Ik merkte op dat er tijdens de netwerkbijeenkomsten altijd wel mensen bij zijn die starten met hun eigen onderneming en zich afvragen wat ze moeten doen om voldoende klanten en omzet te krijgen. Als thema voor de volgende keer (18 juni 2012) heb ik daarom Hoe word ik succesvol spiritueel ondernemer? gekozen.
Ter voorbereiding op deze netwerkbijeenkomst stel ik deze vraag hier. De vraag heeft impliciet enkele vragen in zich: Wat is een spiritueel ondernemer? en Wat is succesvol?

Wat is hierop jouw antwoord?

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –

Replies

 • Zodra je lijderschap bij je Zelf hebt onderkent en  je je eigen leider bent geworden staat de weg vrij naar ''succes''.

  Hartegroet,

  Frank de Graaf 

 • Zweiersdal/ Oosterbeek, 26 juli 2012

  Lieve Mensen,

  Het gaat hier om een ongebruikelijke spoedvraag/verzoek!

  Momenteel zijn er in de regio Flevoland nog ondertekenaars nodig. Het zou fantastisch zijn als je (als ingezetene van Flevoland) een ondersteuningsverklaring (morgen kan het nog!!) laat ondertekenen op een gemeentehuis in Flevoland. Op het gemeentehuis neemt het slechts een enkele minuut dit te doen en je geeft daarmee levensadem aan een prachtige participatieorganisatie > het SOPN!

  Zie hoe te handelen in bijlage ‘’lieve ondertekenaars’’ in de mail die je op verzoek nog ontvangt.

  Overigens breng je met ondertekening niet je stem uit voor deze participatiepartij (=100 % inspraak), maar geef je de partij zijn levenskans om het verschil te kunnen maken dat nu nodig is! Stemmen mag natuurlijk wel in september .

  Na je (kopie)ondertekening retour te hebben ontvangen nodig ik je persoonlijk uit in het Zweiersdal voor een themaproeverij van 8 wijnen waarbij, lijsttrekker Dr. Johan Oldenkamp, een toelichting zal geven op de 8 hoofdthema’s van de SOPN.

  Als je bereid bent dit te doen laat het mij gelijk weten a.u.b.
  Voor vragen kunt je mij direct bellen op 0622178399 of 0263337157.

  Ik hoop op steun en zie er naar uit je persoonlijk te ontmoeten tijdens deze unieke gelegenheid in het Zweiersdal in Oosterbeek.

  Met dank en hartegroet,

  Frank de Graaf

 • Super! Ik heb me aangemeld.

  Ik ga de discussie verder volgen op LinkedIn ;)

  Groeten,

  Heleen

 • Hallo Heleen,

  Dank voor je uitgebreide antwoord.

  Kijk ook eens naar de meer dan 100 reacties op LinkedIn: http://lnkd.in/kKdu_s

  Fijn als je komt. Je kunt je hier aanmelden: netwerkbijeenkomst-spiritueel-ondernemers-netwerk

  Tot dan

  Theo

 • Hallo Theo,

  Dit is precies het onderwerp waar ik mij mee bezig houd met mijn startende onderneming. Ik heb zelf altijd gewerkt in de marketing en sales bij grote internationale bedrijven en na een onvermijdelijke burnout, ben ik op zoek gegaan naar zingeving in het leven.

  Nu ben ik dus én spiritueel én commercieel, de ideale combinatie naar mijn inziens. Door aan mijn bewustzijn te hebben gewerkt (yoga, meditatie, veel spirituele boeken gelezen en onderwijs gehad) heb ik veel meer passie en zingeving voor het leven gekregen.

  Ik zie veel passionele spirituele ondernemers om me heen met veel goede intenties, maar soms met een weerstand voor sales en marketing.

  Ik wil aan spirituele ondernemers laten zien dat marketing heel inspirerend kan zijn, en dat je kan verkopen vanuit je hart. Je moet alleen weten hoe je je boodschap, missie of service formuleert waarmee je klanten of prospects naar je toe trekt.

  Dus om op de vraag terug te komen, een spirituele ondernemer is een ondernemer die naast de logica van een business runnen ook de spirituele wetten van succes (dus eigenlijk het ontastbare, de mindfulness van de ondernemer) toepast, waardoor je meer voldoening krijgt in wat je doet en met minder moeite succes behaald (zoals in de natuur ook alles moeiteloos gaat). De hoofdmissie moet dan zijn; wat kan ik voor andere betekenen, wat is mijn 'dharma' (doel in het leven, unieke talent), waar kan ik de wereld mee van dienst zijn. Daarna moet je gaan bedenken hoe je er geld mee kan verdienen en waar de kansen in de markt liggen. Als je precies weet wat je wilt, kom je er. Alles wordt dan in werking gezet om er een succes van de maken.

  Succesvol is naar mijn mening voor iedereen anders te definiëren. Ik denk persoonlijk dat als je miljonair zijn als succesvol ziet, dat dat niet echt de reden is. Meestal zit er een achterliggend geloof achter (als ik miljonair ben, dan ben ik meer gelukkig en ervaar ik meer liefde, omdat....etc). Voor mij is succesvol zijn een verschil maken in de wereld of in iemand's wereld, met iets wat ik het liefste doe en waarmee ik iemand van dienst kan zijn, en waarmee ik mijn geld kan verdienen en genoeg tijd over houd voor gezin, vrienden en eigen gezondheid/wellness.

  Ik zou heel graag dit event willen bijwonen, maar waar kan ik mezelf aanmelden? Ik heb overal gezocht, maar ik kan niets vinden...

  Dank en groeten!

  Heleen

This reply was deleted.