toenemende macht voor de controlerende macht, toenemende intolerantie. Naar de oorzaken achter de aanslagen (b.v. het 'bulley'-gedrag van Amerika die logischerwijze leidt tot onderhuidse aanslagen) wordt niet gekeken. Een gemiste kans.

Hoe dan ook, de hypotheekcrisis, als die doorzet, zal onomstotelijk aantonen waar we staan. 'Neutraal' blijven zal niet meer mogelijk zijn. Angst of Liefde, projectie of verantwoordelijkheid, achteruitgang of vooruitgang, regressie of progressie, slaafsheid of ons Goddelijke erfdeel opeisen.

Peter Thijssens.
www.SoulNature.nl

Weergaven: 14

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden