Hoe kan ik leven in balans?

De afgelopen jaren ben ik heel intensief bezig geweest met bewustwording. Eerst veel inzichten opgedaan en vervolgens door een crisis gedwongen om dat allemaal te doorleven. Ik heb veel van die inzichten gedeeld, oorspronkelijk via www.spiritueelondernemernetwerk.nl en later in mijn boek Succeskompas, richting geven aan je leven en werk. De vele contacten met spirituele gids Michael, die de basis vormden voor het boek Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid dat ik als co-auteur mocht schrijven gaf een extra dimensie en diepte aan die inzichten. Samen met mijn opleidingen bij het centrum voor leven en intuitie kwamen zo mijn ratio en gevoel steeds meer in balans. Zo leerde ik steeds meer wat het is om echt in je kracht te staan en vanuit vertrouwen en overgave te leven, zowel in 'zachte' omgevingen zoals de netwerkbijeenkomsten als de 'harde' omgevingen van bouwprojecten, waarin ik veelal als procesbegeleider actief ben. Hoewel het de afgelopen jaren niet altijd even makkelijk was, voel ik me erg dankbaar voor alles wat op mijn pad kwam en hielp om mij nu in mijn flow te laten zijn. Het voelt als een passend moment om mijn ervaringen met praktische bewustwording in een workshop-serie te delen.

Mijn voortdurende drang tot onderzoek en persoonlijke ontwikkeling gaat gewoon door. Wat mij op dit moment bezig houdt is hoe bewust te leven en dan bedoel ik bijvoorbeeld hoe om te gaan met straling (smartphone, wifi, dect, ...), fluoride (in tandpasta en kraanwater), voedsel (e-nummers, genetisch gemanipuleerde gewassen,...), etc.

Ik wordt steeds bewuster van de achtergronden van al deze zaken. Dat betekent dat je ook andere keuzes gaat maken. In de informatie over de achtergronden van zulke onderwerpen zie ik vooral veel fervente voor- en tegenstanders en maar zelden een genuanceerd verhaal. Daarnaast heeft radicale afwijzing van alles wat mogelijk 'slecht' is voor je ook rigoreuze praktische consequenties. Het is mijns inziens daarom zoeken naar een balans. Natuurlijk vind je die vooral door naar je hart te luisteren.

Ik ben benieuwd hoe jij hier mee om gaat, hoe die balans er voor jou uit ziet, welke praktische tips je hebt en hoop hier wat van te mogen leren.

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –