Spiritueel Ondernemers Netwerk

Pouwel van de Siepkamp
 • Man
 • Nieuwegein
 • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 • Blogteksten
 • Discussies
 • Evenementen
 • Groepen (3)
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's
 

De pagina van Pouwel van de Siepkamp

Profielgegevens

Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?
2o jaar ervaring als interim manager in zorginstellingen in combinatie met het trainen van hulpverleners in het ontwikkelen van veilige en liefdevolle relaties met clienten (Gentle Teaching en Zorg met compassie).
Wat is je website?
http://gentleteaching.nl
extra website
http://zorgmetcompassie.nl
Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Het leggen van een verbinding tussen wat je als zingevend in het leven ervaart en je dagelijkse zijn en handelen. Proberen vanuit die zingeving een bijdrage te leveren aan het welzijn van allen.
Voor mij is de zingeving in het weten dat ieder mens een zuivere natuur heeft (boeddhanatuur) en dat het mijn opdracht is om vanuit die natuur te handelen en in anderen ook deze natuur te herkennen.
Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?
Rond mijn 18de heb ik sterk ervaren dat het mijn opdracht in dit leven is om me in te zetten voor het welzijn van anderen. In mijn werk als manager in zorginstellingen heb ik ervaren dat ik kwaliteiten heb een cultuur te creëren waarin hulpverleners de ruimte krijgen zich met deze innerlijke kracht te verbinden en van daaruit te werken.
Door het werken met gentle teaching is mijn inzicht en gevoel met betrekking tot het belang van een liefdevolle verbinding tussen mensen verdiept.
Door mijn studie en beoefening van het boeddhisme heb ik vormen gevonden om heel praktisch te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling om dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Deze ervaring heb ik verwoord in het boek ‘Zorg met compassie’, waarmee ik probeer ook anderen in de hulpverlening op dit pad verder te helpen.
Wat doe je met spiritualiteit in je werk?
Ik probeer vanuit een management positie een cultuur te ontwikkelen die uitdaagt tot het zoeken naar de eigen zingeving en deze te verbinden met de gezamenlijke zingeving in de organisatie en tegelijk te verbinden met het vele praktische werk dat gedaan moet worden.
Als ik zelf weerstanden bij mezelf of anderen ervaar, gebruik ik dat heel bewust tijdens mijn meditaties en contemplaties om te onderzoeken waar mijn eigen ego als stoorzender aan het werk is en hoe ik op een zorgvuldige en liefdevolle wijze verder kan gaan.
Mijn advies aan anderen (één kernachtige zin/quote)
zonder verbinding met je innerlijke kracht is het niet mogelijk om je volledig in te zetten voor het welzijn van anderen.

Prikbord

Je moet lid zijn van Spiritueel Ondernemers Netwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Spiritueel Ondernemers Netwerk

 • Nog geen reacties!

PollDaddy

 
 
 
richting geven aan
je leven en werk
"beschrijft de essentie van 'persoonlijk leiderschap'
in werk en leven"

"lees dit boek en je weet alles"

meer reacties...
te koop bij:
managementboek.nl
 

"Wil je weten wie je bent en wat je hier te doen hebt?"
"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend"

te koop bij:
bol.com en auteurs

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Theo Buijsrogge.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden