Spiritueel Ondernemers Netwerk

Er zijn vele manieren om de spiritualiteit in jou te openen,maar iedereen doet dat op zijn eigen unieke manier. 
Je mag doen wat voor jou de juiste waarde heeft,en welke goed voelt. 
Toch wil ik je paar simpele technieken meegeven,waarmee je deze toch extra kunt stimuleren en ontwikkelen. 

Tip 1: Ontspan je lichaam en ontdoe je geest van allerlei zorgen en angsten die je bezig houden. Als je afgeleid wordt door je gedachten,volg ze dan niet,maar laat ze gewoon voorbij gaan. Maak je alert en ontvankelijk en probeer niets te verwachten.... doe niet te hard je best,blijf geduldig en vriendelijk voor jezelf. 

Tip 2: Kies een plaats waar je je vredig voelt,waar je niet te veel wordt afgeleid,waar je makkelijker kunt concentreren. 
Een mooie plek in de natuur of een fijne ruimte in huis. 
Reserveer in je agenda vaste momenten waarin ej die plek kunt bezoeken. Zorg dat je in die tijd niet wordt gestoord,zet de telefoon uit en of doe de deurbel uit. 

Tip 3: De spirituele technieken hebben tot doel je gewone geestesgesteldheid te transformeren en een nieuw spiritueel bewustzijn 
wakker te maken. Dit kost tijd en volharding! 
Dus belangrijk is deze oefeningen regelmatig te beoefenen,dus terugkerend te laten plaats vinden. 
Misschien een goed idee deze oefeningen altijd vroeg in de ochtend of ergens in de avond te laten plaatsvinden. Neem er 10 minuten voor. 

Tip 4: de beloning kan groot zijn,maar maak van spiritualiteit geen karwei waarvan je denkt dat je het "moet"doen. 
Als dat gebeurt,zul je snel je belangstelling verliezen en ermee ophouden. Speel er juist mee,laat je verrassen. Laat het onbekende toe,zoek de uitdaging en geniet er van! 

Tip 5: Op zoek naar een verhoogd spiritueel bewustzijn en naar zijn schoonheid en diepe inzichten in het leven.....wil niet gezegd zijn dat juist op die rustmomenten de inzichten binnen komen. 
Deze kunnen ieder ogenblik opwellen,vaak juist wanneer je er niet op bedacht bent. Sta er daarom altijd voor open. Spirituele ervaringen kunnen niet geforceerd worden,maar gaan juist gepaard met genade of een geschenk,een gift. 

Tip 6: Als je geestelijk ontwaakt,zul je veel inzichten krijgen die de moeite waard zijn om op papier te zetten. Op een later tijdstip kun je over deze persoonlijke inzichten nadenken en tevens kun je ook op een later tijdstip je persoonlijke groei erin terug vinden. 
Houdt dus een dagboek bij en schrijf er elke dag op een vast tijdstip in. 
Doe dit bijvoorbeeld altijd s`morgens,dan zijn die gedachten nog heel puur. 

Tip 7: Spiritualiteit wilt niet zeggen dat je je bij een vereniging moet voegen of dat je een ander moet volgen in transformatie....het gaat erom dat iedereen zijn eigen ware ik ontdekt. Het helpt niet om er alleen maar over te praten,je moet het ook echt gaan doen en ervaren. 
Het heeft ook geen nut om anderen te gaan bestuderen,of heiligen en wijze mensen te gaan volgen,we moeten de moed hebben ons zelf te transformeren en die reis te gaan maken naar ons innerlijke kracht. 
Hoewel anderen ons kunnen gidsen en ondersteunen,moeten we onze eigen hulpbronnen vinden om die uitdaging aan te gaan. 
Als we dat doen dan vind je pas echt jezelf,succes verzekerd. 

Tip 8: Spirituele leerstellingen zijn niet de weg,het zijn alleen methodes om je wakker te schudden,zodat je zelf ziet dat het leven zelf je weg is. 
Ze helpen je wel bewuster te worden,waardoor je de kansen grijpt die je leven je biedt. Het zijn dus hulpmiddelen maar niet jouw doel. 
Pogingen om van jezelf een bijzondere leermeester te maken kunnen juist je ego opblazen. 

Tip 9: Spirituele praktijken zijn een mogelijkheid om te onderzoeken wie we zijn. Maar we moeten vooral de lessen gaan doen,om het doel te bereiken. Sprituele oefeningen zijn dus als een trampoline....die we gebruiken om ons zelf in de lege ruimte van het zijn te laten springen.....het enige doel ervan is ze achter te laten. 
Als we ons te veel bezighouden met alleen het doen van deze spirituele oefeningen,voorkomen we dat we passief blijven in ons "zijn". 

Tip 10: De kunst van de spiritualiteit is dat te doen waarvan je vindt dat gedaan moet worden,zonder jezelf er "heilig"door te gaan voelen. 
Het geheim is dat je al volmaakt bent en dat spiritualiteit juist het proces is van het opmerken van dit opmerkelijke feit. 

volg je hart

 

Weergaven: 68

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden