Spiritueel Ondernemers Netwerk

Mensen die met spiritualiteit bezig zijn gebruiken dit maar al te vaak om aan hun negatieve kant te ontkomen. Je kunt je negatieve kant natuurlijk aan het oog proberen te onttrekken met prachtige woorden Je kunt door te mediteren of te bidden uiteraard proberen weg te lopen van je problemen. Je kunt spiritualiteit proberen aan te wenden om je agressie, leugens, geilheid., hebzucht, woede, enzovoort te verbergen. Maar het heeft allemaal niets met spiritualiteit te maken. Want alleen door te doen alsof je negativiteit niet bestaat wil nog niet zeggen dat je positief bent. Zo’n vorm van spiritualiteit is net als een boom zonder wortels. Je begint meteen in de wolken te leven, voordat je wortel geschoten hebt in de aarde. Echte spiritualiteit vraagt om je negatieve kant helemaal bloot te leggen en er naar te kijken Maar wie bang is voor zijn negatieve kant zal nooit zijn positieve kant vinden. Wil je de positieve zijde van jezelf zien wees dan niet bang voor de negatieve zijde.

Weergaven: 344

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Reactie van Willem J Overvliet op 23 Oktober 2009 op 8.59
Er is niets mis met geilheid of hebzucht, het is menselijk. Alleen als je ontkent dat al die menselijkheden bestaan is dat valse positiviteit.
Reactie van Willem J Overvliet op 19 Oktober 2009 op 12.19
Je hebt gelijk Jaqueline, Bewustwording kan een subtiel en langdurig prces zijn. Je maakt vaak hele kleine stapjes voorwaarts. Maar een aantal kleine stapjes kan ook een grote stap zijn.

Zonnige groet
Willem J Overvliet
Reactie van Jacqueline Pronk op 16 Oktober 2009 op 9.15
Hallo Willem,

ik denk dat het niet voor iedereen is weggelegd om in dit leven te komen tot volledig leven vanuit het herkennen van zijn spiritualiteit.
Velen hebben wel een spirituele ervaring maar zitten zo vast in hun menselijke beslommeringen en ellende dat het niet van vandaag op morgen gaat om te doorzien wat 'mens&zijn' werkelijk inhoudt.
En dat is oke. Zij zijn er al wel mee bezig. Ze zitten in het stadium van denken hoe ze het zouden moeten beleven en voelen zichzelf vaak daardoor toch al een stuk beter dan daarvoor. Dat is eigenlijk toch ook positief. Alhoewel het zaadje nog niet uitgroeit tot een sterke grote boom, groeit er wel iets van hoop.

Dat de ander na een ervaring van verruimd bewustzijn het zelf echt herkent en van daaruit zijn balans probeert aan te brengen heeft tot gevolg dat hij zijn ballast van geschiedenis, oude geconditioneerde emoties, gedachten en overtuigingen gaat opschonen. Dat gaat als vanzelf. Ervaringen worden doorzien en het eigen verhaal wordt geanalyseerd vanuit een nieuw perspectief. Daaronder vallen dan die negativiteit waar je het over hebt maar ook 'valse prositiviteit' die gedurende dat proces worden doorzien.
Dat proces kan jaren maar ook vaak de rest van hun leven in beslag nemen. Het blootleggen van alle persoonlijke eigenaardigheden en ze leren doorzien is voor sommigen niet heel erg eenvoudig en zoals je zelf aangeeft vaak angstig en vergt nou eenmaal de nodige tijd.
Mediteren of 'het ervaren van stilte' kan tijdens deze fase overigens erg veel helpen.
Ik vind het persoonlijk fantastisch om te zien hoeveel mensen op dit moment een glimp van herkenning hebben ervaren en van daaruit volop in ontwikkeling zijn.

Met groet,

Jacqueline Verduijn
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden