Alles is energie. De energetische lading van iets is echter vaak lastig te bepalen. Nu worden mijn gevoel en intuïtie steeds sterker ontwikkeld, maar veel blijft nog een mysterie. De Bovis meter kan daar mogelijk bij helpen.

De Fransman André Bovis heeft deze schaal rond 1930 ontwikkeld om de vitaliteit van mensen en voedingsmiddelen te bepalen. Dit deed hij omdat hij een accurate, doch eenvoudige, methode zocht voor bepaling van de kwaliteit van levensmiddelen. Hij ging ervan uit dat alle materie straling uitzendt. De frequentie van deze straling meende hij te kunnen meten. Hij maakte een schaalverdeling en kon, door een pendel over deze schaalverdeling te bewegen, de waarde van het gemeten product aflezen. Na de tweede wereldoorlog werd de methode van Bovis door de natuurkundige Simonéton verder uitgewerkt en de uitslag van de schaalverdeling wordt vanaf die tijd 'Boviswaarde' genoemd.

De grenswaarde tussen gezonde en ongezonde toestanden is vastgesteld op 6.500. Gezonde mensen hebben een waarde tussen 6.500 en 8.000 . Waarden onder de 6.500 staan voor ongezonde systemen die energie aan hun omgeving onttrekken. Boven 13.500 wordt de krachtzone genoemd. Als referentie voor de waarde van 18.000 wordt wel het hart van het labyrint van Chartre genoemd.

De afgelopen jaren kwam ik telkens opnieuw in aanraking met de Bovismeter.

Bij het gebruik ervan bleek mij dat de resultaten reproduceerbaar waren en tot mijn verbazing bleken andere mensen vergelijkbare waarden te meten. Recent kwam ik er weer mee in aanraking door een gesprek over de kwaliteit van leidingwater. Ik was er van overtuigd dat het leidngwater in Nederland van prima kwaliteit was, maar tot mijn verbazing mat ik telkens maar een Boviswaarde van 3.000-4.000. Erg ongezond dus. Zelfs Cola kwam gewoon op 6.500 uit.

Mijn vriendin bracht een watervitalisator mee die om de waterleiding geplaatst moest worden en dan het water zou vitaliseren, resulterend in een hogere Boviswaarde. Nu ben ik altijd wat sceptisch over dat soort claims en nam dus de proef op de som. Tot mijn stomme verbazing was de waarde van mijn water erna inderdaad 7.000. Dus probeerde ik warm water (uit de close in boiler, dus oud) en ja hoor 3.500! geen wonder dat de leverancier een niet-goed-geld-terug garantie geeft.

Gefascineerd door dit resultaat meette ik nog eens de waarde van diverse boeken die ik twee jaar geleden had gemeten en waarvan ik de waarden ergens had opgeschreven. Die kwamen weer ongeveer gelijk uit! Dit versterkte mijn vertrouwen in de bruikbaarheid van de Bovismeter als waardevol instrument.

Ik had net mijn nieuwe boek in handen en heb daar natuurlijk ook de Boviswaarde van gemeten. Die kwam uit op 17.500 ! Ter vergelijking mijn eerste boek Succeskompas kwam uit op 13.500, De kracht van het NU (Eckhart Tolle) op 18.000, De zeven spirituele wetten van Succes (Deepack Chopra op 13.000 en de NRC next van afgelopen woensdag op 8.000 (viel me mee).

Wat zijn jullie ervaringen met de Bovismeter?

Ik ben erg benieuwd.

Zelf de Boviswaarde meten:

Hiervoor heb je nodig een pendel en een Bovisschaal (zie bijlagen). Ik gebruik altijd de ronde schaal, maar de rechte kan ook. Ik beschrijf het hier met de ronde.

4554189859?profile=original1) Maak je gedachten leeg, zet je ego aan de kant en laat het verwachte resultaat los.

2) Houd je hand boven het te meten object (bij mensen houdt je hun hand vast)

3) Houdt de pendel boven de middenstip en vraag toestemming om te meten. Als de pendel met de klok mee draait is het antwoord ja, tegen de klok in is nee

4) Houdt de pendel enkele cm boven de buitenste cirkel, begin bij 0.

5) Beweeg de pendel rustig langs de lijn terwijl hij met de klok mee blijft draaien

6) Bij het meetpunt zal de pendel stoppen met rondjes en in een rechte lijn naar het centrum op en neer zwaaien.

Ter verificatie schuif ik de heen en weer zwaaiende pendel altijd nog iets door op de schaal om te zien of hij dan weer rondjes gaat draaien. Dan schuif ik weer terug om te zien of hij weer op en neer gaat zwaaien.

Voor waarden boven de 18.000 vraag je gewoon weer toestemming om door te gaan op de cirkel en wordt 1.000 dan 19.000 enz.

Al doende leert men en met je ervaring ga je steeds makkelijker het gedrag van de pendel herkennen. Als de pendel hele wijde cirkels maakt, dan is dat een teken  dat de energie heel intens is. Voor het resultaat is vooral een zuivere intentie van belang. Veel succes.

(Bron: Jill van Maasdijk, Lichtwerk in Nederland)

bovis-schaal-rond.gif

bovis-schaal-recht.gif

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Replies

  • Laat je ons ook even je resultaten weten? Ik ben benieuwd

  • Erg leuk stuk! Ga het meteen uitproberen! Ken bovis waardes voornamelijk uit eten, maartja je kan water natuurlijk ook meten! en het mooie is veel makkelijker naar een hoge bovis waarde opschroeven!

  • Ook ik heb onlangs kennis gemaakt en de ervaringen mogen delen met de Boviswaarde. Ik heb de energetische kwaliteit van het (drink)water laten onderzoeken en meten door Vortex Vitalis. De Ring of Harmony en geactiveerde krachtsymbolen doen nu hun goede werking! En niet alleen op water maar ook op alle andere vloeistoffen die ik tot mij neem. Bovendien is mijn huis gezuiverd nu op o.a. entiteiten, netten, straling en wateraders.

    Theo, ik herken de scepsis...die had ik ook. Het is allemaal niet goed verklaarbaar en voor mij nog steeds een uitdaging om het ook aan te kunnen laten sluiten bij mijn authentieke waarheid. Door deze stap te hebben gemaakt komt daar in ieder geval weer meer ruimte voor! Ik voel me nl. minder belast!

  • Ja werkt goed, Theo !!

    Heb nog een ander boek voor je, even boven water (klinkt goed he) halen.

    gr Hendrik

This reply was deleted.