3-daagse workshop contemplatieve fotografie.

  • Laten je foto's net niet zien wat jij zag?
  • Zien je foto's eruit als plaatjes die je al eens ergens gezien hebt?
  • Wil je mooie en échte foto's maken?

Kom kennismaken met jouw unieke kijk, en leer hoe je precies en met elegantie jouw momenten van zomaar geraakt worden fotografeert. Eén moment, één klik.

Lees hier wat deelnemers erover zeggen.

Aanvang: donderdagavond 19.30 uur

Vrijdag t/m zondag van 09.00 uur - 17.30 uur met visuele oefeningen, foto-opdrachten, lezingen en foto-besprekingen.

Deze cursus is een kennismaking met de discipline en het plezier van direct zien en met fotografie die op pure waarneming is gebaseerd.

Beschrijving:

Directe visuele waarneming is fris, levendig en in het nu. We hebben allemaal het inherente vermogen deze wakkere momenten te ervaren waarin we contact maken met de wereld zoals het is. Zonder de filters en ideeën over wat een goede foto is, wat we mooi of niet mooi vinden. Zonder gedachten als ‘ik herinner me de laatste keer dat ik dit zag’, ‘het doet me ergens aan denken’, ‘ik weet wat het is’, ‘ik hou hier van, ik hou hier niet van’, etc. Al deze ideeën en projecties staan tussen onszelf en onze unieke kijk in.

Wat gaan we doen?

We synchroniseren ons oog en onze geest.

Onze gewoonlijke manier van kijken en het continue benoemen van alles wat we zien laten we oplossen in een moment van schitterende, levendige waarneming. We ontwikkelen vertrouwen in de mogelijkheid om direct contact te maken met wat we zien.

Hoe?

Met visuele oefeningen gaan we het verschil ervaren tussen zien en denken over wat we zien. Deze oefeningen brengen ons terug naar de open ruimte, en van hieruit gaan we op pad  met een foto-opdracht.

Met de foto-opdrachten onderzoeken we gedurende 3 dagen verschillende aspecten van de wereld van vorm, en ervaren we écht kijken.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in het proces van waarneming, en hoe deze ervaring zo eenvoudig mogelijk uit te drukken met de camera. Zeer toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Wat heb je nodig? 
Een digitale camera met tenminste 8.0 megapixel met een verwisselbare geheugenkaart: een compact camera, een spiegelreflex camera of een modelletje er tussenin is allemaal prima. Een laptop is geen vereiste maar wel handig.

FAQ klik hier.

Prijs: € 385,- inclusief het Miksang cursusboek

(In overleg is gespreide betaling altijd mogelijk)

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk