Spiritueel Ondernemers Netwerk

Een veel gehoorde vraag is wat er met je gebeurt tijdens een klankbad. Het meest eenvoudige antwoord is dat een klankbad voor de meeste mensen vooral ontspannend is, heel erg ontspannend.

Vooral mensen die voor de eerste keer komen, hebben soms moeite om zich aan de klanken over te geven en te ontspannen. Begrijpelijk. Sommigen zijn een eerste keer nieuwsgierig en willen eigenlijk kijken wat wij doen en waar al die geluiden vandaan komen. Probeer toch dit los te laten en je over te geven aan de klanken waarin je wordt gedompeld. Als je vaker komt, of als je ervaring hebt met andere vormen van meditatie, zul je merken dat dit makkelijker gaat.

Is het verhaal dat nu volgt te ingewikkeld, kom een keer langs en ervaar zelf hoe ontspannen een klankbad is.

Het wonderbaarlijke, of misschien wel het mooie, is dat de klanken effect hebben op de frequentie van jouw hersengolven. Als je wakker bent, zijn je hersengolven in de zogeheten Beta staat (voor de technici: 13 - 30 Hz). Dit is de hele dag door tijdens bijvoorbeeld autorijden, praten, werken, etc. De hogere frequentie wordt vaak geassocieerd met stress en angst.

Als je in lichte ontspanning bent, noemen we dat de Alfa staat (8 - 12 Hz). Je neemt in deze staat veel makkelijker informatie op en kan veel makkelijker onthouden.

Dan is er de Theta staat (4 - 7 Hz). Deze staat wordt geassocieerd met meditatie of diepe dromen. Het is een staat van diepe ontspanning.

Als je in diepe slaap bent, zijn je hersengolven in de Delta staat (0,5 - 3 Hz).

Tijdens een klankbad raken je hersengolven in een lagere frequentie. Je raakt minder gestresst. Je wordt ontspannen en komt in Alfa staat. En misschien kom je wel in Theta staat, de staat van meditatie, tussen slapen en waken in. En als bijkomend voordeel zul je de avond na het klankbad heerlijk in slaap vallen.

Weergaven: 108

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden