Spiritueel Ondernemers Netwerk

Miracle coaching
 • Vrouw
 • Zuidland
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Miracle coaching

 • Marielle Jansen
 • Joanna
 • Sjamaan Miranda Custic Schelling
 • Sabine Mooijweer
 • Wouter van Eldik
 • Geert Kimpen
 • Rob Greuter
 • Anneke Chaudron
 • Annemarie Sips
 • Wonieka A. Meuter

Groepen van Miracle coaching

 

De pagina van Miracle coaching

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
loopbaancoaching
burn-out/depressie
ouderschap/opvoeding
rouwverwerking
autisme,adhd of hoogevoelig
Wat is je website?
http://www.miracle-coaching.nl
extra website
http://mier178.hyves.n
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Spiritualiteit en coaching

Terug naar het begin,dat is wat spiritueel leven inhoud. Het is een leven wat kleur en inhoud krijgt van de spirituele lessen en gebeurtenissen die op je pad worden gezet.
Negatieve gevoelens zoals bv, angst of boosheid krijgen een ander plekje in je leven en maken plaats voor geduld.

Geduld en de gevoeligheid om zich af te stemmen op elkaars wensen en zich daarna aan te passen en rekening te houden. Snelle groei en vooruitgang is onnatuurlijk.
Je groeit naarmate je volharding en een doelbewuste denkrichting nastreeft om je doel-
en en idealen te bereiken. Timing en geduld,alles komt wanneer het moet komen.

Een spiritueel coach is de aangewezen persoon om degenen die een spiritueel leven willen leiden te motiveren en zo nodig te ondersteunen tijdens het maken van spirituele beslissingen.

Het spirituele pad die iedereen zou moeten bewandelen is niet altijd zonder hindernissen,in tegendeel als je pad gezaaid is vol hindernissen dan ben je in principe goed bezig. Iedere hindernis is namelijk een waardevolle levensles die men moet leren.

Een spiritueel coach kan en zal je bijstaan op momenten dat je het spiritueel moeilijk hebt.
Als je een nieuwe start wilt maken,waarbij je soms vrienden of kennissen moet laten vallen omdat ze zich met zaken bezig houden die niet binnen jou straatje passen.
Als je het leven op de juiste manier wilt benaderen dan is het noodzakelijk om van dit soort afleidingen afstand te nemen om zo in balans te komen met het leven.

Maar waar 1 deur gesloten is gaan anderen weer open en je bent in staat betere vriendschappen aan te gaan ,deze gaan steeds meer op jou pad komen.


(Een coach steunt iemand bij het ontwikkelen van vaardigheden.Een spiritueel coach steunt iemand bij het ontwikkelen van spirituele vaardigheden en levens kennis.Een spiritueel coach is tevens een volwaardig lifecoach)
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Als ik kijk naar wat mij altijd gemotiveerd heeft in het leven zijn het vooral mijn kinderen. De motivatie om het anders te doen dan mijn ouders en mee te geven wat ik als kind altijd gemist had in mijn leven. Wetend dat je als ouder dat doe wat in je beste mogelijkheden ligt met de wetenschap en de vaardigheden die je op dat moment beheerst.

Na de geboorte van mijn tweeling kwamen we er al gauw achter dat zei bijzonder waren en na enkele jaren van onderzoeken bleek dat mijn zoon een vorm van autisme had en mijn dochter Adhd.
Dit vroeg van mij als ouder een andere aanpak en zienswijze. Te kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden bracht dat mijn manier van opvoeding anders was.

Naast het jaren lange coachen van mijn beide kinderen en mijn bijzondere kwaliteiten was de weg gezet naar betaalde hulpverlening en ging ik werken bij een gehandicapten instelling ASVZ.
Hier leerde ik veel over mezelf en kwam ik tot de conclusie dat het verzorgen van mensen niet mijn passie was maar dat het coachen van mensen wel iets opriep bij mij. Inmiddels werd de combinatie werk en thuis te zwaar en raakte ik burn-out en kwam ik in behandeling bij het maatschappelijk werk in mijn woonplaats.


Na een moeilijke tijd kwam ik weer langzaam in mijn innerlijke kracht en maakte ik de stap naar autisme coach voor een kleine organisatie KompAss( Begeleiding aan “jong”volwassen mensen met autisme en hun omgeving).
Hier ging ik aan het werk als ambulant begeleider, coachen van de jongere en door het bieden van ondersteuning aan de omgeving. Dit werk bracht mij dicht bij mijn persoonlijke drijfveren en passie en voor het eerst in mijn leven kreeg ik het gevoel van: “dit is het”voor mij. Door mijn jaren lange ervaring met mijn kinderen en met de hulpverlening bracht mij veel inspiratie om mijn cliënten te coachen naar een volwaardig leven. Eindelijk kreeg ik de kansen mij zelf te laten zien en te doen waar ik goed in ben,coachen van mensen. Ik kreeg de meeste voldoening van het coachen van de ouders omdat ik door mijn ervaring zo goed begreep wat zei meemaakten maar ook kon laten zien wat je kan bereiken met een positieve benadering van mensen met een beperking.


Mijn pad naar persoonlijke groei en ontwikkeling was gezet en vanaf die tijd stond ik steeds vaker stil bij mijn eigen ontwikkeling. En steeds vaker stond ik stil bij de waarden en normen die zo belangrijk voor mij waren en ontwikkelde ik mijn persoonlijke levensvisie. Na een training in Frankrijk van stichting zon( kanjers in de groei) voor ouders met een bijzonder kind kwam ik dicht bij mijn innerlijke kracht. Ineens was het allemaal duidelijk en kreeg ik prachtige inzichten en kon ik los laten! En na een aantal weken kwam ik tot de conclusie dat ik mij niet meer vinden kon in de visie van KompAss en de beslissing was gemaakt. Vanaf die tijd ben ik begonnen met de voorbereidingen voor mijn eigen bedrijf. De naam is ontstaan vanuit een nummer van Ilse Delange”Miracle”.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Het is voor mij een levenswijze,de manier waarop ik kijk naar mijn omgeving.
De schoonheid in elk mens,die boost van innerlijke kracht waarin mogelijkheden onbeperkt zijn.

Binnen mijn werkzaamheden als lifecoach,werk ik vanuit intuïtie,gevoel en inlevingsvermogen. Daarnaast maak ik gebruik van mijn kennis op gebied van begeleiding en coaching. De bron van levenservaringen neem ik mee,die is veelzijdig. Ik ben tevens reiki master,maar maak ook gebruik van creatief therapie,voor mij een wondervolle werkwijze,waarin gevoel en kleur een grote rol spelen.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
leven is het meervoud van lef

Slachtoffer of arme ik

 

Hoe kijk jij naar het leven? Is het leven jou overkomen.....zijn alle vervelende dingen altijd in jou schoot geworpen en ben jij overgeleverd aan het lot.

Bekijk jij jou levenservaringen als ervaringen waarin jij geen schuld hebt en waarin jij geen aandeel hebt en zelfs dat je eigenlijk vind dat je gewoon simpelweg een enorme grote pechvogel bent?

 

Arme ik......zucht en steun........zoekend naar aandacht om je heen,je beklaagd je bij je buurvrouw en in de supermarkt........op zoek naar steun,erkenning van jou arme jij.

Alles is diep drama....wat jou nou weer is overkomen.................

 

De arme ik voelt zich nooit sterk genoeg om stappen te nemen,oplossingen te aanvaarden of om bewust te worden van zijn eigen gewoontegedrag.

Het slachtoffer probeert op verschillende manieren de energie naar zich toe te trekken.........aandacht vragen,staren,zuchten,beklagen,kwetsbaar zijn.

 

Er zijn altijd wel mensen( helpers) die graag wat doen voor een ander............zei zien die arme ik als iemand die zielig is en geholpen moet worden...........stoppen daar al hun energie in om zelf uitgeput en zonder oplossing uit de strijd te komen. De arme ik blijft wie hij of zei is...........na jou energie....gaan ze vanzelf op pad naar een volgende helper..........en de volgende.

 

De “slachtoffer”verschuilt zich achter zichzelf,niet bereid om er aan te werken want hij of zei vind deze methode effectief.....ze krijgen aandacht.........worden tijdelijk vrolijk..........maar daarna moeten ze weer op pad naar aandacht............

 

Je herkent het slachtoffer in zijn of haar uiterlijke en innerlijke conflicten.

Zo ben ik nu eenmaal,ik weet niet hoe ik op een andere manier energie moet krijgen.

Ik ben moe; Ik doe zoveel maar niemand ziet me?

Ik ben heel lief; eigenlijk kan het je niets schelen hoe het met mij gaat.

Maak je maar geen zorgen over mij; Ik heb erkenning nodig

Laat mij het maar weer doen; Jij hebt mij nodig,ik jou

 

Een slachtoffer blijft een slachtoffer zolang hij of zei zich niet bewust is van dit gewoontegedrag.

Zolang je niet bewust ben van je eigen gedrag,kun je ook niet zien wat het doet bij die ander.

Zodra jij leert dat jou handelen niet werkt,maar juist jou handelen verantwoordelijk is voor wat jou “overkomt”dan kun je gaan leren ho je nu wel de juiste dingen kan aan trekken,leer je weer eigen regisseur van jou leven te worden.

 

Je bent niet je omgeving.....maar je bent wel verantwoordelijk voor je eigen gedrag.

En hoe deze omgeving op jou reageert.

 

Wil jij jou slachtofferrol omdraaien en weer verantwoordelijk worden voor jou leven.

Wil je leren hoe je energie krijgt en positieve energie naar je toe kan trekken?

Wil jij nu eindelijk wel eens uit die slachtofferrol komen?

 

Ga samen met een coach op onderzoek naar jou gewoontegedrag,jou drijfveren,overtuigingen en jou energiebalans. Maak een nieuw stappenplan en regisseer jou leven.

 

 

 

De blog van Miracle coaching

Laat de spiritualiteit ontwaken

Geplaatst op 16 December 2010 om 13.03 0 Opmerkingen

Er zijn vele manieren om de spiritualiteit in jou te openen,maar iedereen doet dat op zijn eigen unieke manier. 

Je mag doen wat voor jou de juiste waarde heeft,en welke goed voelt. 

Toch wil ik je paar simpele technieken meegeven,waarmee je deze toch extra kunt stimuleren en ontwikkelen. Tip 1: Ontspan je lichaam en ontdoe je geest van allerlei zorgen en angsten die je bezig houden. Als je afgeleid wordt door je gedachten,volg ze dan niet,maar laat ze gewoon voorbij gaan.…

Doorgaan

Prikbord (3 commentaren)

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

Op 4 Januari 2011 om 18.10 zei Geert Kimpen...

Een weergaloos 2011 toegewenst dat van 2010 een schamele vertoning maakt!

Geert

Op 17 December 2010 om 10.22 zei Geert Kimpen...

Met alle genoegen!

Geert

Op 16 December 2010 om 17.16 zei Joanna...

Wat een ontzettende leuke site,Miranda..Beter dan hyves en Dank je Wel

Fijne feestdagen

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden