Zoek je je toevlucht in spiritualiteit in tijden dat je het moeilijk hebt of heeft het in dergelijke tijden juist geen prioriteit voor je? Ik ben heel benieuwd!

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –

Replies

 • Prachtige ervaring Jacqueline. Good for you!
 • Hallo Liesbeth,

  bij mij is 'persoonlijke crisis' het moment geweest waarop er een opening ontstond naar spiritueel bewustzijn.
  En ik weet nu dat het bij velen zo is gegaan.
  Als je echt diep in crisis en problemen zit en je verstandelijke vermogens geen uitweg meer lijken te kunnen bieden kan een nieuw helder perspectief zich plotseling aandienen dat echt; alles wat je zou hebben kunnen bedenken, overstijgt.
  Het voelde voor mij letterlijk alsof er meer ruimte en rust ontstond, meer begrip, meer overzicht en tegelijkertijd het ogenblikkelijk stoppen van identificatie met dat wat ik had bedacht als "crisis'.
  Daarna ben ik pas gaan lezen en leren over hoe anderen dat hebben ervaren en kwam het ene na het andere verhaal op mijn weg. Het is een moment dat je nooit meer loslaat en wat daarna voor een nieuwe vorm van 'zijn' zorgt in de rest van je leven, je kunt simpelweg niet meer terug...
  Dus ja, ik neem aan dat crisis er zorgt dat meer mensen zich spiritueel bewustworden; dus in tijden van crisis besteden meer mensen hier dan ook meer bewuste aandacht aan.
  Jacqueline
 • Hi Sylvia,

  Ik denk zeker dat sommige mensen spiritualiteit als vlucht gebruiken, maar dat bedoel ik in deze geenszins. Ben benieuwd of mensen spiritualiteit gebruiken om door hun crisis heen te komen, of dat ze, om welke reden dan ook, er dan juist geen tijd voor vrijmaken. En of als je financiele crisis hebt, of je dan tòch geld uitgeeft aan een workshop waarvan je denkt dat die je kan helpen of dan voor dit soort dingen de hand op de knip houdt.

  Hoop dat je het zo beter begrijpt...

  Groet! Liesbeth
 • Hi Josefien,

  Dank je wel voor je reactie. Wat leuk om te horen. Boeiend, je verhaal en mooi dat je dat zo helder hebt voor jezelf.

  All the best, in je hoogte- en in je dieptepunten!

  Hartelijke groet, Liesbeth
This reply was deleted.