Spiritueel Ondernemers Netwerk

Tussenbericht Kerstproject "De Jezusmysteriën" – Nieuwe titelpagina en gewijzigde verschijningsdatum

Amsterdam, Kerstnacht 24 december 2012 - In de vooraankondiging "De Jezusmysteriën - De verenigigng van de liefdes- en wijsheidsstro..." van 28 november jl. presenteerde het Willehalm Instituut zijn Kerstproject 2012. Dit behelsde naast het inrichten van een Herder- èn een Koningskribbe op een passende plek in Nederland of België als achtergrond voor het op 21 december jl. presenteren van "De Jezusmysteriën" tevens een voorstelling van de Ster van Bethlehem in het Artis-planetarium. Geen van deze doelstellingen kon vanwege o.m. andere dringende werkzaamheden tot nu toe gerealiseerd worden. 

Intussen is wel de vertaling van de vier hoofdstukken uit het derde deel Erwachen an Goethe van Werner Greubs magistrale  trilogie over de graalgeschiedenis van de mensheid van Zarathoestra tot Rudolf Steiner vrijwel afgerond, en is de titelpagina vervangen met een afbeelding van de 12-jarige Jezus uit het Lucasevangelie op een preekstoel in de tempel onder de geleerden en de “aftocht” van de Jezus uit het Matteüsevangelie (Ambrogio Borgognone Milaan, circa 1500).  Deze afbeelding doet meer recht dan de vorige aan een centraal thema van dit boek: de harmonisering van de vele “tegenstrijdigheden” en verschillen in de geboorteverhalen van Jezus in de twee genoemde evangeliën.  Dit eeuwenoude raadsel van het evangeliënonderzoek heeft Rudolf Steiner meer dan 100 jaar geleden met zijn antroposofie of ‘wetenschap van de Graal’ weliswaar opgelost, maar binnen de antroposofische gelederen bestaat nog steeds grote onenigheid over de precieze geboortedatums van de twee Jezuskinderen cq. het eigenlijke leeftijdsverschil tussen beiden. De "officiële" meerderheid neemt op basis van een uitspraak van Rudolf Steiner aan dat dit verschil slechts enkele maanden bedraagt, terwijl Werner Greub, als een van de weinigen (naast de Engelse astrosoof Robert Powell, auteur van  o.m. Chronology of the Living Christ), op overtuigende wijze aantoont dat dit verschil iets meer dan vijf jaar moet zijn om recht te doen aan Rudolf Steiners (her)ontdekking dat er destijds in Bethlehem twee Jezuskinderen van twee verschillende, maar beiden Josef en Maria genoemde ouders werden geboren, een nog steeds opzienbarende en veelal als ketterij afgewezen ontdekking die alleen op die gegronde wijze de kritische toetssteen van historisch, theologisch en astronomisch onderzoek kan weerstaan en zodanig vooralsnog haar intrede doen in het huidige geestesleven van de mensheid. 

De geplande verschijningsdatum van De Jezusmysteriën  is nu Driekoningen, 6 januari 2012 en zal worden ingeleid door de uitgever onder de titel “Het nieuwe christendom”, waarin o.m. het recent verschenen boek van Paus Benedictus XVI Jezus van Nazareth – De kinderjaren tegen het licht zal worden gehouden. Tot die datum kan het geïllustreerde en circa 250 blz. tellende boek onder een intekenactie bij BoekenRoute voor €15,95 vooruitbesteld worden.

Het Willehalm Instituut wenst eenieder een inspirerende Kersttijd.

http://willehalminstituut.blogspot.nl/2012/12/tussenbericht-kerstpr...

Weergaven: 26

Opmerking

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden