Spiritueel Ondernemers Netwerk

Marielle Hamerlinck-Jonkers
 • 49, Vrouw
 • Nieuwegein
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen (3)
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's
 

De pagina van Marielle Hamerlinck-Jonkers

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
Ik heb geleerd dat ik als aangeboren talent de ‘natuurlijke’ gave heb om de kerncompetenties bij anderen te herkennen en verder tot ontplooien aan te zetten. Op deze manier worden niet alleen mensen op niveau en in hun kracht gebracht maar tevens ook organisaties gevormd op basis van de aanwezige competenties (competentie management)

De talenten die duidelijk naar voren komen als de talenten waar ik hoog op scoor in de MDI-analyses, zijn groot empathisch vermogen, flexibliteit, probleem oplossen, conflict management, diplomatie en tact, objectief luisteren, samenwerken, klantgerichtheid, communicatieve vaardigheden.
Wat is je website?
http://www.acutezza.nl
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Dat bij alles wat je doet, je uit gaat van je eigen unieke diepste innerlijke aanwezige kracht. Dat is de oorsprong van wie je bent en je vertrekpunt voor je persoonlijk ontwikkelingsproces.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Jarenlang heb ik in mijn ‘hoofd’ gezeten als mede-eigenaar van een IT-bedrijf. Deed mijn uiterste best en datgene wat van mij gevraagd en verwacht werd. Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar ergens denk ik 2003/2004 ging ik me afvragen of dit het nog wel was voor mij. Ik was toe aan verandering. Ik was teveel bezig met dingen die ik niet echt leuk maar wel heel noodzakelijk voor het bedrijf vond. En deed natuurlijk gigantisch veel ervaring op.

Rond 2004 kwamen we binnen ons bedrijf in aanraking met Identity. Identity had een goed verhaal over de juiste man/vrouw op de juiste plek in de organisatie en organisaties zouden beter moeten gaan draaien. Men gebruikte hiervoor analyse instrumenten van MDI/TTI. Ik was behoorlijk onder de indruk van de uitkomsten en de informatie van de analyses. Het heeft mij echt aan het denken gezet. Vanaf dat moment is en was de zoektocht naar mijzelf en mijn missie een feit. Er is een hele nieuwe (spirituele) wereld voor mij open gegaan, waar ik voorheen absoluut geen idee van had. Ik deed echter altijd al wel veel op gevoel en voor mij boerenlogica.
April 2006 hebben wij het bedrijf verkocht en dat luidde een nieuw tijdperk in.

Om mijn talenten helder te kunnen maken en te benoemen heb ik veel aan de analyses en de besprekingen daarvan gehad. Maar ook aan de MDI training en het Talentenspel wat ik 2007 heb gevolgd. En niet te vergeten de inzichten die ik heb opgedaan op basis van mijn geboortehoroscoop en de daarbij horende trainingen (om te komen tot zelf inzicht) bij een sjamaan en helderziende. Zowel de analyses als het talentenspel geven dezelfde soort informatie, waarbij de horoscoop goede aanvulling is.
Van de analyses heb ik geleerd dat ik een communicator ben met commerciële en zakelijke eigenschappen. Die zowel met ratio als met gevoel om kan gaan. Dat mijn uitstraling natuurlijke dominantie is en wanneer ik niet lekker in mijn vel zit moet oppassen dat dit niet omslaat in arrogantie. Dat ik automatisch bij mensen hun kerneigenschappen naar boven haal en aanspoor en dat ik dit graag doe op een spirituele/menselijke manier. Vanuit het talentenspel zijn de belangrijkste talenten de heelmeester, vroedvrouw, kunstenaar. Deze staan voor het helen van organisaties en mensen. Verbonden met het (groter)geheel. Met het aspect schoonheid en creativiteit, totaal nieuwe ideeën. Doordat ze bij het proces blijft geeft ze vertrouwen en mag ze het mee maken. Mensen moeten door de pijn naar de vernieuwing (en ook dat herken ik in de zoektocht). Mijn missie is om organisaties te helen en opnieuw geboren te laten worden tot hun oorspronkelijke schoonheid.
De andere talenten die duidelijk naar voren kwamen op zielsniveau zijn de rechter: het gaat hierbij werkelijk om rechtvaardigheid, contact op zielsniveau mensen tot hun recht laten komen, authenticiteit. De begeleider: loopt met anderen mee brengt de ander bij zijn ziel
En de filosoof op hartniveau. Dit is het talent wat binnen met buiten verbindt. Wat verwerkt is wordt verworvenheid. Levenslessen komen eruit en worden gedeeld met anderen. De diverse geboortehoroscoopbesprekingen gaven duidelijk inzicht in onder andere de overmatige energie en de behoefte aan vernieuwing keer op keer.

Het totale proces heeft me niet gemaakt tot wat ik ben, want dat was ik al. Het heeft me wel duidelijker gemaakt wie ik ben en hoe ik mijn talenten kan en wil inzetten in mijn leven. Zodat mijn bijdrage diepgang heeft en niet oppervlakkig is. Het heeft me duidelijk veel flexibeler en opener gemaakt. Het is een proces wat nog steeds in ontwikkeling is en waar ik trots op ben.
Ik wens iedereen een soortgelijk proces toe en wil graag, daar waar gewenst anderen in dit soort processen begeleiden.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Momenteel ben ik bezig mijn eigen bedrijf vorm te geven, waarbij ik mijn talenten inzet. Waarbij de ervaringen doorleefd zijn en niet uit een boekje komen. Het zijn de mensen die de organisatie maken. Ik wil mijn opdrachtgevers begeleiden om de juiste man/vrouw op de juiste plek te krijgen. En de essentie boven water halen en bespreekbaar maken zowel bij mensen als bij organisaties. Samen met authentieke mensen bouwen aan een nieuwe (of doorstartende) organisatie of organisaties terug brengen naar hun authenticiteit daar ligt mijn passie. Bedrijven zijn vaak zo ver af van datgene waar het allemaal mee begonnen is. Het zijn de parels die (weer) uit de oester moeten komen. Weer happy in en aan het werk!

Graag maak ik hierbij gebruik van de Trimetrix analyses, omdat dat een prachtig en krachtig instrument is om met mensen in gesprek te gaan over hun drijfveren, talenten en gedrag.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
Ga op zoek naar je authenticiteit en maak dat tot vertrekpunt van je persoonlijke ontwikkeling!

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!
 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden