Wie leert er ons gezond ademen??

Op 4 februari start  de specialisatie over mindfullness en de adem op 6 zaterdagen t/m meiin Bilthoven.

Hoeveel mensen hebben er wel niet last van een hoge, onregelmatige, snelle borstademhaling, vaak zuchten of opsnuiven van de lucht of stoppen met ademen zonder het te weten.Dit brengt veel onrust en stress in ons systeem.

De adem werkt als een intermediair tussen het lichaam en onze geest. Gebeurt er iets in een van die twee dan is dat altijd te merken aan het adempatroon Omgeeerd kan door de adem bij te sturen invloed worden uitgeoefend p het lichaam en onze gee. De ui- en inademing zijn namelijk verbonden met resp. het para- en sympathisch zenuwstelsel.

Eeen ademhaling die op de juiste manier wordt gedaan, met het middenrif, zonder pauze, stil, vloeiend, dieper, gelijkmatig en bij voorkeur door de neus, brengt balans en ontspanning, beinvloedt hartcoherentie, de bloeddoorstroming, het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding, het immuunsysteem, emoties en gedachten.

Het integreren van d ekennis over de adem in trainingen is heel erg wardevol en ondersteunend.

Marilou Hermens is stafdocent van de eeuwenoude Himalaya Yoga Meditatie Traditie, geeft in India les aan de Internationale Docenten Opleiding en is gespecialiseerd in hun ademhaling. Het is haar passie om het door te geven aan zoveel mogelijk mensen, liefst aan diegenen die al met anderen werken. Aan bod komt uitgebreide anatomie en fysiologie van het middenrif, de longen, de neus, de relatie van de adem met het zenuwstelsel en emotionele brein en vooral hoe het praktisch toe te passen is. er zijn veel huiswerkopdrachten bij om het vooral zelf te leren toepassen. Het effect op het algehele welzijn is zo onvoorstelbaar groot waardoor het haast een must is om het aan iedereen te leren.

Zie www.yogameditatie.nl voor meer informatie.http://www.yogameditatie.nl

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk